2005-12-08 22:11 #0 av: ThomasH

Ulf Stenströmer tar ut en stark trio till Jägersro och därmed blir återigen Björn Goop nyckelkusken i veckans omgång. Ulfs största stjärna Rado har bra läge och spikas. Den andra spiken hittar vi för ett sto som övertygat stort, nu leder Riva Del Sole hela vägen runt.

Valet av veckans nyckelkusk stod mellan hemmasonen Erik Adielsson som kör i alla sju loppen och ska ses med stor vinstchans med Information Center och Ixas Vinner. Omöjligt är det heller inte att Caramba Hall vinner guldloppet på hemmaplan. Ulf Stenströmer har en stark trio till start, så valet av nyckelkusk blir då istället Björn Goop som alltid kör åt stall Stenströmer. Rado har läge för spets och han är snabb ut, även om Björn aldrig har testad hans startsnabbhet. I vilket fall så borgare det för en fin resa.
- När jag fick in hästen för drygt ett år sedan var han utdömd av alla. Sedan dess har han nästan tjänat en miljon kronor vilket är helt sjukt, sa Axevallatränaren Stenströmer till Kanal 75 efter att han besegrat Opal Viking.
Men, Ulf Stenströmer och Björn Goop får också tipset med Pitot som har dunderform och kommer att duga mycket bra i klassen. Rizy Hornline ska betraktas som en mycket kapabel outsider, han vann ju V64 premiären på ett övertygande sätt. Den andra spiken blir dock för Tom Horpestads Riva Del Sole som faktiskt vann senast i Norge med framskorna på. Nu blir det dock barfota som banan tillåter då den såg dunderfin ut på V65 under tisdagen. Men vi tar det från början.

 V75-1  Klass I 75.000-400.000             2640 volt

1 Stanely Bar är en klassig travare som nu har gjort comeback efter vila och det var en återkomst som bara lämnade utropstecken efter sig. Åkes femåring provades barfota för första gången och det gav mersmak, var smått överlägsen utan att bottnas. Det blir givetvis barfota igen och om det inte vore för frågetecknet för distansen så startar omgången med en spik. 11 Loverboy Pellini har verkligen visat att han ska tillhöra favoriterna i detta lopp. Senast så fastnade Uhrberg från start men fyraåringen avslutade visslade när han kom loss. 7 Symfoni Sund är inte helt säker i volt, men om det fungerar så kommer Ludde att satsa mot spets. Hon håller en strålande form och har tidigare gjort bra lopp över distansen, galopperade visserligen då, men V75 loppet på Åby avslutande hon mycket bra efter galoppen. Ludde vinner alltid något lopp på hemmaplan och jag tror att Symfoni Sund kanske är hans bästa chans i omgången. 12 Rity Hornline var mycket bra när hon vann V64 premiären efter ett lopp i spets från start till mål. Men ett 12:e spår ska enligt Ulf Stenströmer bara vara positivt.
- Ritzy Hornline var mycket fin senast på Solvalla då hon segrade som okörd i V64 premiären. Har känts fin i jobben efter och läget behöver inte vara helt fel då hon bör gå felfritt härifrån. Möter bra hästar men är bra själv och ska kunna vara med där framme vid felfritt lopp, skriver Ulf Stenströmer på Stall Stenströmers hemsida.
9 Action Dot var strålande bra senast när han från dubbla tillägg svepte fältet och vann synnerligen enkelt mot ett kanske något klent motstånd, han är nog distansgynnad.

 V75-2  Stolopp 300.001-700.000              2140 volt

6 Riva del Sole förlorade klass I finalen på valla senast trotts barfotalöpning och spets. Men, Global Fortune fick ett fint lopp invändigt och spurtade enkelt ned Riva Del Sole, som dock var mycket tapper när hon gick ut utvändigt om ledaren och såg ut som segraren via ett lopp i dödens, då hon blev nedspeedad.
 - Hon gick till ledningen och fick öppna första 500m på 13,1 och fick ta upp kilometern till 17,0. Hon blev då utsatt för hård press och in i näst sista svängen var Tom tvungen att ta upp henne kraftigt då utvändige kusken gick ned för snävt. Riva fick gå ut i dödens 500 kvar och hade övertaget i början på upploppet, men blev nerspurtad av en smygkörd konkurrent, skriver Tom Horpestad på sin hemsida.
- Allt är bra med henne. Jag hoppas banan blir fin och att det går att köra barfota, då är det en toppchans, säger Tom Horpestad, till Kanal 75.
Senast var hon ute och i Norge och vann enkelt från spets. Nu dundra Tom Horpestad till spets mitt sitt fyraåriga sto och när hon springer barfota så vinner hon och vi spikar.

