2005-08-29 02:24 #0 av: ThomasH

Kungen är kung, länge leve Kungen. Jaded blev frånåkt av årskullens kung, Kung Lavec. Grattis Svante Båth, men skicka ett tack till Lasse Lindberg som var dirigenten bakom segern. Har vi tronskifte i eliten? Är Gidde detroniserad nu? Spring Ray var grym och favoritparaden kom av sig.

Svante Båth visade med besked att Kung Lavec är 3-årskungen. Men, han ska nog tacka Lasse Lindberg, Kungen kunde inte ha fått ett bättre lopp. Jaded blev nog för het med det helstängda huvudlaget, pullade alldeles för hårt. Pullade gjorde också Gidde Palema, mycket ovanligt. Men, jag köper inte Åke Svanstedts förklaring ”kusken utanför mig smackade hela tiden på sin häst (Giant Superman och Fredrik B Larsson) och Gidde svarade på det och pullade”. En häst som Gidde borde väl inte svara på kommandon från andra kuskar? Spelar ingen roll, Spring Ray var så bra att han vunnit även om Gide inte pullat så hårt. Segertiden var ju inte imponerande och jag tror att Gidde har haft sin bästa tid och den yngre generationen tar nu över. Där kommer vi att se Spring Ray.

I första loppet så gick det så som vi hade gissat och som Robert Bergh hade varnat oss för. Åsgårds Nisse fick rygg på ledare och när luckan kom ca 400 kvar så var loppet avgjort.

Järvsöfaks gjorde sin plikt, men imponerade han? Nej, möjligt att han blev för bekväm på upploppet, det har hänt förr. Men, jag tycket att Jan-Olov drev Faksen för fullt. Vi ska nog passa barfota Glödning nästa gång. Fick ett tungt lopp i 3:e spår fram till dödens sista varvet och utmanade Faksen på upploppet. Det smakade mera om den insatsen.

Jaded var för het i spets så Lasse Lidberg fick loppet serverat i 2:a utvändigt med Kung Lavec, drog mycket enkelt undan på upploppet och lämnade en mycket trött Jaded långt bakom sig. Istället var det Västerbo Miguel som utmanade och ska passas nästa gång, men framför allt så ska Bertuzzi passas. Galopperade i första kurvan och gick ett invändigt lopp. Vreds ut till attack i sista kurvan och sköt till riktigt bra.

Joujou Farming, vem är det? Måste villigt erkänna att även om jag plockat med alla hästar i loppet så hade jag nog tyckt att jag kunde spara några streck genom att skippa Joujou Farming. Nu fick vi ett underligt lopp med många galopper och ett hårt uppdrivet tempo. Tydligen trivs Joujou Farming med det. Han vann tämligen enkelt via en resa i spåren sista 700 hundra. Kommer vi att minnas honom? Troligen inte.

Sping Ray

Sping Ray

Gidde tog ju enkelt spetsen och det var väl flera än jag som gick och hämtade en pilsner, loppet var ju slut.  Men, Spring Ray ville annat. Han satt i 4:e utvändigt och gick till attack i 3:e spår ca 700 kvar. Tidigt så såg man att han väl enkelt följe Gidde utvändigt och det lutade åt en mindre sensation. Men, var det en sensation? Har vi inte alla tyckt att Gidde inte har samma klipp i steget i år? Spring Ray visade ju nästa senast att om någon skulle kunna utmana Gidde så var det han. Nu har vi nog tronskifte, den yngre generationen tar över och där kommer Spring Ray att finnas.

Wealty fick ju sitt smyglopp i 5:e utvändigt och visade upp sin enastående kortspeed. Majesty Of Rock var väl den moraliska segraren efter repan i spåren fram till spets. Höll efter den körningen mycket bra. Men den som vi verkligen ska bevaka nästa gång är Hot Tub. Satt sist och speedade i 4-5 spår i sista kurvan, en enastående spurt, formen är tydligen kraftigt på gång igen.

Robis Ingo visade att formbeskedet han gav senast inte var en engångsföreteelse. Nu tog han enkelt spets och efter en mästerlik styrning av Stig H så var segern aldrig hotat. Men, vi ska passa Talang Sund näst gång. Satt i Rygg på Robis Ingo och Fredrik Lindner hade nog ett ton i handen. Fick visserligen luckan på upploppet, men för sent. Men, här ska vi verkligen bevaka Staro True Blue nästa gång. Vilken avslutning ute i spåren.

ÖgatDå summerar vi vilka vi ska ha ögat på nästa gång. Glöding var inte stort slagen av Järvsöfaks. Barfota runt om verkar göra honom till en ny häst. Bertuzzi galopperade i första kurvan, löpte invändigt och sköt till mycket bra över upploppet. Hot Tub visade upp en visslande avslutning, formen är på topp igen. Sprang ju med öppet huvudlag igen, som då han vann sina segrar. Talang Sund satt fast med allt kvar. Staro True Blue avslutade sylvast från kön.

Vi blickar då framåt till Jägersro nästa lördag.(3/9)

Finders Keepers. Foto Petri Johansson Kanal 75

Finders Keepers. Foto Petri Johansson Kanal 75

Finders Keepers har ju hunnit med att imponera ytterligare en gång sedan segern i finalen. Upp en klass nu men med den uppvisning som han hade på Solovalla senast, som ju var ett bronslopp,  så tycker jag att han kan bli svårslagen. Vilken enorm speed han har på upploppet, vilken form han har hittat.

Epicenter Broline får dras med trista startspår. Men, med den form som hon visade upp i V5:an från Örebro den 19/8 så måste hon ses med stor chans här. Det här var ju en mycket lovande unghäst som var obesegrad felfri innan hon startade på V75 första gången. Nu möter hon bara ston.

Solero Briljant visade ju senast vilken bra häst han är och motståndet ser inte värre ut nu.

Junction fick ett tungt lopp i dödens senast nu kanske har får ett bättre lopp, Svante tror ju mycket om denna 3-åring.

Bertuzzi satt vi ju ögat på, nu möter han lite okända hästar för mig, men jag tror att Robert Bergh nu får sin första årsseger med sin fina 3-åring

Ålarökaren visade senast att formen är på gång, nu är han ute över mycket passande 2640 meter och detta kan vara ett singelstreck nu.

Västerbo Montoya fick nu ett bättre läge en senast och är dessutom ute över passande 2640 meter

Jag återkommer med en utförligare analys senast fredag

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2005-08-29