Nyhter från Kanal 75

Kvällen då allt hände

2006-09-14 03:31 #0 av: ThomasH

Miljonutdelning på V64. Storfavorit galopperade som etta i mål. Våldsam körning i loppen och betrodd häst som felfri togs ur fältet. Det mesta hände på Solvalla under onsdagen.

Travsporten på Solvalla har annars varit färglös på sistone.
Loppen har präglats av lustempo där favoriterna har släppt varandra till ledningen huller om buller.
Nu var det precis tvärtom.
Det började med att jättefavoriten Amour Ami galopperade med segern klar kort före mål. Han övertog ledningen efter 500 meter och såg ut att ha allt under kontroll över upploppet. Precis när referenten ropat ut vinnaren slog han på en snöplig galopp.
- Hästen tog både tömmen och min pisk med svansen den sista biten. Det gjorde att han blev rädd och gick över i passgång och galopp. Vi hade slappnat av både jag och hästen och det känns såklart jäkligt surt, sa Robert Bergh.
Vann loppet gjorde nu Garantido och Johnny B Karlsson. Efter ett lopp i tredje par utvändigt spurtade han mycket starkt över upploppet.
- Jag hade hopp om att bli tvåa när vi svängde in på upploppet. Det har varit en enorm utveckling i hästen under sommaren och han har varit fantastiskt bra, sa Johnny B Karlsson om fyraåringen som tränas av amatören Mats Remneby.

 

Rivigt storlopp
Anrika storloppet C.Th.Ericssons Memorial har sett många stora vinnare genom åren. Årets upplaga går väl inte till historien som ett av de främsta, men kommer säkert att minnas av en annan anledning. Det var nämligen våldsam körning i täten mellan de två mest betrodda hästarna. Pases J.Pej tog ledningen men fick våldsam press av megafavoriten Spring Ray. Första 500 metrarna kördes på 1.08,2 och Björn Goop fortsatte att ursinnigt pressa på med Spring Ray. Efter 700 meter gav sig Lennartsson bakom Pases J.Pej och Björn Goop fick ta över befälet. Första varvet gick dock på hiskeligt snabba 1.10,7, samtidigt som Skogans Joker satt och gottade sig i fjärde par utvändigt.

Adielsson inte överraskad
Över upploppet slog mjölksyran till på Spring Ray som tröttnade och slutade trea. Ifrån rygg på ledaren kom Pases J.Pej loss och avslutade bra till andraplatsen, men kunde inte göra något åt Skogans Joker. Erik Adielsson fick full snurr på den Dan-Åke Olsson-tränade hästen som spurtade till en skrällseger.
- Men jag är inte helt överraskad. Skogans Joker var ruggigt bra senast mot tuffa hästar och gången innan körde jag för hårt med honom. Idag klaffade allt perfekt och han avgjorde på ett mycket bra sätt, berömde Erik Adielsson.

Spring Ray var V64-omgångens största favorit och streckad på 90 procent. Björn Goop förklarade sitt agerande på följande vis.
- Jag såg Pases J.Pej som den värsta motståndaren och ville inte köra i "dödens" en gång till. Jag ville heller inte backa ner i rygg på ledaren med en storfavorit för då hade det blivit ramaskri. Han fick mjölksyra till slut men kändes fin i övrigt, sa Björn Goop.

Florence Broline togs ur fältet
V64-omgången avslutades med seger för Tornado Sund. Han lotsades fram av Jorma Kontio som parerade en galopp kort före mål.
Här utgick en av loppets mer betrodda Florence Broline som togs ur fältet av Erik Adielsson. Hon var med och körde om ledningen men fick svar och hamnade utvändigt.
- Hästen blev väldigt het och ju mer jag drog i henne ju närmare gled vagnen och hasspetsen slog i sulkyn. Hon blev väldigt rädd och jag kunde därför inte dra i henne mer och valde att ta upp.
- Det är beklagligt för spelare och ägare men som tur är händer det inte speciellt ofta. Det är inte mycket att göra åt men det gäller att tänka på hästens bästa också, sa Erik Adielsson.

64 kronor gav två miljoner
Det var skrällarnas afton och endast två system klarade av alla vinnarna på V64. De belönades med 2.246.647 kronor för sex rätt och ett av dem var inlämnat i Kungsbacka för endast 64 kronor. Det andra var inlämnat på Internet med en insats över tusen kronor.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-09-20.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-14
Anmäl
2006-09-14 21:05 #1 av: lazze1

Riktigt så uppfattades inte bergs styrning som han utalar sig här av publiken på plats,alla på plats tyckte att han drev på hästen i onödan,är själv av den uppfattningen.

lazze

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.