Nyhter från Kanal 75

Wallin segerviss inför supermötet

2006-04-03 21:29 #0 av: ThomasH

Gidde Palema har vunnit Olympiatravet tre år i rad. En som kan bryta segersviten i år är Dumle Loss. På lördag ska Joakim Wallins stjärna visa att han hör hemma i finalen. - Det finns en del som talar för att vi ska kunna slå Gidde, säger Wallin som har segerförhoppningar.

Dumle Loss är hästen som är på väg att slå sig in i den absolut översta eliten. Han hade i fjol en succéhöst med flera tunga segrar. Dumle Loss vann bland annat Frances Bulwarks lopp på Solvalla innan han blev Svensk Mästare på Åby. Sedan drog Mantorps-hästen till Frankrike och vann ett större lopp på Vincennes.
Efter att ha laddat batterierna och vintertränat ett par månader, gjorde Dumle Loss årsdebut den 16 mars. Joakim Wallin satt i sulkyn och Dumle Loss såg lysande ut när han utklassade motståndet på Åby.
- Han var otroligt fin då och avslutade med 1.10 sista 700 metrarna. Det var inte utsålt i mål och hästen vann avstannande, berättar Wallin.
- Jag tycker att Dumle Loss har utvecklats under vintern och mognat rent mentalt. Han var mera fokuserad i loppet på Åby än han varit tidigare. Men framförallt var hästen betydligt snabbare från start. Det är en egenskap jag blev mycket glad över.
Vad har hänt efter den starten?
- Jag har kört på rätt så rejält med tryckvagnsträning på hästen. Han är pigg och glad och känns jäkligt bra. Nu blir det tre veckor från årsdebuten, och kanske att det optimala hade varit med två veckor. Därför räknar jag med att hästen kommer att vara helt på topp till finalen av Olympiatravet.
Så du räknar kallt med en finalplats?
- Ja, så bra som hästen känns gör jag det. Han kommer att göra ett bra lopp på lördag.
Kan han besegra Gidde Palema?
- Han blir en svår nöt att knäcka men det är inte omöjligt. Vi har kniven på strupen och måste vara bland de två främsta för att gå vidare till finalen. Samtidigt är ju Gidde redan klar för finalen eftersom han vann i fjol. Och jag tror inte att Åke Svanstedt tycker att det här loppet är det viktigaste i år för sin häst.
- Åke vill säkert ge Gidde en genomkörare till innan han kommer i toppform. Vi har mött Gidde Palema en gång tidigare och då slutade Dumle fyra bakom honom i Copenhagen Cup. Tills motsatsen är bevisad är Gidde nummer ett, säger Joakim Wallin.
Hur blir det taktiska upplägget? Kommer Dumle förbi Gidde Palema i starten?
- Erik Adielsson som kör bestämmer det definitiva upplägget. Även om Dumle Loss har blivit snabbare från start kan det bli svårt att ta en längd på Gidde Palema. 
- Men det finns flera startsnabba i loppet och Born At Last öppnade med 1.08 första 500 metrarna senast. Jag tycker det är svårbedömt hur loppet kommer att bli kört. Det kanske blir så att vi får köra bakifrån med Dumle Loss. Fast han tål även ett offensivt upplägg om det skulle behövas, det har han visat tidigare.
Hursomhelst kommer det att bli en sevärd match på lördag. Det är ett mycket fint gulddivisionslopp som Jägersro bjuder på, och det återstår att se om "uppstickaren" Dumle Loss kan fälla Gidde Palema. Elvaårige Gidde med 27 miljoner kronor insprunget, mot sexårige Dumle Loss med 3,2 miljoner intjänat.
Och Joakim Wallin andas optimism inför supermötet:
- Om jag spelade V75 skulle jag absolut gardera Gidde Palema med Dumle Loss. Min häst känns så fantastiskt fin för dagen att jag inte blir förvånad om han vinner på lördag.

Michael Carlsson

 

Bilden publicerad t o m 2006-04-10.

 

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-03
Anmäl
2006-04-04 15:56 #1 av: lazze

Goliat mot David,kul att Wallin sticker ut hakan,men han får nog ha ett skal som en sköldpadda att gömma sig i efter Lördagens uppvisning av Gidde,

lazze

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.