2006-10-17 01:33 #0 av: ThomasH

Efter Talang Sunds V75-seger på Solvalla grät Fredrik Linder i vinnarcirkeln. På lördag - på hemmaplan - kan det bli en repris. - Men då hoppas jag kunna hålla tårarna borta. Jag tycker att det kändes skämmigt, säger Rommetränaren.

Första V75-segern för året kunde knappast ha kommit lägligare. Och glädjen kunde knappast ha visats på ett tydligare sätt. På Solvalla för två veckor sedan charmades publiken av Talang Sunds rykande avslutning i bronsdivisionsfinalen - och av Fredrik Linders glädjetårar. I en travvärld där Goop, Adielsson, Kihlström och Svanstedt knappt ler efter sina segrar, var det befriande skönt med en kusk som vågade visa känslor. Trots att han skämdes efteråt.
- Jag trodde inte att jag skulle reagera så, men jag är väl helt enkelt en rätt blödig kille. Det får helt enkelt bli som det blir i vinnarcirkeln, säger Fredrik Linder.

 

Dubbla V75-chanser på hemmaplan
När V75-cirkusen anländer till Romme på lördag har Fredrik Linder två bra vinstchanser. Dels kör han Bumblebee Mejl åt hemmaamatören Lars Nilsson i V75-4. En häst som i sin senaste start på Solvalla avslutade vasst och hann fram till delad seger.
- Trots att det var långt fram krigade hon hela vägen, vilket är typiskt för Lars hästar som alltid brukar gå ända in i kaklet. På lördag har hon femtespår, och eftersom det är en stor häst är det väl 50-50 att vi går i väg felfritt. Men om vi lyckas med det är hon väldigt startsnabb, säger Fredrik Linder.
Kan det bli ledning hela vägen i så fall?
- Nej, jag släpper om vi kommer till spets. För att kunna vinna ska hon ha ett lopp i ryggar.

Grisvintrar stärkte Talangen
Den andra hästen som Fredrik Linder kör på lördag är succéhästen från Solvalla, egentränade Talang Sund. En häst som var lovande som unghäst men som i år, som femåring, utvecklats rejält. Förklaringen är stenhård vinterträning.
- Det är egentligen bara att titta på friidrottare och fotbollsspelare som också använder sig av vila och uppbyggnadsträning. Utan de här grisvintrarna tror jag att han hade stannat på runt 400-500 000 i intjänade pengar. Nu har han i stället sprungit in nästan en miljon.
Blir det samma vinterupplägg för Talang Sund i år?
- Nej, det känns som jag har maximerat det för hans del. Går han bra nu på lördag siktar vi på en ny final, och sedan är målet att pröva vingarna nere i Frankrike i januari.
Från spår elva på lördag blir det återigen ett lopp i ryggar för Talang Sund. Det är också där som femåringen trivs allra bäst.
- Det är några bra emot, men det ser ut att bli körning i täten vilket skulle gynna mig. Planen är att ta rygg på Scarlets Aino, som jag ser som bästa hästen, och hoppas att Hans-Owe (Sundberg) är iskall och väntar med attacken tills 700 kvar. Då är vi med där framme.
Skulle det kännas speciellt att vinna på hemmaplan?
- Ja, det är klart. Det kan också vara bra att visa framfötterna på hemmaplan eftersom jag faktiskt har väldigt få hästägare från Dalarna. Antingen blir de väl ännu tjurigare efter lördagens tävlingar, eller så kan jag få med dem i mitt gäng.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-10-23.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-16