Nyhter från Kanal 75

Victory Tilly glänste i årsdebuten

2006-04-03 00:40 #0 av: ThomasH

Fullständigt lysande. Victory Tilly såg ut som i fornstora dagar när han vann årsdebuten i Eskilstuna. - Det bästa som finns i livet är att köra sådana här hästar, sa segerkusken Erik Adielsson.

Det var inte bara årsdebut för Victory Tilly utan även premiär för Erik Adielsson att köra världsstjärnan i lopp.
På frågan om Erik var spänd inför den delikata uppgiften, svarade han:
- Jag var aldrig orolig, utan mer fylld av förväntan.
Victory Tilly hade inte startat sedan han V75-finalerna annandag jul i fjol. Elva år gammal gjorde han nu sin 96:e start i karriären. Och det blev förstås seger - nummer 68 - för Sveriges vinstrikaste travhäst genom tiderna (36,2 miljoner kronor).
Victory Tilly öppnade som vanligt bra och kom dundrande ute i spåren genom första kurvan. Erik Adielsson körde resolut mot täten och Håkan Eriksson bakom Vip Stone släppte välvilligt efter femhundra meter. Men det gick undan och första halvvarvet travades på 1.09,5.
- Jag lät honom sköta sig själv första 100 metrarna. Sedan petade jag i överväxeln och då kände man direkt vilken fantastisk häst det är. Han tar väldigt, väldigt långa kliv, sa Erik Adielsson.

 

Körde aldrig för fullt
Över upploppet lämnade Victory Tilly sina konkurrenter. Han joggade ifrån med till synes gott om krafter i behåll. Segertiden blev 1.13,0 över distansen 1640 meter med bilstart.
- Jag körde aldrig för fullt sista 300 metrarna. Det var mer de andra hästarna som inte kunde hålla samma tempo som han, sa Adielsson.
- Victory Tilly kändes annars väldigt lugn och samlad idag. Han kändes så fin att jag aldrig behövde vara orolig. Man blir väldigt glad att få köra en sådan här häst. En stor ära faktiskt och det är det bästa som finns i livet.

Även Stig H nöjd
Tränaren Stig H Johansson fanns på plats i Eskilstuna. Men den här gången stod han vid sidan och var förstås nöjd med vad han fick se.
- Hästen gör ju en aldrig besviken och när han startar så är han som regel bra. Från sidan såg han ut ungefär som han känns när man sitter bakom. Victory drar vänster bakben lite grann, men det har han gjort i hela sitt liv, sa Stig H Johansson.
- Jag tycker att han gjorde en fin insats idag. Han var gåvillig och kunde gå ifrån de andra trots en tuff öppning. Med tanke på att hästen bara hade ett 1.20-jobb innanför västen var det riktig bra gjort.
Vad blir nästa uppgift?
- Det finns flera bra lopp åt honom framöver. Tar han den här starten på rätt sätt blir det nog V75 i Romme om 14 dagar.
Är Olympiatravet helt uteslutet?
- Ja, det blir ingen start där.
Och resten av säsongen?
- Håller bara benen på hästen kommer han att få en ny bra säsong. Han vill fortfarande springa men benen är lite slitna efter en lång och framgångsrik karriär. Men vi gör vad vi kan för att det ska fungera, sa Stig H.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-04-09.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-02
Anmäl
2006-04-03 21:20 #1 av: lazze

Nu ska jag bli lite elak.Tycker dessa djur som Gidde,Victory,m.f.l ska få gå i hagen och ha det bra.Vad har dom mer att bevisa för travvärlden,förutom att dom blivit äldre och förmodligen skörare som säkert kommer att visa sig efter några hårda lopp,även om både svanen och henry höjer dom till skyarna och säger att dom känns som 5 år.visst,visst,denna ålderdom som alltid skall förnekas både bland människor och djur.Tack

mvh

lazze

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.