2006-06-21 01:24 #0 av: ThomasH

Kent Knutsson har inte bara Max Flukt i stallet. På söndag selar han ut Figo Bob och Bat Boy när Kalmar arrangerar V75. - Båda har fått tråkiga utgångslägen men med rätt resor kan de dyka upp där framme, säger Kent Knutsson.

Bat Boy gjorde Max Flukt sällskap till Kouvola i helgen och spelades till favorit i ett stayerlopp. Han orkade dock inte slå sig förbi Västerbo Canadian sista biten.
- Bat Boy gjorde ett kanonlopp. Han fick attackerade 1 500 meter från mål på den svårbemästrade banan och fick runda ett framförvarande ekipage i fjärdespår innan han kom upp utvändigt om ledaren som fått bestämma tempot i spets. Sedan duellerade dessa upploppet ner och lämnade övriga med 30-40 meter.
Förra året tog Bat Boy åtta segrar på elva starter men i år har fem starter resulterat i fyra andraplatser.
- Man ska ha klart för sig att det är riktigt bra hästar han har fått stryk av och han har knappast förlorat vinnarskallen. På Vaggeryd höll han ju på att slå Spring Ray. Vi har fått ett svårt utgångsläge på söndag och det är svårt att begära vinst. Men Bat Boy är så pass bra att han är med och gör upp om segern med rätt resa.


Både stark och speedig
Kent Knutsson tar också ut fyraåriga Figo Bob i ett Klass III-försök. Senast höll han bra som tvåa efter att ha fått tuff press i ledningen.
- Det är en talangfull häst som gör bra lopp hela tiden. I de två senaste starterna har han fått stryk precis innan linjen. Han är både stark och speedig men härifrån kan det bli svårt att vinna, även om jag är helt övertygad om att han dyker upp i den främre träffen.

Max Flukt till Halmstad
Max Flukt var i lördags ute mot det franska monstret Jag de Bellouet i Kymi Grand Prix. Efter en tung resa utan rygg i 10-fart slutade Max Flukt sexa, en bra bit bakom "Kannibalen".
- Jag tycker att Max Flukt gjorde en mycket stark insats. Han fick aldrig vila någon gång under loppet och det gick i absolut toppfart hela vägen. Att gå åtta tiondelar under banrekordet och landa på 1.12,0/2 100a från dödens är det inte många hästar som klarar av. Han hade inte slagit "Jaggen" hur loppet än hade blivit kört och lär aldrig göra det heller. Man ska också ha i åtanke att det var Max trettonde start i karriären, att jämföra med Jaggens 111 starter. Loppet blev lite väl tungt men man måste vara med i dessa sammanhang för att få den rätta hårdheten.
Nästa uppgift?
- Max Flukt ska gås igenom av veterinär och sedan får vi titta på vad det finns för lämpliga uppgifter. Men det lutar åt ett stayerlopp med 100 000 kronor i förstapris i Halmstad den sjätte juli.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-06-27.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-20