2006-05-12 03:14 #0 av: ThomasH

ax Flukt hade en grym uppvisning på Åby. I ett kvallopp travade han 1.13,3 och såg lysande ut. Efter kvalet fick hästen en inbjudan till Elitloppet. - Det är 50/50 att han startar, säger tränaren Kent Knutsson.

Max Flukt visade upp sig innan tävlingarna under torsdagen. Han tog ledningen direkt och var "en mil" före de övriga hästarna. Han travade de sista 2000 metrarna på 1.12,8 och landade alltså på 1.13,3. Det är lika med tangerat svenskt rekord över medeldistans och voltstart.
- Han kändes underbart fin och var väldigt stark hela vägen. Efter mål kändes det som att han skulle kunna springa ett varv till. Det är en helt fantastisk häst, sa en lyrisk Kent Knutsson.
- Jag hade innan kvalloppet bestämt mig för att han skulle gå en tid under 1.14 för att jag skulle vara nöjd. Hästen var oerhört väl förberedd men behövde en genomkörare. Han gjorde det med kraftig mersmak och hade låg puls efter kvalet.

 

"Känns ännu bättre än förra året"
Det som gör prestationen än värre är att Max Flukt inte tävlat på drygt åtta månader. Han har inte startat sedan V75-segern den 20 augusti i fjol. På grund av olika anledningar har årsdebuten blivit försenad för stjärnhästen.
Men nu är han alltså tillbaka med besked.
- Det är nästan oförskämt att säga det men hästen känns ännu bättre än förra året. Han visade upp en startsnabbhet som han inte gjort tidigare, och kändes allmänt starkare.
- Dessutom sprang han 13,3 helt ensam utan hjälp. Hade han haft sällskap kör jag en tid under 1.12. Idag hade jag gärna mött Jag de Bellouet.

Elitloppet eller Harper Hanovers lopp
Om några veckor dyker Max Flukt upp under elitloppshelgen. Frågan är dock vilket lopp det blir i.
- Vi fick en inbjudan till Elitloppet efter kvalet. Och vilken travbana vill inte ha besök av Max Flukt, säger Kent Knutsson och skrattar.
- Men först ska vi naturligtvis kolla upp hästen och se hur han mår. Tar han det här loppet rätt kommer han att vara ännu bättre nästa gång. Det är 50/50 i dagsläget att det blir start i Elitloppet. Annars blir det Harper Hanovers lopp.
Sjuårige Max Flukt har hittills tjänat drygt 1,2 miljoner kronor. Förra året vann han bland annat styrkeprovet Harper Hanovers lopp på Solvalla.

Michael Carlsson

Bilen publicerad t o m 2006-05-18.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-12