2006-03-29 00:28 #0 av: ThomasH

Alla svenska stjärnhästar får se upp. Steinlager är tillbaka. - Han kändes jättefin och precis som jag hade hoppats, sa Per Oleg Midtfjeld efter segern i årsdebuten.

När Steinlager i fjol vann Elitloppet och fick de norska flaggorna att vaja mest och bäst, badade Solvalla i solsken. När Per Oleg Midtfjelds superhäst årsdebuterade knappt tio månader senare badade hemmabanan Momarken - i regn. Ändå såg Steinlager ut att trivas med att vara tillbaka på tävlingsbanan. Åttaåringen tog enkelt hand om ledningen och fick sedan bestämma tempot på egen hand i det endast sex hästar stora fältet. På upploppet fick Steinlager sträcka ut och vann enkelt på 1.18,6/2000 meter.
- Loppet gick så långsamt så tiden blev inte särskilt märkvärdig. Men jag tycker ändå att jag fick de svar som jag ville ha, sa Per Oleg Midtfjeld.

 

 Första inbjudan
Solvallas sportchef, Mattias Stenby, var på plats i leran på Momarken för att dela ut årets första inbjudan till Elitloppet. Självklart är den regerande mästaren Steinlager en given gäst även i år.
 Hur laddas Steinlager för Elitloppet?
- I fösta hand siktar vi på Forus Open om drygt en månad. Troligtvis blir det ingen start i Olympiatravet eftersom det ligger för nära Forus i tid. Sedan blir det samma upplägg som i fjol där årets två stora mål är Oslo Grand Prix och Elitloppet, säger Per Oleg Midtfjeld.
 Hur mycket bättre kommer Steinlager att vara den sista söndagen i maj jämfört med nu? 
- Meget, meget bättre...

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-04.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-03-28