2006-05-02 01:12 #0 av: ThomasH

Det var en mycket givande helg för ”Stig-Erik”. På lördagen så imponerade Citation så mycket att Elitloppet kan vara aktuellt. Sedan gick Victory Tilly och imponerade mist lika mycket i Forus Open och rapporterna säger att han var i gammat gott slag, Ellitloppet nästa? Vilken attraktion det skulle bli!! Nu får vi dubbeljackpott till helgen när Åby är värd för Konung Gustav V Pokal och Drottning Silvias Pokal.

Spikmästaren
Hafor håller ledningen men vi andra har tar in.

 

V75 Mästaren
En lätt omgång resulterade i att 3 stycken hade sju rätt, Kaitsu, Ola och Undertecknad. Tävlingen har blivit en mycket tät strid där bara en poäng skiljer.

Veckoprogram

Måndag Ö: Tävlingarna har redan gott och Giant Diablo var ute på en Joggingtur och kommer att nu tas sig an större uppgifter.

Tisdag J: i V65 -1 så får vi se en av Luddes mycket bra treåringar, Glide Kronos, han vinner, ska bara bli intressant att se hur bra han är. I V65-4 så kommer då nästa Viking Kronos avkomma ut och det är ytterligare an av Luddes framtida stjärnor, treåriga Going Kronos.

Onsdag V64 Solvalla: I V64-1 så kanske Roger Hornline äntligen möter ett motstånd som han kan klara av, men Airstrike galopperar inte längre och har en enorm kapacitet, synd bara på läget. I V64-5 (DD1) så får vi njuta av undantagshästen igen Stiig H Johanssons mycket sköra men otroligt lovande Nouvau Riche och hon vinner igen när benen är friska. Avslutningen är ett stayerlopp av högsta klass. Här ska Zoccer Wadd plocka in två tillägg på Pampino och ett tillägg på Ebel, Khaili och Ligne Droite, vilken match! Hinner startvoltens Lagnedoc rinna undan?

Torsdag B: V65-1 ska vara en uppgörelse mellan Per Lidderoth och Robert Berg, mellan Little Giant och Happy Harry. V65-2 är ett treåringslopp som bara har skrapat ihop 7 startande och Svante Båth står för 2 av dem Skyborn Orion och Pineish. Men favorit blir nog Robert Bergh bakom den Mandor Zonett som är en halvbror till Hilda Zonett genom samma mamma, fransyskan Via De Vrie. I V65-4 så får vi njuta av Robert Berghs mycket fina fyraåring, Cromwell som nu gjort en start på svensk mark.

Fredag Kr: Det lopp som är värt att titta på är stayerloppet när Hennessey ska ta in ett tillägg på Palermo Mail.

Lördag V75 Åby: Dubbeljackpott och två härliga lopp att se framemot. Konung Gustav V pokal men Jocose som favorit och Drottning Silvias Pokal med megafavoriten Joy Ås.

Artiklar
Som vanligt så kommer en liten genomtänkt analys av veckans V75 sent under torsdagskvällen. Men, varje dag så publicerar vi olika travnyheter från Kanal 75. Nu börjar de som kandiderar på en Elitloppsplats att värma upp på alvar.

Formumet
Jag hoppas att du känner dig välkommen att delta i alla diskussioner och att du vet att alla diskurioner är mycket uppskattade av alla medlemmar.

Välkommen till Ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus

 

 

 

Bilden publicerad t o m 2006-05-06.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-05-01