2006-07-07 03:00 #0 av: ThomasH

Han har gjort det förr och han gjorde det igen. Robert Bergh vet hur man ställer i ordning inför de stora loppen. - Det här är den mest oväntade storloppssegern hittills, sa Robert Bergh efter segern i Sprintermästaren

Fantasy Broline har visat en utveckling man knappt trodde var möjlig sedan han kom till Robert Bergh i höstas. Då hade "Fantasy" 100 000 kronor på kontot, nu har han 1,6 miljoner. I Sprintermästaren var han en outsider och det var inte många som trodde helhjärtat på honom. Men Robert Bergh hade som brukligt är när det är storlopp ställt i ordning.
- Man måste ha lite feeling för hur hästen är och kunna plocka fram något extra inför de större uppgifterna, sa Robert Bergh.
- Jag hoppas att det finns utveckling kvar i honom och jag har ju tidigare trummat för derbyt. Att han skulle vara i kapp de bästa i kullen redan nu är emellertid över förväntan.

 

Optimal resa i finalen
I försöket fångade Fantasy Broline in en undflyende Olimede strax före mållinjen. I sista sväng såg det dock mörkt ut när Fantasy Broline inte hade fritt spår.
- Det såg lite problematiskt ut genom sista sväng men Luddes häst såg bäst ut i det läget och jag trodde att det skulle bli luckor, vilket det också blev, sa Robert Bergh.
I finalen startade Fantasy Broline från spår två och därifrån hittade han efter en bit ner i rygg på ledande Jocose, som tvingats öppna stentufft för att svara ut Smooth Moves. 450 meter från mål var Smooth Moves trött i dödens och ut kom Fantasy Broline.
- Jag hade satt på honom halvstängt och han öppnade bra. Efter den tuffa öppningen förstod jag att Eriks häst inte kunde hålla och när vi fick luckan kändes det bra. Vi fick ett optimalt lopp.
- Man kan knappt tro att det är sant.

Glad ägare
Om Robert Bergh var glad och överraskad så var Fantasy Brolines ägare, Göran Lindqvist, på bristningsgränsen.
- Det här är inte möjligt, helt sjuk, han är ju inte i klassen ens. Jag hade aldrig kunnat drömma om att vinna Sprintermästaren.

Jocose tapper tvåa
Trots en stentuff öppning höll Jocose till andraplatsen, något som förhoppningsvis gladde de cirka trehundra medlemmarna i Travkompaniet som var på plats.
- Jocose fick en väldigt tuff inledning och höll fantastiskt bra som tvåa, sa Örjan Kihlström.
Trea i loppet blev Patrik Södervall med skrällen Max Prix.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-13.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-07