2006-04-10 01:03 #0 av: ThomasH

Breeders' Crown-försöken blev en uppvisning av två segermaskiner. Dig For Dollars tog sjätte raka - Across the Lines sin nionde seger i följd. - Det är en häst utöver det vanliga, sa Erik Adielsson om Across the Lines.

Treårige Dig For Dollars kommer med stor sannolikhet slåss i den absoluta kulltoppen i år. I Kalmar var han överlägsen sina konkurrenter och tog årets femte seger - på fem försök.
- Han var lika fin som vanligt och det blev enkelt. Jag tyckte det var bäst att dra på så att han inte skulle slappna av, sa kusken och tränaren Jim Oscarsson, som nu siktar mot Solvallaserien med sin stjärna.
Across the Lines kopierade Dig For Dollars taktik och ledde från start till mål. Trots motståndare som Bambino Banker joggade Across the Lines undan i sista sväng och vann med många längder.
- Han är fortfarande barnslig men börjar allt mer förstå vad det hela går ut på. Sättet han vann på i dag imponerade på mig, sa Erik Adielsson.

 

 Trean vann
Breeders' Crown-försöket för fyraåriga ston fick ett märkligt efterspel. Målettan Ecupos Bitte med Thomas Uhrberg blev diskvalificerad för att ha brutit ut i banan på upploppet, måltvåan Strands Pinechip med holländaren Robin Bakker i sulkyn blev diskvalificerad för att ha brutit in. Segern gick i stället till trean i mål, Parisienne med Erik Adielsson.
- Jag har aldrig varit med om något liknande. Enligt måldomarna bröt min häst ut 30 centimeter vilket inte är mycket, vi kör ju inte på någon järnvägsräls, sa Thomas Uhrberg, som hade en lång telefondiskussion med måldomarna innan beskedet kom.
- Det är för jäkla surt och värst är det för hästägarna och tränaren Dick Robertsson. Men nu måste vi få professionella måldomare, det spelas för miljoner och så sitter det gubbar där som inte har någon feeling alls, sa en upprörd Uhrberg.

Pär Andersson

Bilder publicering t o m 2006-04-16.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-09