2006-04-21 01:15 #0 av: ThomasH

Vi tar inte ställning i Olympiatravet utan streckar de båda kronprinsarna och den troliga ledaren. Vi lutar oss istället på vår vanliga Bank i inledningen och startar med två spikar då Across The Lines inte vet hur det är att förlora.

Superlativen har haglat i veckan över Order By Fax, han imponerade ju så otroligt i genrepet på Solvalla. Men, det var över 1640 meter mot ett synnerligen mediokert gäng. Nu håller jag dock med att Order By Fax har utvecklats i vinter och jag var tämligen ensam om att tippa honom som segrare i försöket. Ändå så tippar jag Dumle Loss som segrare då jag tycker att Joakim Wallin har den kommande storstjärnan efter Giddes pension. Vi markerar dock båda i loppet och de övriga är statister, eller? Jag kommer att även markera Thai Tanic som jag tror kommer att visa upp sin blåblodiga klass. Vi inleder dock veckans finalomgång med två spikar. Jewish Banker förlorade senast och det inte mot den gissade vinnaren, Conny Nobell som gjorde bort sig, utan mot en imponerande Jetstile. Nu finns det ingen Jetstile i startfältet och Jewish Banker kommer att vinna Silverfinalen och möter senare stallet stjärna Hot Shot Knick i Guld. Fotbollshästen Across The Lines håller jag som den bästa i fyraårskullen, nu möter han äldre hästar men de ska inte göra sig besvär, inte ens formtoppade Ludde kan rubba den obesegrade fyraåringen. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Silverfinal                                          2140 auto 

1 Jewish Banker fick ett mycket bra lopp i spets senast på Färjestad i det uppskrivna loppet där Conny Nobell gjorde Årsdebut och Norska Jetstile kördes av comebackande Johnny Takter. Conny Nobell galopperade omgående och Jetstile satte sig utvändigt om Jewish Banker. Ni vet hur det gick Jetstile imponerade så mycket att alla trodde att han skulle bli inbjuden till Olympiatravet. Nu har de många fått kalla fötter och garderar Jewish banker. Inte jag, han möter ett gäng som den femåriga hingsten slår 10 gånger av 10, således en säker spik.

 V75-2  Klass II Final                                         2140 auto 

8 Across The Lines
är en klasshäst som jag anser är toppen i en bra fyraårskull. Nu kommer många att gardera fotbollshästen då han har begåvats med ett dåligt 8:e spår. Inte jag, är man toppen i fyraårskullen och obesegrad så ska inte ett klass II lopp vålla några större besvär och Hans Adielssons hingst är en säker spik, sedan få Ludde säga vad han vill, Across The Lines vinner.
- Har gjort allt rätt och ståtar med nio raka segrar. Inför senaste starten i Kalmar var hästen inte så hårt jobbad. Därför var jag lite överraskad att han kändes så stark och fin. Han vann med gott om krafter kvar i en snabb avslutning. Enligt Hans är allting okej i jobben efteråt. Åttondespår är aldrig roligt, speciellt inte i en final. Jag kommer att ladda iväg ifrån början och hästen visade senast att han kan öppna bra. Trots läget ser det ut som en toppchans. Min bästa vinstchans i omgången, skriver Erik Adielsson på sin hemisda.

