2006-04-18 22:36 #0 av: ThomasH

Redan tidigt i vintras började tränare Lähdekorpi att snacka om Elitloppet för Hot Shot Knick. Efter gulddivisionssegern på Romme är målet nära. - Kari visste inte hur rätt han hade då. Hot Shot Knick ska absolut vara med i Elitloppet, sa kusken Thomas Uhrberg.

Åttaårige Hot Shot Knick har haft ett fullkomligt lysande år hittills. Segrarna har radats upp och den ena triumfen har överträffat den andra. På ett Romme badandes i solsken och vårvärme visade Hot Shot Knick att allt snack om Elitloppet inte bara är just snack. Från positionen utvändigt om ledaren krigade Kari Lähdekorpis stjärna till sig segern på upploppet. Och ledaren var inte vem som helst utan Sveriges vinstrikaste häst genom tiderna - Victory Tilly.
- Jag kopplade greppet tidigt på upploppet men när Victory Tilly närmade sig på slutet sträckte min häst på sig. Han är otroligt tuff häst mot häst och försöker alltid komma förbi sina motståndare, sa Thomas Uhrberg.

 

 "Borde kört en sekund fortare"
Den förväntade spetsduellen uteblev när Ulf Ohlsson valde att inte försöka svara Victory Tilly med Bellman Töll. Erik Adielsson kunde därmed glida till ledningen relativt enkelt och fick sedan Hot Shot Knick på utsidan. Trots det bättre loppet kunde favoritspelade Victory Tilly inte ta sin andra raka seger i årets andra start.
- Så här i efterhand borde jag nog ha kört en sekund fortare på det första varvet. Men jag tycker att hästen svarade för en jättebra insats och han kändes helt okej, sa Erik Adielsson.
 Hade Victory Tilly den rätta vinnarskallen i dag?
- Jag tycker att det är fullständigt idiotiskt att hålla på och spekulera i det. Han gick 1.11,1 i sin andra start för året och kämpade hela upploppet ner.
Hot Shot Knick vann på det nya banrekordet 1.11,0 och har nu på kort tid sprungit in nästan 1,5 miljoner kronor.
- I dag imponerade han på mig också. Vi körde barfota fram för första gången och det fungerade ju bra, sa Thomas Uhrberg.

 Dubbla Ohlsson-missar
Bellman Tölls insats i gulddivisionen var en stor besvikelse. Han slutade oplacerad trots ett lopp i rygg på Victory Tilly.
- Jag vet inte vad som hände men han blåste en hel del efter loppet, sa Ulf Ohlsson, som hade en tung dag på Romme.
I V75-5 körde han fjolårets bäste treåring, Kung Lavec, som gjorde sitt första riktiga lopp för året efter galoppen för drygt en vecka sedan. Det slutade med en ny galopp, den här gången i utgången av sista sväng.
- Han drog höger bakben och det var därför han galopperade. Annars kändes han väldigt stark och hade vi bara kommit in på upploppsrakan så hade det säkert gått undan.
Kung Lavecs tränare, Svante Båth, såg orolig ut efter missen.
- Två galopper i rad är så klart inte kul. Men hittar vi inga allvarliga fel på hästen så siktar vi fortfarande på Kungapokalen.
Fyraåringsloppet vanns nu i stället av Jocose med Örjan Kihlström i sulkyn, efter en tät kamp sista biten med invändige Blue Chip Star.

 Favoritbetonad omgång
Trots att streckfavoriter som Victory Tilly och Kung Lavec svek blev det en spelmässigt lätt omgång. Segrar för Dalshan As (Åsbjörn Tengsareid), Yankee Mic (Sören Eriksson), Troll Jokeren (Bo Eklöf), Hercules Laser (Daniel Redén) och Rite On Dirt (Jorma Kontio), gjorde att utdelningen för sju rätt stannade på 15 209 kronor.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-22

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-18