2005-10-17 03:04 #0 av: ThomasH

Fick vi se en ny världsstjärna födas på Åbytravet? Kommer Dumle Loss att kunna hävda sig i den yttersta eliten? Jag håller det inte för otroligt att vi kommer att få se Joakim Wallins stjärna i Elitloppet nästa år. Att Zoccer Wadd är landets bästa sto just nu råder det inget tvivel om, hon var en mycket värdig SM-segrare.

 

Dumle Loss vann SM genom en resa den tunga vägen. Erik var mycket vaken och travade fram utvändigt om Opal Viking redan i 2:a kurvan. Där satte Dumle Loss tryck på Opal Viking och loppet var slut. Dumle Loss var oroligt bra och Opal Viking hade få lopp i kroppen för att kunna hävda sig mot detta motstånd. Spring Ray kom med ett svettigt sista halvvarv och honom ska vi passa nästa gång.

Sto-SM

Sto-SM. Zoccer Wadd vinner och Flying Young avslutar visslades

Att Zoccer Wadd skulle vinna Sto-SM viste nog alla. Att hon dessutom skulle vinna genom att tåga från sista plats till spets i sista kurva var också väntat. Zoccer Wadd måste lära sig att starta bättre om hon ska betrakta sig som en elithäst. Med nuvarande tapp-starter så kommer hon få svårt att hävda sig mot det nuvarande bästa stoet, Giant Diablo. Här ska vi dock passa den blivande storstjärnan Flying Young som från 3:e utvändigt avslutade flygande och var den enda som fick plats på målfotot med segraren.

Klass II. Nyby Benga vinner för en vasst avslutande Vitrory D'Or ute i spåren, Staro Whist lisftar i 3.e platsen och Tappre Samuraj F avslutar bra

Klass II. Nyby Benga vinner före en vasst avslutande Victrory D'Or ute i spåren, Staro Whist lisftar till 3.e platsen och Tappre Samuraj F avslutar bra

I det korta Klass II loppet så visste vi ju nästan att vi skulle hitta vinnaren från spets. Jag trodde att Samuraj F. Skulle visa sig snabbast i starten, vilken han också var. Men, blev tvungen att släppa Nyby Bengan framför sig redan i första kurvan. Ludde lotsade då genast ut Samuraj F. utvändigt om den blivande segraren och där travade han hela loppet. Nyby Bengan var dock bra och bet ifrån sig mycket bra i spets. Tycker inte detta är någon stjärna, men i spets verkar han växa en klass. Vi ska dock passa Samuraj F efter det herosiska jobbet i dödens hela loppet. Victory D’Or avslutade mycket vasst på upploppet och var inte stort slagen, även honom tycker jag vi ska bevaka. Staro Whist fick sitt ”örjanlopp” i ryggen på ledaren hela loppet. Nu fick Örjan dock aldrig fritt och Staro Whist hade mycket krafter kvar och kan spelas även nästa gång.

En överlägsewn Francoso vinner Klass III

En överlägsewn Francoso vinner Klass III

Francoso var härdad bland bättre motstånd än detta, det märktares. Han var ju uppanmäld i förra starten och således gick ner en klass till denna start. Francoso gick större delen av loppet utvändigt om ledaren och Robert Bergh pressade sig till spets i sista kurvan och Francoso flög undan till en överlägsen seger.

var härdad bland bättre motstånd än detta, det märktares. Han var ju uppanmäld i förra starten och således gick ner en klass till denna start. Francoso gick större delen av loppet utvändigt om ledaren och Robert Bergh pressade sig till spets i sista kurvan och Francoso flög undan till en överlägsen seger.
Socrates vinner Lärlings-SM efter en ofrigvillig lucka från Heureaka. Unikat avslutar bra, men var svag. Earth Bound avslutar visslande efter en startgalopp

Socrates vinner Lärlings-SM efter en ofrigvillig lucka från Heureaka. Unikat avslutar bra, men var svag. Earth Bound avslutar visslande efter en startgalopp

 

Lärlings-SM blev ett annorlunda lopp. Som väntat så var Heureka snabbast från start och Maria Lindros styrde henne i spets nästan hela loppet. Tyvärr så vinglade hon till med Heureka innan upploppet och gav Guisseppi Lubrano och Socrates fritt fram från vinnarhålet och en given seger. Den stora favoriten Unikat fick ett perfekt 2:a par utvändigt och tågade på i 3:e spår i sista kurvan men kunde inte koppla greppet. Med det löpförloppet tycket jag att Frank Nilsson var skyldig att vinna, det var en svag favorit. Här ska vi passa Earth Bound nästa gång. Han galopperade i första kurvan och gick sedan fram i 3:e utvändigt. Avslutade visslandes ute i spåren

Kahili var starkast i silveloppet. Arnie Sensation avslutande mycket vasst och Rado var med och utmanade

Kahili var starkast i silverloppet. Arnie Sensation avslutande mycket vasst och Rado var med och utmanade