 V75-3  Stoeliten 400.000-                                    2140 volt 

3 Zoccer Wadd var ju otroligt bra förra året då den nu åttaåriga dottern till Running Sea blommade ut till en världsartist. Nu har hon ett lopp i kroppen och det verkar hon behöva. Är hon lika bra som förra året så kommer min stora gardering i loppet kännas tung att bära.
- Zoccer Wadd kändes bra i årsdebuten och gjorde ett godkänt  lopp trots att hon inte vann. Hon går framåt med loppet i kroppen och känns uppåt i träningen. Jag tror att hästen är förbättrad till den här starten och dessutom blir det barfota runt om. Det är några tuffa motståndare med i loppet men Zoccer Wadd är en av de som kan vinna, säger Åke Svanstedt till Kanal 75.
10 Suzanne är en klasshäst som var med i toppen av årskullen förra året. Hon har nu fått tre lopp i sig efter vilan och de två senaste var mäkta imponerande. Senast så pep den femåriga spotlite Lobell-dottern till spets men fick elakt trycka på sig hela loppet och det av Hot Shot Knick så då sprang det snabbaste loppet någon häst gjort hittills i år. Suzanne höll strålande till andra platsen. Hon möter bara ston nu igen och bör vara med på mållinjen om hon gör om samma prestation igen.
- Har gjort jättebra lopp på slutet. Senast gav hon självaste Hot Shot Knick en match in på linjen. Hästen har gjort bra lopp bakifrån tidigare, även om ett framspår hade varit att föredra eftersom hon är så startsnabb. Trots läget är hon en av de som kan vinna, skriver Erik Adielsson på sin hemisda.
Larissa Ås
överraska alla V75 spelarna senast med att blixtra till från start och ta spets. Från den positionen så vet vi att Thomas Uhbergs sexåring säljer sig dyrt. Det är möjligt att hon även denna gång blixtrar till spets, men nu har hon en mycket snabb medtävlande i 1 Rebecka som är den troliga spetskandidaten. Timo Nurmos sjuåriga smasher-dotter är en frontrunner och vinner sina lopp från spets. Att stallet har formen på topp fick vi erfara senast på Solvalla.
- Svarade för en bra insats i Karlstad där hon utsattes för tuff press i ledningen och sedan fick hon ge sig med en nos. Rebecka är i mycket bra form och nu fick hon ett fint utgångsläge. Hon är startsnabb och från innerspåret kommer hon att få en fin resa. Hon möter några tuffa ston men jag hoppas på en framskjuten placering, Skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
2 Flying Young rådde aldrig på Zoccer Wadd förra året. Nu har stall Walmanns femåring mötte stenhårt motstånd de senaste loppen, det är nästan så att hon går ner en klass nu när hon bara möter ston. Nu håller jag Luddes 9 Needles'N Pins som loppet bästa häst, men det femåriga fuxiga stoet har inte lyckat speciellt bra sedan hon som treåring dominerad travovalerna. Men i den form som Ludde nu har stallet så kanske även Needle'N Pins är i form för första gången på många år. 7 Sara Lu Hanover håller mycket bra form och var ju med i uttagningen till Olympiatravet och blev bra trea bakom Order By Fax. Just honom fick hon stryk av senast på Solvalla. Nu möter Stig H Johanssons sexåring bara ston.

 V75-4  Klass III Final                                    2140 auto 

9 Zerus Windy är inte favorit och Torbjörn Näslunds mycket duktiga femåring brukar inte vara favorit. Han har dock en löpskalle som den bästa klasshäst. För favorit är en blåblodig klasshäst, 11 Alvena Liston. Stig H Johanssons fyraåriga hingst har Soptlite Lobell som pappa och Zoot Suit som morfar. Han har nu två lopp i kroppen som fyraåring och i bägge har han imponerat stort, han kommer att utmana Across The Lines som kullens kung. Bägge loppen har han vunnit genom ett lopp utvändigt om ledaren, det imponerar, även om motståndet inte har varit det bästa.
- Har varit mycket rejäl i sina två starter för Stig. Senast vann han enkelt trots ett lopp i "dödens" och hade även krafter kvar. Dåligt läge nu med spår elva men den här hästen tål att göra en del arbete själv. Det är dock inte bara att ställa ut skorna och tro att man ska vinna en final från bakspår. Men Alvena Liston har så hög kapacitet att han mycket väl kan göra det, skriver Erik Adielsson på sin hemsida.
 Patsy Index var med och utmanade Zerus Windy senast, men Åke fick gå utvändigt hela loppet men svarade ändå för en stark spurt på upploppet. 1 Eges Officer fick inte godkänt som favorit senast. Då hängde han på en töm och såg inte riktigt bra ut. Är han bättre nu så kan han leda hela vägen, dock ska vi veta att justa Alvena Liston plockade ner honom från dödens senaste de möttes. 2 Jargong är en mycket bra häst som Joakim Lövgren väntar sig mycket av. Den fyraåriga hingsten efter Express Ride kommer att vara i toppen av kullen. Han kan inte mäta sig med Alvena Liston, men har ju ett bättre
läge.

