2005-12-21 15:08 #0 av: ThomasH

Solvalla bjuder på två för årstiden mycket på bra årgångslopp med Sören Nordins lopp för treåringar som höjdpunkten. Men vi får också se kallblod på Solvalla i finalen i Dubbelcupen.

V64-1 Sören Nordins lopp för 3-åringar       214a

1 Jacose var mycket duktig senast och kommer att sitta i spets, även om han vann den tunga vägen senast. Men, nu tycker jag att Hultmans hingst möter lite bättre motstånd än senast. 6 G. Moll har verkligen haft en bra säsong, men verkar ha tänt till ordentligt framåt höstkanten. Senast var han mycket duktig utvändigt om Rite On Track i E3-revanschen. Stig H Johansson har två treåringar som vi inte vet så mycket om och han har ju en tendens att plocka fram nya ess i rockärmen. 8 Sunbird Zophie är dock inte okänd, hon var med som bra tvåa bakom Lille M i E3-revanschen för ston senast på Eskilstuna dä hon gick riktigt snabbt över upploppet via ett 4:e spår i sista kurvan. Det kan vara så med henne som med många av Stig H Johanssons hästar att formen kommer sent ubder året. De två finska gästerna kommer till Solvalla med bra rykten. 4 Bluehill's Dragon är en segermaskin som i senaste starten detroniserade fenomenet Old Maid Hall.

V64-2  1640a

1 Karamer Lavec återkommer nu efter två månaders vila och över denna distans med detta spår så kan inte den starsnabba 3-åringen förlora med Erik Adielsson i sulkyn

Järvsöfaks har gått till vintervila, men kommer leda defileringen inför V64-3. Foto: Kanal 75.
Järvsöfaks har gått till vintervila, men kommer leda defileringen inför V64-3. Foto: Kanal 75.
V64-3  Järvsöfaks lopp, Dubbelcupen, final        2140v


Kallblod på Solvalla, skulle det vara ett problem? Absolut inte om loppet är av denna här kvalitén. Kallblodskungen, Jan-Olov Persson väljer att köra 15 Spiker framför Fakse. Spiker är ju visat en enorm kvalité och var mycket duktig senast i uttagningen till dubbelcupen både på Östersundstravet och på Bergsåker. Men, nu har han ett tillägg att ta in på sen stallkamrat, 5 Fakse som ju galopperade bort sig näst senast på V75 i knivskarp konkurrens. I ut till denna final var han 3:a bakom Alsaker Knekten. Men, den som visat bästa formen i förhållande till läget har nog 1 Clay som var mycket duktig senast i uttagningen till denna final. Vi ska nog också markera 10 Hornmo Prinsen som alltid gör bra lopp, men senast vi såg honom på svensk mark var ju i unionskampen. 5 Alsaker Knekten gör också hela tiden mycket bra lopp och vann sin uttagning till finalen mycket imponerande, även om formen de senaste loppen lämnat något att fundera över.

V64-4  Gunnar Nordins Lopp, 4-åringslopp      2140a

10 Suzanne imponerade massor senast när hon från samma dåliga läge slog Stig H Johanssons egen styrning i loppet, Green Chili. Nu har Stig H upptäck att Suzanne har hittat en ny formtopp och sätter sig själv bakom henne. 8 Flying Young vär väldigt duktig senast när hon nästan plockade in sitt tillägg på 3-åringarna. Hon nådde dock aldrig duktiga Jacose Den finska gästen 7 Mr Nice Guy är en vinstmaskin som vunnit 14 lopp hemma i Finland i år, nu sitter Jörgen Sjunnesson upp och det kan bli mycket intressant

V64-5            2140a

Ett mycket bra lopp där två giganter kommer att duellera över målsnöret. Tipset går till högkapabla men osäkra 2 Duc Sand som när han sköter sig är en mycket bra häst. Olle Goop verkar ha hittat nycken till hans problem för nu har han skött sig i flera raka starter, sonen Björn kör som vanligt den 5-åriga hingsten. Nu kan det kanske inte bli lätt att såemot en superstark dam som har mött hele årgångseliten och gjort det bra, men 7 Tequilaracing Rose har nu vilat i 2 månader. Dock så brukar Stig H Johannson ha det väl förberett när han startar.

V64-6  Klass II försök (Meeting 1-2006)     2140v

Thomas Frack har fått riktigt bra snurr på 7 Super Qui som har en formtopp utan like. Men att ha ska bli så stor favorit köper jag inte. Den 4-åriga hingsten har mestadels vunnit amatörlopp med Jan Skoglund i sulkyn med vinsten i amatörpokalen som höjdpunkten. Min vinnare är nog 3 Rapkin som var duktig senast från ett uselts utgångsläge där Lähdekorpis 4-åriga vallack fick tåga i 3:e spår sista varvet och det mot knipskarp motstånd på V75. 10 Khabibulin var mycket betrodd med rätta inför V75 på Gävle, jag den 4-åriga vallacken favoritspelades men de pengarna var bortkastade då han omgående galopperade och diskades. Nu är han inte osäker och jag ger Fredrik Linder nytt förtroende. 5 Inkasso galopperad senast och gick invändigt, men backades loss mästerligt av Stig H och rundade sedan till seger och favoritpengarna var räddade. Det var det fyraåriga stoets comeback och jag räknar med att hon har gått framåt med det loppet i kroppen. 2 Star De Villeneuve är en 3-åring som till och från visat fina takter. Jim Frick är just nu inne i ett litet stim och jag räknar med att han kommer att ladda för spets och där kan hon bli svår att plocka ner.

Detta blir ett system på 600 rader som jag inte har råd med. Så jag reducerar ner det till 200 rader genom min 1 av 3 utgångshästar, 1-4 A-hästar, 1-3 B-hästar och 0-2 C-hästar. Vinstchansen blr 76 %

V64-1: 1 Jacose(A), 6 G. Mol(B)l, 7 Bluehill's Dragon(B), 8 Sunbird Zophie(C)

V64-2: 1 Kramer Lavec

V64-3: 15 Spiker(A), 1 Clay(B), 7 Fakse(B), 10 Hornmo Prinsen(C), 5 Alska Knekten(C)

V64-4: 10 Suzanne(A), 8 Flying Young(B), 7 Mr Nice Guy(C)

V64-5: 2 Duc Sand(A), 7 Tequilaracing Rose(B)

V64-6: 3 Rapkin(A), 7 Super Qui(B), 5 Inkasso(B), 10 Khabibulin(C), 2 Star de Villeneuve(C)

Gnägg

 

Lycka till

 

 

 

 

Bilden publicerad tom 2005-12-26

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-21