2006-05-20 01:01 #0 av: ThomasH

Om Important haft toppform hade han sprungit en 1.12-tid. Nu hoppas Sten O Jansson att det räcker med 1.14 för att vinna. - Jag har bästa hästen och motståndet skrämmer inte, säger Sten O Jansson.

Kalmartränaren har plockat fram flera riktigt bra hästar genom åren. En av dem är världsmästaren His Majesty som tjänade fem miljoner kronor.
Nu har Sten O Jansson en ny stjärna på gång.
Important har tagit åtta segrar på 13 starter och imponerat stort. I näst senaste starten var han rent ruggig när han vann på tiden 1.12,4.
- Kapacitetsmässigt är han bättre än His Majesty, hävdar Sten O Jansson.
- Tyvärr blev hästen sjuk efter den starten och fick lunginflammation. Tre dagar efter loppet stod han med 41,5 graders feber och fick sedan penicillin i 14 dagar. Därför var han bara lugnt jobbad inför senaste starten.
Trots det vann Important säkert på tiden 1.14,0. Men tränaren är ändå lite osäker på formen.
- Han vann ett billigt lopp men hade gott om krafter kvar. Hästen har haft lite för höga blodvärden efter den starten för att jag ska vara helt lugn. Så sent som för en vecka sedan var de fortfarande lite höga. Men blodprovet jag fick svar på under torsdagen var helt perfekt.

 

Tål offensivt upplägg
I lördagens V75-lopp i Rättvik startar Important från spår elva. Men trots det tror Sten O Jansson att hans häst har toppchans. Fast han lägger samtidigt in en liten brasklapp.
- Hade jag vetat att Important haft toppform hade sprungit en 1.12-tid. Nu är jag lite, lite osäker på formen. Hästen kändes visserligen jättefin i tisdagsjobbet på rakbanan så jag tror att den är ganska nära. Han känns också bättre än inför senaste starten, säger Jansson.
- Taktiken bestämmer Per Nordström men troligen blir det ett offensivt upplägg. Important tål att göra grovjobb och räds inte "dödens". Fungerar hästen fullt ut är det en toppchans. Motståndet skrämmer inte, och den dagen det gör det ska mina hästar stanna i stallet. Jag vill nämligen alltid ha dem väl förberedda och att de ska starta med vinstchans. Important springer i alla fall en 1.14-tid på lördag.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-05-26.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-19