2006-04-27 21:36 #0 av: ThomasH

V75-cirkusen drar norrut och genast håller han sig framme - Robert Bergh. På lördag har han två heta vinstchanser på Umåker. - Allra mest tror jag på Francoso i V75-2. Han ser väldigt fin ut, säger Bergh.

I gulddivisionen får han allt som oftast agera åskådare numera. Stjärnorna Tsar d'Inverne och Hilda Zonett har slocknat, även om den sistnämnda tränar för fullt inför en eventuell comeback senare i vår. I stället finns Robert Berghs nuvarande topphästar i de lägre åldrarna. Fyraåringarna Bertuzzi, Cromwell och Amour Ami är tänkt att inom ett eller två år kunna vara med och kriga i de riktigt stora loppen.
- Överlag ser det väldigt bra ut. Självklart är det tråkigt att inte ha någon häst för de riktigt stora loppen, det är ju det man vill, men det är svårt att få fram dem. Jag har haft otroligt många sådana hästar på kort tid och egentligen är det mer naturligt att som nu vara utan, säger Robert Bergh.

 

 Francoso en stark favorit
På lördag är det tävlingar på Umåker och Robert Bergh kör fem hästar på V75. Bästa chansen är enligt honom själv Francoso i V75-2.
- Han gick ett banjobb i går och såg fin ut i 30-fart. Det känns som om han har blivit ännu spänstigare med det senaste loppet i kroppen, även om hästen har sett bra ut hela vintern, säger Bergh.
 Hur passar springspåret Francoso?
- Jag tycker att spår sex är bästa tänkbara. Han är ganska snabb ut, men det viktigaste är att man kan vara med och ta kontroll på situationen själv därifrån. Det är en stark, oöm och rejäl häst och jag siktar på en position långt fram i fältet.

 "Är med och krigar om segern"
I den sista V75-avdelningen kör Robert Bergh fyraårige D.J.Seabrook som är tillbaka efter en och en halv månads vila.
- Han har tränat på bra och jag tror inte att toppformen ska vara långt borta. Visst hade det varit bättre om han hade fått ett lopp i kroppen för tio dagar sedan, men jag tycker ändå att det ser rätt bra ut. Med tanke på spår och förutsättningar tycker jag att han ska vara med och kriga om segern.
 Vad tror du om dina övriga V75-hästar?
- Fastprint (V75-1) är kapabel och startsnabb. Med ännu bättre spetsläge hade jag trott på vettig chans, men tyvärr är han lite sämre om det skulle bli ett lopp i ryggar. Jag har hört folk säga att han är bäst på kort distans men jag ser inte 2100 meter som något problem.
- Saras Tofte (V75-5) kändes riktigt fin senast när jag körde honom och förutsättningarna ser passande ut. Allt ser faktiskt bra ut förutom motståndet.
- Whiz Kid (V75-6) känns bra men har ju ett iskallt läge.
 Vilken är din bästa chans på lördag?
- Francoso.

Pär Andersson

Billden publicerad t o m 2006-05-04.

 

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-27