Travsport

Trav I Fokus 14-20/11

2005-11-14 10:30 #0 av: ThomasH

Giant Diablo lyckades med en nos plocka ner mycket tappra Dumle Loss i Silverhästen. Men det var inte den enda överraskningen under Finalerna på lördag. Som jag hade befarat så skräller det alltid denna finalhelg på Solvalla. Nu tar vi nya tag och blickar fram emot Breeders' Crown-finalerna för 3-åringar på Eskilstuna.

Spikmästaren
Imponerande av dem som på sin enkelrad lyckades pricka in 2 rätt denna svåra omgång. Nu tog Bertil ledningen med total 7 rätt, men det är koppel av duktiga tippare som skuggar honom med 6 rätt. Så du som ännu inte har tippat en enkelrad till spikmästaren har alla chanser att ta ledningen direkt, 7 rätt kan man ju enkelt ta på en omgång.


Bolagsspel

Ännu har inte hafors kameler fått någon utmanare, det borde de få. Att spela i bolag är betydligt roligare och ger större chanser till vinst. De finns intressenter som vill starta ett bolag, tveka inte anmäl dig under tråden Bolagsspel

DD-tips
Nu har flera upptäckt vad roligt det är att spela DD. Listan över lyckade spel växer, sätt igång och tippa du också
 
Veckoschema
Måndag Mp
: I DD2 så träffar få V75 bekantingen J.R Boy, kommer Lähdekorpis 4-åring att trava denna gång? Om så, har han någon chans mot We Two?

Tisdag J: Stockholm Cam visade ju med besked senast att han är tillbaka. Nu visar han upp sig i V5-1. DD1 är ett mycket bra lopp där Robinson Starlight som har lämnar stall Lähdekorpi ska försöka försvara innerspåret mot jus Lähdekorpis Hard Value. Men, ingen av dessa vinner det gör nog Dan H heller Little Ekå, eller varför inte Ludde på sin hemmabana med Face The Evli? Dustin Diamant kommer också att bli mycket betrodd. I DD2 är ett stayerlopp med kombattanter i 3 volter. Stor favorit är Conrad Lugauer och Input, ska det bli ett dubbel Luguaer på Jägersro?, Nja jag tror att Half Moon kan bli för tuffa att stå emot på upploppet.

Onsdag V65 S: I V65-1 så ska väl Air Force vinna, han spelar ju i en annan division än de andra, jag möjligen undantaget Think Yatzee. V65-2 håller låg klass, har svårt att se någon vinnare i loppet. V65-3 är ett stolopp där det bör stå mellan Finess C.D och Barbara Courage. V65-4 borde bli en intern uppgörelse i Stall Stig H mellan Pinekiller och Sprightly Spin. V65-5 (DD1) får vi se Call O'Boy, nu med Per Lennartsson, Linda vi håller tummarna. Han borde få svart att nå Fricks 3-åriga Star de Villeneuve och Easy Broline som båda har visat fin form på slutet, men det har ju även Call O'Boy. I V65-6 (DD2) får vi njuta av några riktigt bra 4-åringar. Vad säger ni om Green Chili, Persos Yankee och Intoxicated, alla tillhör toppen av 4-årskullen.

Torsdag B: i V5-1 så ser vi Bellman Töll över 1640 meter. I DD1 så får vi se Åsgårds Nisse, och spiken är given. DD2 är däremot vidöppet, ska man luta sig mot Lasse Lindberg och Turbo Overload.

Freddag U: V5-1 är ett bra 4-åringslopp där Gila Du Ling ska ses som favorit, men det är många om budet. Burdus var ju duktig senast på V75. Euro Express D.E slog ju Bowie Mant senast på Umeå. Kipsogie har ju varit ute mot tuffare motstånd på V75 den senaste tiden. I DD1 så ska Titan W.F försöka plocka ner Last Major från spets, det kan bli svårt. Men, även Sheridan Hanover kommer att vilja vara med och springa om segehavren. I DD2 så ska Västerbo Montoya vinna, är ju i en egen klass i detta lopp, även om han fick ge sig mot en smygkörd Ranukel senast.

Lördag V75 E: Så har då äntligen finalerna i Breeders' Crown för 3-åringarna. I V75-1 så är det stona som gör upp. Och, det är ju så många av dem som imponerat stort på mig. Bästa stoet är nog Joy Ås, men, jag är minst lika imponerad av Lotuschic, Alltid V.G, Ecupos Bitte och Electra Shift. V75-2: För en gångs skull så har vi inte silverdivisionen sist. Här har ju verkligen Leffe Blache fått läge för spets runt om. En spik? Nja, ni vet att jag är mycket svag för Sir Henry som visserligen inte hade någon chans i Breeders 'Crown-finalen, men ett 12:e spår var ju inte roligt. Läget är bättre nu, men att plocka ner Leffe Blanche från spets kan bli för svårt. V75-3: Ett ihåligt guldlopp där Giant Superman måste vinna om han ska kunna åka till Frankrike och tälja guld. Han har dock inte visat någon form. Form visade dock Sävarflickan i lördag när hon barfota var den enda som var med bakom den duktiga fransyskan, Jasoda. Tunk Nafset har laddat batterierna efter fiaskot senast när han var helt under isen som favorit i styereliten på Solvalla 1/10. I normal författning så ska han vinna detta. V75-4: Ett klass III lopp som ser vidöppet ut. Stig H's 3-åring Glowlite var tapper senast på Solvalla. V75-5: Här står det mellan två hästar, mycket duktiga Stars'N Bars och Earth Bound som kom mycket hastigt senast bakom Nyby Bengan. Fast, Luddes Ron Keeper gör nu comeback efter vila, han har fått ett lopp i kroppen, och är han i någorlunda form så vinner han detta åkandes. V75-6: Breeders' Crown för 3-åriga hingstar och valacker och Rite On Track har ju hittat den rätta höstformen och jag har svårt att se Jörgen Westholms häst förlora, nu med Björn Goop igen. V75-7: Chogo dras med dåliga spår annars hade detta varit en spik, men Erik kör då att Björn har valt att köra Sved Wilbur. Ludde har en bra tysk i Vamos?

Artiklar
Som vanligt så publicerar Trav i fokus en mera genomtänk analys av veckas V75 på torsdagskvällen. Ett referat om hur V65 på Solvalla slutade publiceras sent under onsdagskvällen

Forumet
Som vanligt så kommer både V65 och V75 diskuteras flitigt i forumet under veckan, delta aktivt i den diskussionen, det är mycket givande, alltid hittar man några guldkorn som man själv har glömt bort.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav i fokus

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-11-14
Anmäl
2005-11-16 22:57 #1 av: Linda

Spännande!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.