2006-05-05 23:02 #0 av: ThomasH

23 dagar återstår till årets höjdpunkt - Elitloppet på Solvalla. Sportchefen Mattias Stenby är i helgen i Neapel för att hitta nya hästar att bjuda in. - Det händer mycket just nu, säger han.

Än så länge är fyra hästar helt klara för start i Elitloppet den sista söndagen i maj: succéhästen Hot Shot Knick, Olympiatravsvinnaren Thai Tanic, regerande mästaren Steinlager, och amerikanske topptravaren Self Professed. Dessutom har Stig H Johansson fått två inbjudningar till Victory Tilly och Citation men han har ännu inte tackat ja. De senaste dagarna är det annars en norsk häst som imponerat allra mest på Mattias Stenby.
- Jetstile övertygade på nytt i onsdags på Bjerke vilket känns väldigt positivt. Han ska ut i Oslo Grand Prix nästa söndag och är aktuell för Elitloppet i dagsläget.
 Hur blir det med de franska och amerikanska stjärnorna som är aktuella?
- Jag de Bellouet startar i kväll fredag på Vincennes. Sedan ska han troligtvis starta i Caen den 17 maj, så vi får nog inget besked därifrån förrän efter det loppet. Flera av de bästa amerikanska hästarna möts i kväll på Meadowlands så det ska bli spännande att se, säger Mattias Stenby.
I Lotterialoppet i Neapel på söndag finns flera svenskhopp på startlinjen, bland andra Digger Crown och Torvald Palema.
- Jag har väl inga direkta inbjudningar med mig i väskan men det finns några stycken som kan bli aktuella för Elitloppet. Dit räknar jag även amerikanske Justice Hall och franske Kool du Caux som båda imponerade i Finlandia-Ajo.

 Klara för Elitloppet:
Hot Shot Knick
Self Professed
Steinlager
Thai Tanic

 Inbjudna:
Citation
Victory Tilly

 Aktuella:
Justice Hall
Kool du Caux
Jag de Bellouet
Giant Diablo
Jetstile
Giant Superman
Order By Fax
Conny Nobell
Passionate Kemp
Digger Crown
Vivid Photo
Sand Vic
Peaceful Way
Mystical Sunshine
Dumle Loss
Torvald Palema
Fräkke Frederik

Pär Andersson

 

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-05