 V75-3  Guld 400.001-                      1640 auto

6 Digger Crown är utan tvekan loppet bästa häst och är han i normal författning så ska Stig H vinna tämligen enkelt. Nu var han inte som bäst senast
- Ja han var blek senat här på Solvalla, hittade heller ingen förklaring till det, han hade väl helt enkelt en sämre dag. Men, han tränar bra och även om spåret kunde ha varit bättre så ska han definitivt räknas, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
7 Noa Savoy har igen hittat en dunderform och Lähdekorpis sjuåring har verkligen utvecklat sin starsnabbhet, han är som en oljad blixt bakom bilen och trivs bäst över sprinterdistans, frågan är om någon kan ta spets från honom trotts ett sjundespår. Men 4 Caramba Hall  är också mycket snabb ut och det kan vara Erik som snuvar Goop på spetsen. - Caramba Hall håller sin fina form och vann enkelt senast. Vi fick ledningen och fick bestämma tempot och insatsen som sådan sa väl kanske inte så mycket. Men hästen kändes fin och han fortsätter att göra bra lopp.
- Vi fick ett bra läge nu men samtidigt är många av de andra hästarna pilsnabba den första biten, och jag tror inte att det blir någon ledning. Kapacitetsmässigt höjer sig väl Digger Crown över mängden men han var ju å andra sidan tveksam i senaste starten. Caramba Hall har form för att vinna om det klaffar med positionerna, säger Erik Adielsson till Kanal 75.

 V75-4  Klass III 75.000-125.000              2140 volt

3 Pitot har det strulat för en del många galopper och har långa stunder varit ofräsch. Senast så var han mycket bra och det är ett resultat av att Ulf Stenstömer har lagt om träningen sedan 6-åringen kom till Stall Stenströmer i våras. Nu ser han ut som han ska och då finns det kapacitet som ska räcka mycket långt i denna klass.
- Pitot var helt okörd och hade väldigt bra puls efter segern från dödens senast. Såg även OK ut aktionsmässigt och duger fint i klassen när han sköter sig, skriver Ulf Stenströmer på Stall Stenströmers hemsida.
Treåringen 8 Victor Cavallo var mycket bra senast när han över opassande distans föll med flaggan i topp efter ett lopp i dödens hela vägen. Han kopplade greppet på upploppet men Axel Esskå drog nytta av tempot och speedade ner Untersteiners Victor Cavallo. 1 Charles De Gaulle har liksom Robert Bergs alla hästar just nu en formtopp. Han är inte tillräckligt snabb ut att hålla spets men, den ännu något valpiga treåringen som är under kraftig utveckling går lika bra bakifrån. Frågetecknet är den första långresan. 6 Roi De Deauville är snabb ut och är därför gynnad av springspåret når han ledningen så kan Petri Puros femåring bli svår att fånga. 12 Argamont är mycket stark och gör sina lopp själv och vinner oftast den tunga vägen via dödens. Han är inte helt travsäker och skulle han sköta sig utan galoppsteg så kan det räcka med lite tempo där framme. 11 Speed Cam håller bra form och kan vara ett skrällbud om han sköter sig. Han var duktig senast även om det blev knappt, men slog några riktigt bra hästar som kom från tillägg, som Panhandle Hall och Katanjans Diamond, som visserligen galopperade på vägen. 5 Finish First har varit borta länge, opererad. Nu har han fått ett lopp i kroppen som kanske inte gav de rätta svaren. Lähdekorpis fyraåring var dock riktigt bra i våras innan den långa frånvaron. Löper han upp till närheten av den kapaciteten så kan det räcka mycket långt. 4 Son Of Queen har formen i topp och har vunnit lopp från spets. Nu kommer Erik att förstärka i sulkyn och det kan bära till spets direkt och då vinner hon.

 V75-5  Stolopp 75.000-300.000              2140 auto

Hans Adielsson måste ha en träningsmetod som hjälper upp psyket på hästar som tappat lusten att vinna. 4 Information Center är det senaste förvandlingsnumret. Sedan Hans tog över det fyraåriga stoet i träning efter Stefan Hultman så har hon bara förlorat ett lärlingslopp. Nu blir det V75 debut och det borde gå hela vägen på hemmaplan.
- Information Center är min bästa vinstchans på förhand inom V75. Hon har gjort det riktigt bra hos farsan och bara förlorat en gång i hans regi. Då fick hästen hårt tryck och fick ge sig på målfoto. När jag vann med henne för tre starter sedan var hon väldigt fin, även om motståndet var ihåligt.
- Om man tittar på hur bra mina hästar duger i respektive klass på lördag, i kombination med startspåren, tycker jag att Information Center är bästa vinstchansen, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
Nu är det ston och hon gör V75 debut, jag väljer, kanske mot bättre vetande, att gardera. 8 Caprice Cristal var enastående bra senast. Då hade Dan Widegren stuckit ut hakan och sagt att han siktat på loppet en längre tid, drog då ett 8:e spår och hamnade invändigt. Men, när det sexåriga stoet fick lucka på upploppet så blev segaren mycket enkel. Nu har Dan fått ett 8:e spår igen, repris? 5 Västerbovinare har gjort comeback efter ca 2 månaders vila senast och gick mycket bra med skor. Nu springer Åkes femåring utan skor igen. Är hon lika bra som när hon vann V75 loppet innan vilan så kommer inte Erik få fuska bort loppet.

