2006-07-06 01:09 #0 av: ThomasH

V64 bytte storstadens Solvalla mot landsortens Fornaboda. Solskenet, det gröna gräset och den fina sporten lockade 2797 personer till den idylliska travbanan.

Det var framförallt superskrällen Royal Street och Kenneth Gorski som fick publiken att resa sig från sina picknickfiltar och tältstolar. Den danske lärlingen tog en bejublad hemmaseger till fyrtio gånger pengarna och tillsammans med hemmatränaren Anneli Lundegård tog de emot publikens applåder.
- Det var väldigt skönt att vinna V64 på hemmaplan. Det är absolut en av de roligaste segrarna i min karriär, sa den danske lärlingen Gorski efter segern.
Han körde ett helt perfekt lopp och hittade tidigt andra par utvändigt. Sedan liftade han med i ryggar och kunde enkelt vrida ut in på upploppet.
- Jag var inte så överraskad som spelarna att han vann. Han fick ett helt perfekt lopp och kunde vinna ganska enkelt, sa en nöjd segrare.

 

Lätt för Improve Ås
Den på förhand stora sportsliga höjdaren var Bergslagsloppet för den äldre eliten. Stig H Johansson-tränade Improve Ås var storfavorit och stod redan före start med tre ben i mål tack vare det fina startspåret menade kusken Erik Adielsson. Loppet blev inte så dramatiskt heller, efter en kamp om spets mellan tre hästar blev resten av loppet en skrattmatch för Improve Ås. Han fick bestämma allt i ledningen och öppnade första varvet på 1.16. In på upploppet var det inga problem utan han sprintade lätt undan.
- Det var en skön seger. Han är värd det här eftersom han haft mycket otur på slutet. Det är klart att han fick en jobbig inledning i tredjespår men när han väl kom till ledningen gick det lätt. Han är så pass bra att han klarar en sån inledning och idag kändes det som att han hade kunnat vinna även utvändigt ledaren, tyckte Adielsson.

"Fina uppgifter väntar"
Improve Ås tränades tidigare av Stefan Melander som också äger hästen. Men numera är det Stig H Johansson som tränar och han tillhör toppen i Stig H:s stall.
- Han är en av de klart bästa hästarna i Johanssons stall och det finns nog ganska många fina uppgifter för honom i framtiden, sa Erik.

Lågklassigt
Även i övrigt handlade det mycket om storbanorna. Solvalla tog hand om fyra segrar, bland annat tog de hem dagens klart sämsta lopp. Erik Svensson och Heaven's on Fire vann ett lopp där hästarna minst av allt verkade vilja komma först i mål. Mycket annat var inte att vänta när förstapriset i loppet var 5000 kronor. Ett så lågt förstapris hör inte hemma på V64, något som ATG får ta lärdom av till framtiden.

Björn i Berlin - Olle i Fornaboda
Björn Goop är i Berlin för att försvara de svenska färgerna när Kusk-EM avgörs. Då är det Olle Goop som får försvara stallets färger. Det gjorde han också med den äran när han styrde in Arifant till en seger i Bronsdivisionförsöket. Han ledde hela loppet men på sista bortre långsidan såg det ut som att han skulle förlora när de utvändiga hästarna nästan var helt förbi. Men han kom tillbaka och vann säkert.
- Det är en riktigt stark häst och det var kul att han kunde visa det. På sista bortre hade han lite svårt att växla tempo men han tog dem på sin styrka, sa Olle efter loppet.
De övriga loppen vanns av Mireille Ås (Örjan Kihlström) och Andromeda Goal (Jorma Kontio). De som hittade den rätta raden på V64 belönades med drygt 111 000.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-07-12.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-05