2006-06-07 01:07 #0 av: ThomasH

I Elitloppet förstördes hans chanser av spårlottningen och av en fransk kannibal. På lördag är Victory Tilly ute efter revansch - från ett drömläge i loppet han aldrig har förlorat. - Jag hade hellre haft innerspår i Elitloppet. Samtidigt är det så klart väldigt tacksamt med spår ett nu, säger Stig H Johansson.

Tre gånger tidigare har Victory Tilly startat i Jämtlands Stora Pris. År 2000 hette värste konkurrenten The Bad Boy. Då vann Victory Tilly med tre längder. År 2002 var det Com Hector som sågs som det största hotet mot Stig H:s stjärna. Då vann Victory Tilly med en halv längd. År 2004 kom Hilda Zonett och Giant Superman fulla av självförtroende. Resultatet - seger för Victory Tilly. Så klart. Vartannat år dyker han alltså upp i Östersund, Sveriges vinstrikaste häst genom tiderna. Varje gång han har varit där har han åkt hem igen med förstapriset på 500 000 kronor. På lördag talar det mesta för att Victory Tilly vinner Jämtlands Stora Pris för fjärde gången.
- Han har gjort bra lopp varje gång där uppe, samtidigt som han kan kanske inte har mött de allra bästa, säger tränaren Stig H Johansson, som har kört hästen vid de tre tidigare segrarna.

 

 Franskt fuffens
Numera är det som bekant Erik Adielsson som sitter bakom Victory Tilly. Det var också han som körde hästen i Elitloppet för drygt en vecka sedan när Christophe Gallier trängde sig ut med Jag de Bellouet och kraftigt störde Victory Tilly. En incident som med stor sannolikhet kostade Victory Tilly en plats i finalen.
 Kan du känna lättnad över att elvaårige Victory Tilly slapp två stenhårda heat på samma dag?
- Ja. Det kan jag göra om det hade varit så att han hade fått spår sju eller åtta i finalen. Då var det lika bra att slippa. Men nu blev ju loppet kört konstigt och man vet inte vad som hade hänt om Victory Tilly varit med i finalen. Självklart var vi med i Elitloppet med målsättningen att gå till final, säger Stig H.
 Hur har Victory Tilly tagit elitloppsstarten?
- Han har bara gått ett lätt jobb efteråt och då kändes han helt okej. Annars är han precis som vanligt, pigg och glad och ser fräsch ut.

 Valde bort Köpenhamn
Medan Victory Tilly slåss mot Triton Sund i Norrland, kämpar Stig H Johanssons andra elitloppshäst, Citation, mot Mara Bourbon i Copenhagen Cup.
 Varför valde du Jämtlands Stora Pris för Victory Tilly?
- Jag vill inte matcha Citation och Victory Tilly mot varandra och nu kunde jag ha dem på varsitt ställe. Det finns ingen speciell anledning till att det var just Victory Tilly som får åka Östersund.
Stig H skickar förutom Victory Tilly upp ytterligare sex hästar till helgens V75-omgång. En av dem är femåriga Nouveau Riche, som kommer från en imponerande seger under elitloppshelgen då hon besegrade Stanley Bar.
- Hon var väldigt bra då och har bara gått lugnt efter det. Allt ser normalt ut och hon kan vara med där framme trots ett dåligt utgångsläge, säger Stig H.
 Vad tror du om Tequilaracing Rose i V75-1?
- Han fick aldrig chansen senast men hade tränat bra inför det loppet och bör vara i samma fina författning nu. Han ska naturligtvis räknas på lördag.
 Hur ser det ut för dina övriga V75-hästar?
- Improve Ås (V75-5) har strulat en del på slutet, onormalt mycket för att vara honom. Normalt är han inte särskilt osäker. Annars känns han väldigt fin för dagen. Normalt tar han inte en längd på Victory Tilly. Sedan får man se hur loppet utvecklar sig.
- Mellby Pin High och Nisse (V75-6) är det rätt okej med båda två. Men som jag ser det är Mellby Pin High handikappad av läget, spår fyra i volt, och Nisse är handikappad av läget, spår elva. Ingen av dem känns som någon het vinstchans.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-06-12.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-06