2006-06-08 00:34 #0 av: ThomasH

Örjan Kihlström och Jocose formligen dansade undan från spets mot så tuffa motståndare som First Tilly och Cromwell. - Han tillhör absolut de allra bästa i sin årskull, sa Örjan Kihlström efter loppet.

I den femte avdelningen av V64 sprintade förra årets kriterietrea Jocose direkt till ledningen. Öppningen blev riktigt snabb men han fick lugna ned tempot till 15,6 första varvet. Trots att formstarke First Tilly kom snabbt i sista sväng och Cromwell hotade i ryggen hade Jocose inga problem att hålla undan och vinna på den fina tiden 1.13,8.
- Jag var lite orolig för Cromwell när han kröp ned i min rygg i sista sväng men min kändes så pigg så jag behövde egentligen inte oroa mig. Han gör bra lopp varje gång och jag kan inte klaga på någonting. Det är helt enkelt en jättefin häst, sa Örjan efter segern.

 

Redén diskades
Örjan vann även avdelningen före med Matrix Reloaded som efter två galoppmisslyckanden återupptog segrandet. Men det var inte utan dramatik. Ekipaget var bara tvåa i mål, bakom Di Caprio Tuna. Men Di Caprio Tuna och kusken Daniel Redén tvingades flytta lite grann på Matrix Reloaded för att få fritt spår på upploppet. Det upptäckte måldomaren och diskade målettan Di Caprio Tuna. Segern gick därför istället till Matrix Reloaded och Örjan Kihlström som var tvåa i mål.
- Jag hade på känn att han skulle diskas. Daniel Redén puffade lite på oss och skaffade sig fritt spår. Det var inte så fult gjort men det var en solklar diskning, menade Örjan.

Hårdkörning bäddade för Björn
I sista avdelningen av V64 var det stafettkörning om ledningen. Pampino och Fighting Ås körde hårt om ledningen och öppnade första halvvarvet på 11,2 trots att loppet mätte drygt två och ett halvt varv. Efter drygt ett varv kom nästa körning när Lugdunum speedade ordentligt för att nå spets. Längre bak i kön satt Björn Goop och gottade sig åt fortkörningen och när han vred ut sin Royal Winner i tredjespår 700 meter kvar var det inget snack om vart segern skulle hamna. Precis som vid V75-segern senast klev han bara förbi allt trots att Pampino fick luckan in på upploppet och spurtade starkt.
- Royal Winner var lika bra som vid förra segern. Det är en jättefin häst och han går rejält varje gång. Även om Pampino slank ut där så var det egentligen ingen fara, tyckte Björn Goop.

Johnny B i toppform
V64 handlade precis som vanligt mycket om välkända namn som Goop, Svanstedt och Kihlström. Men den första avdelningen gick till Johnny B Karlsson som med en vaken styrning måttade in amatörtränade Garantido till seger. Det var en glad Johnny B Karlsson som tittade in i vinnarcirkeln efter loppet, och han har visat fin kuskform en längre tid nu. Under elitloppshelgen vann han lopp både fredag, lördag och söndag. Dessutom fick han i söndags besked om att han tillsammans med Johan Untersteiner blivit årets Stig H Johansson-stipendiater. Det går bra för Johnny B just nu. Det blev en förhållandevis lätt jackpotomgång och sex rätt gav dryga 10 000 kronor.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-06-14.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-07