2006-05-18 00:59 #0 av: ThomasH

Spring Ray var fullständigt lysande i finalen av gulddivisionen. Han utklassade motståndet och vann på 1.11,3. - Hästen kändes nästan okörd och vann med huvan kvar, sa Björn Goop.

Det sista testet inför Elitloppet blev en riktig fartfest. Startrusningen blev tuff och flera hästar laddades hårt in i första sväng. Straightup tog täten men släppte välvilligt till Spring Ray efter 600 meter. Första halvvarvet kördes på 1.09,3 och Björn Goop satt och passade på Victory Tilly i första kurvan. Erik Adielsson tog upp sin häst och backade ner Victory Tilly i fjärde par utvändigt. Första varvet travades på 1.11,7 och över upploppet dansade Spring Ray undan till en överlägsen seger. Han såg fullkomligt strålande ut vid mållinjen och det riktigt glänste om den Håkan Olofsson-tränade hästen.
- Han gick med full spänst över mål och fortsatte en bit efteråt i samma tempo, sa Björn Goop.
- Idag öppnade hästen bra men jag tror att han kan öppna ännu bättre. Han blev också kaxig av att få springa i ledningen. När hästen känns så här bra är det klart att Elitloppet lockar.

 

Olofsson vill till Elitloppet
En som var överlycklig efter segern var Håkan Olofsson. Halmstadtränaren mös på stallbacken efteråt när han klappade om sin guldklimp. Han kunde dessutom glädjas åt Andaloux som vann V64-inledningen.
- Spring Ray gjorde ett fantastiskt lopp men jag tycker ändå att bästa loppet han gjort var i Harper Hanovers i fjol. Det är klart att det är smickrande att få vara med i snacket om Elitloppet. Får vi en inbjudan tackar vi nog ja, sa Håkan Olofsson.
- Men jag ska prata lite med Björn Goop också. Han är ju redan upptagen av två hästar i Elitloppet så vem som ska köra Spring Ray vet jag inte i dagsläget.

Tio hästar slåss om de sista platserna
För någon inbjudan fick inte Spring Ray efter den fina insatsen. Sportchefen Mattias Stenby, kommenterade så här:
- Spring Ray såg fantastiskt bra ut men vi måste fundera till på torsdagen innan vi delar ut fler inbjudningar. Just nu är det tio hästar som slåss om de sista platserna, sa Stenby.
- Tio hästar är helt klara för Elitloppet och ytterligare fyra är inbjudna. När det gäller Jag de Bellouet har vi inte fått tag i tränaren Christophe Gallier. Så vi har tyvärr inget besked om "Jaggen" i dagsläget.

Victory Tilly till Elitloppet
Tvåa bakom Spring Ray blev alltså Victory Tilly. Han noterade 1.11,9 och efteråt var det mungiporna uppåt i stall Stig H Johansson.
- Jag är jättenöjd med hästens insats, kommenterade Erik Adielsson.
Även Stig H var tillfreds och nu väntar sannolikt Elitloppet för Victory Tilly. Han är sedan tidigare inbjuden och nu är ytterligare en start nära för elvaåringen.
- Jag tycker att han gjorde ett topplopp. Ett av de bästa lopp hästen har gjort bakifrån i hela hans karriär. Ser han fortsatt bra ut efteråt så kör vi i Elitloppet, sa Stig H.
Sex rätt på V64 betalade denna onsdagskväll 31.050 kronor. Björn Goop vann tre lopp, och förutom Andaloux och Spring Ray fick han även segerdefilera med Rickard Alderborg-tränade Noss Cassandra.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-05-24.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-17