2006-03-24 20:08 #0 av: ThomasH

Senast det var V75 på hemmaplan blev det en dubbelseger. På lördag kan det vara dags igen för Håkan "Hockey" Eriksson. - President Amok har jag feeling för, säger Eskilstunatränaren.

Årets första V75-omgång kördes i Eskilstuna. Det slutade med en dubbelseger för Håkan Eriksson genom Acclaim och Aquarelle Elegance. Han tränar båda hästarna själv, han har även fött upp dem och han äger dessutom Aquarelle Elegance.
På lördag ser det intressant ut igen. Båda hästarna startar inom V75, varav Acclaim gör debut i gulddivisionen. Den lille speedkulan har tjusat travpubliken med sina raketspurter, vilket resulterat i tre V75-segrar på fyra starter i år. Men i senaste starten blev Acclaim bara sexa.
- Han sprang ändå 10,5 sista 700 metrarna och 11,0 sista varvet. Hästen var väl kanske ändå inte som allra bäst, trots den vassa avslutningen, säger Håkan Eriksson.
- Annars är det en väldigt pigg och glad häst som alltid avslutar bra i loppen. Men kan inte annat än att gilla den här lille killen, och det är ju extra roligt att jag har fött upp honom. Att få vara med hela vägen från fölunge till gulddivisionen är fantastiskt roligt.
Hur var Acclaim som föl?
- Han har varit glad och busig ända från början. En liten lustigkurre som sprang och bet de andra hästarna i baken. Jag har hela tiden haft ett gott öga till honom.

 

Inte helt borta
Efter att ha brottats med dåliga utgångslägen på slutet har Acclaim nu fått innerspår i gulddebuten. Håkan Eriksson, som är känd för att ligga lågt på förhand, tror heller inte på någon större segerchans.
- Han möter ju tuffa hästar nu när det är uttagning till Olympiatravet. Jag anmälde mest för att det är hemmaplan. General du Lupin, Thai Tanic och Hot Tub blir svåra att rå på.
- Men skulle Acclaim få ett perfekt smyglopp i hårt tempo har han alltid en polett kvar till slut. Så man vet ju aldrig, helt borta tycker jag inte att hästen är.

Extra fin i sista jobbet!
Desto mer tror "Hockey" på en annan häst i lördagens V75-omgång. Det är President Amok som startar i silverdivisionen. Den urstarke sjuåringen har ett bra läge med spår tre bakom startbilen.
- President Amok kändes extra fin i rakbanejobbet i onsdags. Han gick i lag med Aquarelle Elegance och var otroligt pigg och smidig när han sprang med svansen rätt ut.
- I senaste starten gick han på i spåren 800 meter kvar och fullföljde starkt, men kunde inte ta så mycket i den snabba avslutningen. Han blir alltbättre från start men lär inte kunna ta någon ledning här. Jag har lite feeling för President Amok och tycker att han är en fidus, säger Håkan Eriksson.

Inte vinst i sista
Som i den avslutande avdelningen selar ut Aquarelle Elegance. Hon vann alltså V75 den 7 januari men i senaste starten var hästen blek.
- Hon hade en infektion i kroppen då och den starten är bara att glömma. Känns fin i träningen nu och jag tror att hästen kommer att göra ett bra lopp.
- Men däremot är hon ny i klassen och jag tror inte att hon kan vinna. Vi får vara nöjda med en hygglig placering.

Michael Carlsson

Bilder publicerad t o m 2006-03-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-03-24