2006-09-07 19:58 #0 av: ThomasH

Under sommaren har tre svenska trav- och galopphästar fastnat i dopningskontroller. Den mest namnkunniga hästen av dem är Rainer Björkroths travare Urano Boko som åkte dit efter ett lopp i Lindesberg i juni.

- Det är jättetråkigt och det känns hjälplöst nästan. Jag förstår att det måste finnas ett system för att komma åt det men det är orättvist när oskyldiga människor hamnar i en sån här situation. Det är ett mysterium för mig hur Urano Boko har fått i sig morfin, säger Björkroth.

 

- Vad ska du göra nu?
- Vad kan jag göra? Jag tycker det är som en ishockey- eller fotbollsmatch. När domaren har blåst är det bara att acceptera beslutet även om han dömer dåligt.

Inga lösningar på lut
Förutom Urano Boko är det travhästen Crown Diamond L. och galopphästen El Gallo som har åkt fast för felaktig medicinering som det också kallas. Lennart Granbeck på STC som har utrett frågan tycker att det är tråkigt.
- I galoppfallet så vet vi att de har medicinerat hästen med ämnet men att de slutade i god tid. Men i de andra fallen har vi inga lösningar alls och det är tråkigt både för oss och tränarna. De vill ju gärna få reda på hur det har gått till.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-11.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-07