2005-09-05 00:18 #0 av: ThomasH

Conny Nobell imponerade stort när han vann Svenskt Travderby på Jägersro. Pappa Olle Goop har försökt vinna Derbyt 23 gånger tidigare. Nu satte sonen Björn pricken över i:et. - Det här är större än störst. Jag har drömt om det här länge, sa en tagen Björn Goop i vinnarcirkeln.

 

Från Kanal 75

Glädjen visst inga gränser efter segern i travsportens blå band. Svenskt Travderby anser många är det största loppet för unghästar som man kan vinna i Sverige. Och trots att pappa Olle har försökt 23 gånger tidigare har han inte lyckats. Därför var det extra känslor inblandade när nu sonen Björn styrde in stjärnhästen Conny Nobell till en bejublad triumf. Allt under överseende av sina stolta föräldrar på plats, Olle och Annika Goop.
- Det här var väldigt stort, en riktig rysare. Jag måste säga att det känns roligare när Björn vinner än när jag själv gör det. Det var kul att det lyckades och det känns underbart att vi står här nu, sa Olle Goop.

Har varit besviken tidigare

Björn var märkbart tagen och rörd när han efter många kramkalas nådde fram till vinnarcirkeln.
- Jag har inte velat erkänna det under veckan, men det är klart att man har varit besviken ett par gånger tidigare att vi inte har vunnit Derbyt. Jag har tänkt att nå'n jävla gång ska vi ta det här, sa Björn Goop.
Han deläger Conny Nobell tillsammans med Veijo Heiskanen, som båda fick ikläda sig de traditionella gula derbykavajern.

Var bara bäst
Förutom evig ära och berömmelse fick de 1,6 miljoner kronor i förstapris.
Conny Nobell visade också att han bara var bäst den här dagen. Han fick ingenting gratis och efter att ha inlett utvändigt om ledande Torvald Palema, hamnade han längre och längre ner i fältet. Björn Goop valde att sitta kvar när hästar attackerade ute i tredjespår, och när det var 1200 meter kvar fanns Conny Nobell i femte par utvändigt.
- Loppet blev lite som jag hade tänkt mig, utom att vi skulle hamna så långt bak. Jag ville öppna rejält men ville

också att Torvald Palema skulle få öppna ännu hårdare, sa Björn Goop.
- Sedan fick jag lite bryderier när att jag hamnade längre och längre bak. Helst hade jag velat suttit utvändigt om ledaren eller i alla fall varit med där framme. Samtidigt ville jag inte offra någon speed i onödan och jag vet ju att Conny går bra bakifrån också.

Tryckte på gaspedalen i sista sväng
Drygt 900 meter kvar vred han ut sin häst i tredjespår och påbörjade ett avancemang. Conny Nobell tågade i tredjespår utan rygg och arbetade sig sakta men säkert allt närmare täten. Mitt i sista kurvan kom den kraftfulla attacken.
- Hästen svarade otroligt bra när jag tryckte på gaspedalen mitt i sista sväng, menade Björn.

"Helt sanslöst"
Conny Nobell gick i närkamp med Torvald Palema in på upploppet, och kopplade omgående greppet på denne. Sedan brisade Björn Goops häst undan till en mycket övertygande seger. Den fyraårige hingsten travade sista

 varvet på imponerande 1.11,0.
- Hästen är helt otrolig. Allting har klaffat helt perfekt och det hela är helt sanslöst. Känslan är obeskrivbar, sa en rörd Björn Goop.
Conny Nobell segrade på tiden 1.14,7. Tvåa blev överraskningen Crown Kemp och trea Order By Fax. Ledande hemmahoppet Torvald Palema blev fyra.
- Efter den fina insatsen i kvalen är jag överraskad att han inte kunde bättre idag, sa Joakim Lövgren.
I och med segern har Conny Nobell nu tjänat drygt 7,4 miljoner kronor. Han har tagit 21 segrar på 25 starter och aldrig varit sämre än trea.
Det kommer säkerligen att bli många nya sköna slantar och segrar för Björn och Veijos superstjärna framöver.

Michael Carlsson

Av: Michael Carlsson Kanal 75 

Datum för publicering

  • 2005-09-04