2005-09-08 11:35 #0 av: ThomasH

Kusken hade en åsikt. Hästen en annan. Mystic Flower bestämde taktiken själv och fixade en imponerade V65-seger på Solvalla.

 

Från Kanal 75

Gävlekusken Erik Lindegren har gjort ett snyggt tränarjobb med sjuåriga Mystic Flower som imponerade stort när han vann onsdagens rikstotolopp på Solvalla.
2 220 personer på plats fick se en valack i toppform som gjorde allt grovjobb själv när han vann V65-avslutningen.
Erik Lindegren bytte ut andra utvändigt till positionen utvändigt ledaren efter 500 meter. Taktiken var att sedan släppa till Kosmonaut Mac som samtidigt avancerade bakifrån.
Men det var en taktik som inte Mystic Flower gillade.
- Han svarade ut den andra hästen själv och blev nästan lite het, sa Erik Lindegren.

Aldrig sämre än trea
In på sista varvet anföll loppets favorit Ricard och Björn Goop. Ännu en gång tänkte Erik Lindgren släppa ner en häst framför sig - men ännu en gång ville Mystic Flower annorlunda.600 meter före mål pressade Mystic Flower hårt på ledande Lucky´s Cheese och 100 meter senare hade han tagit över kommandot.In på upploppet var förstås Mystic Flower trött, men det var konkurrenterna också och segern var aldrig i fara.På de sex senaste starterna hos Erik Lindegren har Mystic Flower inte varit sämre än trea.- Han hade dåligt med startpoäng och därför åkte jag ett par gånger till Åland med honom. Men där blev det bara två andrapris, sa Erik Lindegren.

Vinst trots galopp
Kari Lähdekorpi har en riktig talang i treårige G.Moll. Trots att kusken Jorma Kontio fick ta det riktigt lugnt från start i V65-1, och att hingsten även hade en kort galopp efter ett par hundra meter, så dansade G.Moll ifrån konkurrenterna över upploppet.- Jag trodde på toppchans om jag bara körde felfritt. Det här är en häst med mycket fina fartresurser, kommenterade Jorma Kontio.Segern var värd 100 000 kronor och var den fjärde fullträffen hittills på tolv starter.V65-2 var ett öppet stolopp och det blev även en överraskning sedan tiooddsaren Pudding spurtat bäst tillsammans med Sören Eriksson.  Johan Untersteiner gör det mesta rätt och han hade inga problem att ta hem lärlingsloppet (V65-3) tillsammans med högkapable Roger Hornline. Segern var hingstens sjätte i år på nio starter.- Han kan nog klättra en bit till i klasserna, sa segerkusken.I V65-4 blev det en enkel spetsseger för 21-oddsaren America Brodda. Erik Adielsson skötte tömmarna åt Stig H Johansson.Erik Adielsson var på väg mot ytterligare en spetstriumf i V65-5 med Velvet Ås, men blev snuvad sista biten av Hans-Owe Sundberg och 13-oddsaren Beryll W.G.- Kul att hon äntligen fick visa lite av sitt kunnande. Det är en bestämd dam det här och ibland blir man frustrerad när hon inte vill göra som jag vill. Men i dag ville hon, konstaterade Hans-Owe Sundberg.

Storvinst på Harry Boy
Utdelningen på V65 blev 425 117 kronor till tolv vinnare med sex rätt. Fem rätt gav 4 290 kronor.
En spelare i Hjo, i Västra Götaland, satsade 48 kronor på en Harry Boy och återbäringen blev 476 597 kronor.
Utanför V65-spelet imponerade treåriga Electra Skift när hon tjänade 100 000 kronor tillsammans med Stig H Johansson.

Lars-Ove Pettersson

Relaterade länkar

Av: Lars-Ove Pettersson

Datum för publicering

  • 2005-09-08