2006-04-10 01:27 #0 av: ThomasH

Dumle Loss detroniserade den den regerande mästaren från dödens. Joakim Wallins stjärna kan ha tagit över tronen och ska ses som favorit till segern Olympiatravet. Tyvärr så är nog Gidde Palemas framtid oviss då han var synnerligen svag och något fattas hästen eller så har bara åldern kommit ikapp den framgångsrika travaren. På Romme så får vi sett ett mycket bra fyraårslopp där Kung Lavec möter Jocose.

Varvet kvar i försöket till Olympiatravet. Gidde Palema i ledningen med Dumle Loss utvändigt om sig.  Foto: Lars Jakobsson.
Varvet kvar i försöket till Olympiatravet. Gidde Palema i ledningen med Dumle Loss utvändigt om sig. Foto: Lars Jakobsson.
Spikmästaren
Mycket bra av Kaitsu att plocka in 5 poäng i en ganska svår omgång och han tar över ledningen

 

V75-Mästaren
Där kanske vi ska vara mycket imponerade av Kaitsu och undertecknad som hade fem rätt

Veckoschema
Måndag Mp:
Adams Hall gör årsdebut och detta är en femåring som var med och utmanade Order By Fax förra året. Han möter dock en ny fyraårig USA import efter Pine Chip, Keaten Zet, som ska bli intressant att följa.

Tisdag Ax: Vanligt vardagstrav med inga större överraskningar, men vi vet ju att Åke kommer att dominera på sin hemmabana.

Onsdag V64 Solvalla: I V6-1 så kommer Order By Fax ut för att vässa formen lite inför Olympiatravets final. Intressant att se hur Stall Hultmans nya italienare Ebony Kronos fungerar, välstammad är han, son till Pine Chip. V64-3 är ett 3-åringslopp och vi ska njuta av Luddes Glen Kronos, han som besegrade U.S.A Hornline. I V64-5 så får vi se om Fregel fortsätter sitt segerstaplande är ju obesegrad, nu med Björn Goop. I V64-6 så gör Pampino årsdebut och frågan är om det räcker mot Tom Horpetads Alsace Ås som har några lopp i kroppen. Eller mot stallet egna speedkula Mellby Ocarina.

Torsdag Å: I V65-4 så gör Spoon Hornline årsdebut och vi ska se om Åkes toppsto kan vara på tårna i år. Hon var ju tvåa bakom Fama Currit i derbystoet förra året. Men Luddes Face Of Speed gör också årsdebut och han har ju galopperat bort en smärre förmögenhet. Nu när Ludde har tagit av galoppskorna så kan han äntligen få visa vilken klasshäst han är. Men vi vet ju att Bean Streep är som en oljad blixt bakom bilen och Goop kommer att bli jagad.

Fredag F: I V65-1 så ser vi se Minnesota som numera återfinns hos stall Goop. Hos Åke så vann hon ju stospritern som 4-åring, men har inte fungerat riktigt lika bra sedan dess. Nu möter hon nog övermäktigt motstånd i fenomenet Riva Del Sole. I V65-6 så får vi ett supermöte Conny Nobell mot Jewish Banker, bänka er och njut av dessa giganter.
 
Lördag V76 Romme: Ska Victory Tilly kunna hävda sig bättre i år än vad årskamraten Gidde Palema tyckt kunna göra? Loppet denna lördag är dock fyraåringarna som ska göra upp, Jocose mot Kung Lavec, eller tänker Kasparatis eller Blue Chip Star blanda ända på den duellen?

Forumet
Det pågår en diskussion om hur vi vill att Trav ifokus ska fungera, jag välkomnar alla åsikter för att få ett bättre forum för oss alla. Vissa nymodigheter som dubbelpublicering av vissa artiklar i forumet har provats för att försöka starta en bredare debatt om trav som sport under hela veckan. Jag vet att inte alla uppskattar detta, men vissa artiklar kommer att dubbelpubliceras även denna vecka för att sedan utvärderas. Deta gärna i alla diskussioner och starta nya diskussioner, alla inlägg är mycket välkomman, vi ska inte bara leva upp som ett V75-sajt, även om V75 är det som intresserar de flesta.

Artiklar
Som vanligt så publicerar Trav ifokus en lite mera genomtänkt analys av V75 sent under torsdagen. Senaste veckan så lyckades vi bara få fem rätt då vi inte trodde på Vamos och hade inte Larissa Ås som en tanke i stolloppet. Men innan dess så kommer travnyheter från Kanal 75 att publiceras.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka Trav ifokus

 


Bilden publicerad t o m 2006-04-15

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-04-09