2006-04-08 22:18 #0 av: ThomasH

Järvsöfaks vann Olympiatravet för kallblod i överlägsen stil - och den blågula hjälten hyllades av den blåvita publiken i Lahtis. - Han är populär här och vi fick ett fantastiskt mottagande, sa Jan-Olov Persson.

Tolvårige Järvsöfaks har inlett sin tionde tävlingssäsong på ett nästan osannolikt bra sätt. I det finska Olympiatravet tog han sin tionde seger på raken, och han gjorde det i suverän stil.
- Vi fick överta ledningen efter 600 meter och sedan lunkade han på i jämn fart. "Faksen" behövde inte ta ut sig och vi vann med en bra bit till godo, sa Jan-Olov Persson.
 Hur togs Järvsöfaks emot av publiken?
- Han fick stort jubel både i värmningen och efter segern. Det var fullt med folk överallt och vi fick ett fantastiskt mottagande.
Segertiden blev 1.24,8 över lång distans och förstapriset var på över 200 000 kronor. Det stora hemmahoppet, Saran Salama, slutade trea och var rejält distanserad. Nästa start för Järvsöfaks kan bli redan på långfredagen i Norge.
- Men jag har inte bestämt ännu om vi åker dit. Vi ska få tillökning i familjen hemma under påskhelgen så vi får se hur det blir.

Pär Andersson

 

Bilden publicerad t o m 2006-04-15.

 

Av: Pär Andersson, kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-04-08