Kahili fick ett för honom bra lopp och då visade sig att Stefan Perssons femåring inte är att leka med. Men, även denna gång så startade han med att tåga i 3:e spår, men nu lyckades Stefan Persson lotsa ut honom till dödens utanpå i spets gående Har Örjan börjat äta några anabola steroider, eller? Minns förra veckan när han trodde att Nightsfift var en flygmaskin. Nu fick han för sig att Wealthy som bara vinner genom lopp i ryggar skulle gå i spets. Han fullkomligt flög över min spik som väntat tog spets. Vad kunde Per Lennartsson göra när ”tok-Örjan kommer, släppa förståss och sedan fick inte Prime se dagens ljus. Så när Kahili attackerade för spets varvet kvar så släppte Örjan och hoppades på sitt rygglopp, för sent. Han körde bort Wealthy denna gång. Kahili var dock för bra idag och vann rättvist och överlägset. Här ska vi passasom vanligt avslutade sylvasst, när ska han hinna fram? Även fullfölje mycket bra, och är värd att passa nästa gång.

fick ett för honom bra lopp och då visade sig att Stefan Perssons femåring inte är att leka med. Men, även denna gång så startade han med att tåga i 3:e spår, men nu lyckades Stefan Persson lotsa ut honom till dödens utanpå i spets gående Har Örjan börjat äta några anabola steroider, eller? Minns förra veckan när han trodde att Nightsfift var en flygmaskin. Nu fick han för sig att Wealthy som bara vinner genom lopp i ryggar skulle gå i spets. Han fullkomligt flög över min spik som väntat tog spets. Vad kunde Per Lennartsson göra när ”tok-Örjan kommer, släppa förståss och sedan fick inte Prime se dagens ljus. Så när Kahili attackerade för spets varvet kvar så släppte Örjan och hoppades på sitt rygglopp, för sent. Han körde bort Wealthy denna gång. Kahili var dock för bra idag och vann rättvist och överlägset. Här ska vi passasom vanligt avslutade sylvasst, när ska han hinna fram? Även fullfölje mycket bra, och är värd att passa nästa gång.

Så fick då Torbjörn Gräslund och Gift To Europe skaka av

sig V75-spöket. Och så som dom vann! Travade fram utvändigt om optimistiska Riva Del Sol och frågade om han fick ta över ledningen, Tom Horpestad nekade, vilket blev hennes fall. Hon är ju inte lika vass med skor. Torbjörn Gräslund blev sur och blåste till spets sista 600. När så krutröken skingrades så var Gift To Europe i mål innan de öviga förstått hur det gått till. Vilken överlägsen seger!!

ögatSå Summerar vi vilka vi ska kasta ett öga på nästa gång. Flying Young avslutade mycket fint bakom suveräna Zoccer Wadd. Med ett roligare spår nästa gång så ska stjärnan i vardande passas. Samuraj F fick ett tungt lopp i dödens sedan Nyby Bengan flög över honom i första kurvan. Även Victory D’Or ska passas, avslutade visslades på upploppet. Storskrällen Earth Bound galopperade i första kurvan men kom tillbaka och flög över upploppet. Som vanligt så ska vi passa Arnie Sensation, som, som vanligt, avslutade som en flygmaskin. När ska han hinna fram? Då måste vi vara med. Även Rado fullfölje loppet berömvärt.

Så tjuvkikar vi på startlistan till Mantorp nästa vecka och var hittar vi där? Ett brons lopp där Roger Hornline ska ta hand om Echo Tilly och min vinnare Chogo från ett skitspår, Glöm dock inte Baron Stursk, som kanske vill han en varav till men har en enastående form. Ett Klass III lopp där Lähdekorpi plockar ut J.R Boy, detta är en mycket bra häst som har blommat ut Lähdekorpies träning. Det finns dock några bra unghästar som inte tänker kasta in handduken. Åke har en segermaskin i F.D Currie. I Guldloppet har den bästa hästen Digger Crown dragit ett skitspår och det betyder att vi nog måste gardera honom. Tag The Devil var bra senast mot Victory Tilly. Brunton Tilly möter ett lite enklare gäng än tidigare. Nova Savoy är en bra sprinter men såg inte som bäst ut senast. Ett stolopp och jag är tveksam om någon vinner, kanske måste strecka alla. Ett riktigt fiint treåringslopp ”Sikta mot Stjärnorna” och loppet är väl som skrivet åt Rite On Track. Ett silverlopp där det kommer att gå undan. Både Lukas Lupin och Leffe Blanche kommer att ladda stenhårt för spets och inte kommer grållen Majesty Of Rock att ladda mindre. Då heter nog segraren Hot Tub igen.

Som vanligt så kommer jag med en lite mera genomtänkt analys på Torsdagskvällen. Var inte förvånad om jag då ändrar åsikt om det mesta, utom att Hot Tub och Rite On Track vinner, kanske.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-10-17