2006-03-20 00:06 #0 av: ThomasH

På lördag väntar en kunglig kallblodskamp på V75. Järvsöfaks möter den norske stjärnan Moe Odin - och Jan-Olov Persson är orolig. - Spår ett är det i särklass sämsta, jag hade gärna tagit vilket annat som helst. Nu pratar vi definitivt om en favorit i fara, säger han.

Sju gånger har "Faksen" stött på Moe Odin på tävlingsbanan. Sex gånger har Jan-Olov Persson haft anledning att skratta i vinnarcirkeln. Enda förlusten kom i maj i fjol då Järvsöfaks galopperade. Nu väntar ännu ett möte mellan de båda kallblodsgiganterna. Faktum är att Moe Odin hade 25 raka segrar innan han fick stryk av Järvsöfaks i Norge påskhelgen 2002. På lördag i Eskilstuna är Moe Odin ute efter att ge igen och sänka "Faksen" en gång för alla. Chanserna till det ökade i alla fall efter spårlottningen där Järvsöfaks fick innerspår med Moe Odin bredvid sig på utsidan.
- Det finns nästan ingen chans alls att vi kan hålla ut Moe Odin från start. Som jag ser det är rygg ledaren det bästa som vi kan hoppas på. Å andra sidan trivs Moe Odin bäst med hårt tempo, så det är inte otänkbart att det kommer att bli det upplägget, säger Jan-Olov Persson.
 Hur känns Järvsöfaks för dagen?
- Allt är bara bra och han känns jättefin.

 

 Pär Andersson
 Robert Okpu


Bildenför publicerado m 2006-03-26.

 

Av: Pär Andersson
 Robert Okpu, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-03-19