2006-08-24 02:41 #0 av: ThomasH

Vissa hade räknat ut honom Nils Enqvist var inte en av dem. Nu är Opal Viking en vinnare igen. - Man ska inte lyssna på dem som tvivlar utan jobba på efter egna idéer, säger Mantorpamatören.

Efter ett problemfyllt år, med bland annat en fraktur i en bakkota, är nu Opal Viking tillbaka i hetluften. Från bakspår tog Jorma Kontio en lugn start och hamnade i fjärdepar utvändigt. Knappa varvet från mål gled ekipaget ut i tredjespår och när "Opalen" i sista sväng fick kliva ut i fjärdespår var det inget snack om vart segern skulle gå.
- Nu känns han som den häst han var när han var fyra år, säger Jorma Kontio.
- Han travade bra i dag och nu tror jag att han är tillbaka i toppen.
Tränaren Nils Enqvist var också han mycket nöjd efter segern.
- Det känns grymt kul det här. Vi har jobbat på målmedvetet utan att stressa och nu är det riktigt fint klipp i hästen igen.
Nästa uppgift är ännu inte bestämd för Opal Viking men av onsdagens insats att döma är han tillbaka där han hör hemma - i den absoluta eliten. 

 

Jorma tog trippel
Segern med Opal Viking fullbordade en trippel för Jorma Kontio. I den inledande avdelningen skrällde han rejält när han satte dit Claes Opander-tränade Soraya Laday och i V64-5 rann han undan från ledningen med fyraåriga Sherman.
- Det är en stor och tung häst och det finns fortfarande mycket utveckling i honom, säger Shermans tränare Rainar Björkroth.
- Det är tråkigt att han inte är anmäld till Derbyt men nu är han i alla fall klar för en V75-final.
I V64-3 visade Morten Waages stjärnämne Beanie M.M åter upp sig för Solvallapubliken. Med Torbjörn Jansson i sulkyn stack han direkt till ledningen och trots viss uppvaktning på vägen joggade Luckpenny San-brodern enkelt ifrån fältet över upploppet.
- Det är en riktig talang det här. Vi får se vad som händer framöver men han har potential för att vara med mot de bästa, säger Torbjörn.
Övriga V64-lopp vanns av Stig H Johanssons duo Quantum Joyride och Royal Arnie A.M.
Utdelningen på sex rätt stannade på 5 153 kronor.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-08-30.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-24