 V75-6  Silver 400.001-1.200.000            2140 auto

1 Rado fastnade invändigt från samma spår nästa senast när Ulf Stenströmers stjärna mötte Opal Viking. Men Björn löste det den gången genom att få lucka på upploppet. Då var Björn lyrisk och uttrycket sin glädje till Kanal 75:
- Hästen är ruskigt vass på speed och gick i mål med massor av krafter sparade. Jag fick en skaplig träff på snöret från start, men var chanslös att svara ledningen. Sedan ville inte de övriga kuskarna ge mig chansen, och jag satt och tänkte att jag i alla fall skulle få bra pengar där jag satt instängd, sa Björn Goop.
Nu är Rado hyggligt snabb ut och Björn kommer att ladda igen, men jag tror inte att han kommer att han en chans att ta spetsen från Prime, men han kommer att släppa spetsen till den som frågar. Nu spikar jag ändå Rado för jag räknar med att Goop löser starten, om inte spets så snabbt utvändigt. Rado har en kapacitet som bara Prince Valliant är i närheten av, men han prenumererar ju på 11:e spåret och från det läget plockar han inte ner Rado. Senast var Rado trea i Silverfinalen på valla, bakom Born At Last och Kahili. Därför så står han ju mycket bra inne i loppet.
- Rado fick ett fint läge här och det kanske är dags att testa honom i ledningen igen.
Gjorde det kanonbra vid två täta Solvallastarter med en seger i The Owners Trophy och en tredjeplats i silverfinalen bakom kanonduon Born At Last och Kahili. Ett måstestreck på alla bongar, skriver Stall Stenströmer på sin hemsida.
Jag spikar utan att tveka och ni som är rädd för Mack November ska veta att han är uppanmäld av Ludde då det inte är något bronslopp denna omgång. Notera att varken Mack November eller Prince Valliant hade ett dugg med utgången att göra i Bronsfinalen på valla, hur ska dom kunna rubba Rado som var med i toppen av Silverfinalen samma dag?

 V75-7  Klass II 75.000-250.000            2140 volt

Ett vidöppet lopp som komma att gräva djupa hål i plånboken för dem som vill vara med och dela på miljonerna. 4 Ixas Vinner med Erik i sulkyn får tipset trotts missödet senast. Men formen var lika god som tidigare men Svend Dyhrbergs fyraåriga hingst felade på upploppet.
-Ixias Winner håller fortsatt fin form och bör vara med framme och slåss, skriver Svend Dyhrberg på sin hemsida.
Och form har han, han fullkomligt mosade Wingait Geforce på Solvalla näst senast, vann med ca 5 längder. Nu är dock 2 Wingait Geforce första utmanare trotts debaclet senast och trotts att Stefan Perssons femåring svek som favorit på V75 näst senast. Nu har han dock varit sjuk sedan sist så formen är ett frågetecken, löper han upp till normal kapacitet så är detta en mycket stark kämpe som tål att vandra i dödens. 6 E.G Tealight lovade ju väldigt mycket när han som obesegrad i fem starter gick på pumpen på Solvalla i augusti. Gick luften ur? Nej, Dan Widegrens fyraåriga hingst har inte haft den rätta turen då han startat på V75. Nu drog han ett springspår och Dan tänker satsa och ge honom ett bra läge direkt. 3 Eternal Face tränades givetvis av Ludde som unghäst, han är ju efter Luddes bästa häst någonsin, Viking Kronos. Men, han lyckades aldrig hos Ludde och sedan i augusti så återfinns han hos Mikael Mårtensson som har fått bättre ordning på fyraåringen. Nu har han mycket bra form och har dessutom ett intressant läge och kommer att få ett bra läge. Hästen börjar fatta vad trav är och det finns mycket utveckling i honom som i de flesta avkommer efter Viking Kronos. 11 Rapking har formen i zenit och var mycket bra senast när han spurtade mycket stark från ett trist 12:e spår och Foreign E.A nåddes aldrig, men han bevisade sin form. Nu fick Lähdekorpis 4-åring återigen ett trist spår. 12 Viggo Duran är en treåring som kommer att bli bra, men har nästan bara mött treåringar och även om han gjort det bra så är detta läge inte roligt för honom. Dock så ska han vara i form igen efter en tids infektion enligt Ludde. 5 Flowers Victory trodde jag en del på senast, men han galopperade då, kanske banunderlaget inte passade 4-åringen. Nu är spåret inte roligt och det kommer att bli en start på ren säkerhet. Men, löper Dan Anderssons valack upp till den form som han visade innan dess så ska han räknas.

 

Gnagg

 

Lycka Till

 

 

 

Bilder publicerade tom 2005-12-12

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-08