2006-04-12 22:39 #0 av: ThomasH

Att släppa ledningen eller inte släppa ledningen det är frågan alla ställer till Ulf Ohlsson. Hans startkatapult Bellman Töll har bästa tänkbara läge i lördagens gulddivision. Även motståndet är bästa tänkbara, världsstjärnan Victory Tilly och årets stjärnskott Hot Shot Knick.

Endast tre motståndare mötte Bellman Töll i årsdebuten förra veckan. Han vann, men fick inga pluspoäng av sin tränare och kusk Ulf Ohlsson. 
- Han var ganska oinspirerad i debuten. Hästen brukar vara så i första starten efter vila så det var inget som bekymrade mig. Banan var inte heller i bästa skick plus att det gick ganska fort, säger Ulf Ohlsson.
Inför V75 har stallets stjärna fått motion, massage och ett snabbjobb. På lördag väntar fem kombattanter och två av dem är självaste Victory Tilly och Hot Shot Knick.

 

Frågan alla tippare ställer sig: släpper du ledningen?
- Jo, jag har fått den frågan några gånger den här veckan. Men det är inte värt att jag uttalar mig om det, då får jag bara kritik om jag gör tvärtom mot vad jag har sagt. Hur jag gör bestämmer jag i starten och självklart beror det också på hur banan blir. Men visst, han har ju vunnit de flesta loppen från ledningen och jag tycker att han utvecklades mycket i fjol när det gäller att tåla tuffa tempon i ledningen.

 Två hemliga streck
Nioårige Bellman Töll har hittills 41 segrar på 110 starter och drygt 5,2 miljoner kronor på kontot. Hans hittills största seger kom förra året då han vann Sweden Cup under Elitloppshelgen.
- Snabbheten har han redan så håller han samma standard som förra året är jag mer än nöjd. Jag tror att det är mycket begärt att han ska utvecklas ytterligare, men det har jag å andra sidan sagt tidigare och då har han överraskat mig, säger Ulf Ohlsson som inte gör några förändringar inför lördagens start. Bellman Töll går med lätta skor runt om. Hovarna sparas till lopp längre fram i vår.
Blir du förvånad om ni vinner?
- Nej.
Hur många streck behövs det i avdelning tre?
- Två. Men vilka jag tänker på behåller jag för mig själv, säger Ulf Ohlsson och skrattar.

Ulf Ohlsson kör ytterligare fyra hästar inom V75:

8 New Grove Global (V75-1) - Har jag aldrig kört men det ser ut att vara en bra häst. Jag såg honom vid senaste segern och formen verkar vara på topp Synd på läget men han är nog med där framme ändå.

4 Leader Ås (V75-2) - Han galopperade på Hagmyrens hopplösa bana sist, vi hade nog varit trea eller fyra annars. Det är en stor häst och det finns galopprisk från det här snäva spåret. Om han sköter sig och vi inte hamnar på vingel är det realistiskt att tro att vi är bland de tre första i mål.

9 Snärtblixten (V75-4) - Har jag aldrig kört. Både jag och ägaren är nöjda med pengar i det här gänget.

6 Kung Lavec (V75-5) - Han var otroligt peppad i årsdebuten och felade bort sig direkt. Jag körde bara lätt med honom efter det och han kändes fin men det är svårt att veta var han befinner sig formmässigt. Jag tror att tränaren Svante Båth ska döva ned honom lite till den här starten och jag hoppas att han är lugnare nu. I det här lilla fältet lär han få göra mycket själv. Alla vet hur bra han kan vara och han är såklart given på kupongen, men inte som förstastreck.

Åsa Elmroth, Kanal 75


Bilden publicerad t o m 2006-04-19.