2006-06-16 02:11 #0 av: ThomasH

Han har två favoriter på V75. Men Svante Båth varnar kraftigt för en annan häst. Lördagen kan bli riktigt trevlig för Bergsåkerstränaren.

Svante Båth startar fyra hästar i Bodens V75-tävlingar.
Två av dem, Leader Ås och Junction, är klara streckfavoriter.
Det låter också positivt på båda travarna. Tränare Båth vill dock vurma extra för en annan häst som blivit bortglömd av spelarna.
- Frosts Officer (V75-6) är en typisk luring att se upp med. Han satt fast i senaste starten med gott om krafter kvar. Dessutom har de värsta konkurrenterna bakspår. Jag är optimistisk och tycker att han ska räknas tidigt. Den långa distansen är ett plus och hästen känns jättefin i träningen, säger Svante Båth.

 

Från skräll till favorit
I den första avdelningen kommer Leader Ås till start. Fyraåringen skrällde rejält under elitloppshelgen då han vann V75 till 40 gånger pengarna. Nu är han istället favorit och lär inte ge mer än tre gånger i odds.
- Leader Ås (V75-1) var jag delvis förvånad över att han kunde vinna senast. När jag fick reda på det dåliga spåret gav jag upp hoppet helt. Men det steg under veckan efter sista träningsjobbet. Lärlingen som körde sa att det hade hänt något med hästen. För så pigg som han var då hade han aldrig varit tidigare.
- Jag tycker att han tog det loppet på ett bra sätt och har varit fin i träningen efteråt. Åttondespåret är inte kul och Khabibulin är en bra häst. Visst kan Leader Ås vinna igen men det krävs att det klaffar under vägen.

"Jättebesviken på hästen senast"
I den fjärde avdelningen startar fyraårige Proud Ås ifrån bricka tre. En häst som tagit fyra segrar på sju starter, men som inte var sig lik senast.
- Jag var jättebesviken på hästen i lördags. Visserligen var det en tuff öppning men han ska ändå kunna mycket bättre. Det är därför ett frågetecken för formen. Vi har gått igenom honom och inte hittat några fel utan han känns som vanligt pigg i jobben.
- Hade han inte startat i lördags hade jag trott på toppchans. Nu är det mera svårbedömt och Proud Ås är bara ett streck av flera.
Svante Båth avslutar sedan med Junction i V75-7. Han har två raka segrar och startar från spår sex bakom startbilen.
- Junction har varit väldigt bra i sina tre sista starter. Det som gäller nu är att komma före Dean Goj som är snabb från start. Uffe får därför ladda vad som går från början och jag hoppas att det blir ledningen. Får han den tror jag på en bra chans att vinna loppet. Om inte så blir det svårare, säger Svante Båth.
Till sist; hur står det till med Kung Lavec för dagen?
- Han mår fint och gjorde ett mycket bra lopp som tvåa senast. Uffe var också jäkligt nöjd med hästen och nu siktar vi in oss på Sprintermästaren. Han kommer inte att göra någon start innan dess.
Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-06-22.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-16