 V75-5  Bronsfinal                                              2140 auto 

4 Super Qui har visat att han duger mycket bra även på V75 Tomas Franck femåriga hingst har ett löphuvud av guld, men vinna en final? Ja varför inte med det luktar dödens lång väg. 1 Tobina Pazzione fick ett skitlopp senast och höll tappert via ett lopp där Åke blev över i 3:e spår och fick offra en speed för att nu täten. Nu så kommer hon inte att kunna hålla spets, men det kommer att bli ett bättre lopp än senast och hon tål ett lopp i dödens. 11 Made in France var en unghäststjärna som vann var som bäst som fyraåring. Nu tycker jag att sjuåriga vallacken har hittat en bra form igen men att vinna en final från 11:e spår är inte enkelt. 6 Harmonic Silvo håller mycket bra form och Peter Untersteiner är optimistig och tar av bakskorna och sätter på ett helstängt huvudlag, passa den femåriga Lindy's Crown-dottern. 3 Sea Striker fick ett misstänk prepartélopp senast. Han satt i ryggen på ledaren hela loppet och fick fritt de sista 300  och hade ingen möjlighet att utmana, och gjorde nog inget alvarligt försök. Formen är på topp och nu kör givetvis Thomas Uhberg för seger.  9 Coper Peddy var mäktig att skåda på leråkern senast som Hagmyren bjöd på. Läget är inte roligt, men träaren säger att den sexåriga vallacken känns ännu bättre nu. 12 Hey Joe har formen på topp och även om spåret inte är vad stall Goop hade hoppats på. Men tur och överpeace så kommer han form att kunna avgöra.

 V75-6  Olympiatravet                                         2140 auto 

9 Order By Fax
har höjts till skyarna den senast veckan, och Åke själv menar att detta är Giddes arvtagare. Jag är tveksam. Ja inte till att den blåblodiga femåriga hingsten ska ses som en av favoriterna, men att han ska vara så överlägsen köper inte jag. Per Lennartssons femåriga fux efter Viking Kronos (har dessutom Pine Chip som morfar) har utvecklats mycket under vintern, men det lopp på Solvalla som har gjort honom till megafavorit tycker jag inte vara annat än ett snabbjobb, det saknades motstånd. 1 Dumle Loss har dragit ett innerspår och frågan är om Joakim Walin som själv kör kommer att hitta ut från spår 1. Ja, i just årsdebuten så spetsade han från spår ett mot mycket startsnabba Smashing Victory. Nu kanske Thai Tanic är snabbare ut och är nog den troliga ledaren. Jag tror att de flesta har avskrivit den sexåriga hingsten efter Viking Kronos (har ju dessutom Idea De Gazau som morfar). Galoppen senast i klosterskogen var ett misstag som han inte gör om. Jag tror att med de två lopp som Stall Goops nya stjärna har fått i kroppen som ska han räknas. Men, ni som följt mina tips vet att jag håller Dumle Loss som vinnare. Tänk på att senast Dumle Loss och Order By Fax möttes vann Dumle Loss och Oder By fax blev sjua. Det var ett storlopp nere i Frankrike i höstas.

 V75-7  Klass I Final                                          2140 auto 

6 Arras är en klasshäst som när han står på fyra friska ben håller en klass som vida överstiger Klass I. Den sjuåriga hingsten har ju inte kunnat starta så mycket och borde rimligen vara en Guldhäst. Nu har vi ju beskådat den enorma kapacitet som Stefan Perssons fyraåriga vallack, 10 Nicolas Cake, har och det är det första motbudet. Men, det finns ett mycket bra motbud till i högkapabla 2 Willie Marrone som var den moraliska segraren senast, men fastnade i ryggen på On Way laday. Han hängde på en töm tycket Erik och våga inte satsa. Han ångrade sig dock och tycket att han skulle ha provar i dödens eller att utmanat om spets.
- Hade jag att välja på "dödens" eller rygg ledaren senast. Jag valde det sistnämnda och hästen blev fast med lite krafter kvar. Han kan öppna okej men jag tror inte att han är något spetsbud här. Det är en jämn och säker häst som från ett bra läge ska räknas med lite chans. Ett givet streck på kupongen, skriver Erik Adielsson på sin hemsida.
Just 1 On Way Laday är snabb ut och sitter troligen i spets, och där måste den femåriga hingsten vara för att räknas.

 

Gnägg

 

 Lycka Till

 

 

 

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-04-25.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-04-20