2006-03-10 01:09 #0 av: ThomasH

Mantorp bjuder på mycket bra finaler kryddad med Jackpott. Trav ifokus spikar en blivande världsstjärna och ett numera friskt styrkefenomen.

Att Jag de Bellouet var dopad kom kanske inte som en så jättestor överraskning. För tillfrisknandet var lite mirakulöst och förklaringen att han fått i sig tolfenaminsyra via kontaminerat C-vitamin köper inte jag. Giant Neo fick ju sin seger i Prix d'Amerique, men nog är eftersmaken lite fadd?  Nå över till veckans V75. Att Hot Shot Knick ska förlora är knappast möjligt. Jag är dock även denna gång kritisk till kretsen bakom hästen. Nu när de stora kanonerna börjat ruska av sig vintervilan så har Hot Shot Knick varit igång och tävlat hela vintern. Jag hoppas att han håller och får vila lite efter denna final, för jag manar att han annars kan var en kandidat till elitloppet. Givetvis så viner han igen, även om Hut Tub fortsätter att imponera. Min andra spik är för järnladyn Tequilaracing Rose som ju senast var fräsch igen efter det stapplande travet på Jägersro. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Stoeliten 400.001-                     1640 auto 

En mycket bra stoelit där favoriten 4 Suzzane inte var som bäst senast, även om det kan ha förklarat med att det blev tempotorsk. Jag tror dock att 9 Carprice Hörda blir svår att stå emot nu när hon fått ett lopp i kroppen. Vi ska även strecka den troliga ledaren som utan tvekan är pilsnabba 2 Starlight som Jörgen Sjunnesson kör då Erik numera kör åt Stig H framför sin egen far. Nu vet vi att stall Walmann har hittat tillbaka till formen och 10 Alexia Ås tillhör ju de absolut bästa femåringarna tillsamman med Suzzane, båda dock hästlängder bakom Fama Currit.
- Det är en jättefin häst men bakspår på 1640 meter är aldrig roligt. Vi kan få svårt att komma till i loppet. Lyckas hon bara hålla sig hel och fräsch i år tror jag att hon kommer att tillhöra de bättre hästarna i stoeliten, säger Örjan Kihlström till Kanal 75.

 V75-2  Bronsfinal                                         2140 auto 

7 Tequillaracing Rose mötte ju senast Jewish Banker och det ska man inte belasta henne för. Men, hon travade mycket bra igen. Erik placerad henne i 3:e utvändigt med Jewish Banker i spets, men tog satts redan på bortre långsidan i 3:e spår fram till dödens. Nu lyckades hon aldrig koppla greppet på Jewish Banker och det var ju heller inte att vänta. Men, hon travade mycket bra igen och då hon nu möter ett betydligt sämre motstånd så spikar vi.

 V75-3  Guldfinal                                      2140 auto 

6 Hot Shot Knick har hunnit med att vinna OS-loppet i Turin senast vi senast såg honom.
- Det är det största lopp jag vunnit penningmässigt. Banan nere i Turin var väldigt fin och i loppet kändes Hot Shot Knick väldigt bra. Enda gången jag blev lite orolig var när en konkurrent gick ner i rygg på mig i sista sväng, då släppte Hot Shot Knick bettet för ett ögonblick. Över upploppet sträckte han på sig ärligt och han kändes bra, säger Thomas Uhberg till Kanal 75.
Nu var det för några veckor sedan så jag tror inte att han kommer vara märkt av det tuffa schemat. Att Lähdekorpis stjärna vinner råder det inget tvivel om, man tycker bara att han snart ska få vila.
- Jag tycker det ser ut som en lämplig uppgift även om det är bra hästar emot. Kari säger dessutom att han verkar fin efter den långa resan så på förhand finns det inget att klaga på, säger Uhrberg till Kanal 75.

 V75-4 Klass III, Final                                           2140 auto 

Per Linderoth placerade Lennart Holmbergs 5 Canpanj näst sist senast från det trista Tionde spåret. Nu attackerade den fyraåriga hingsten efter Turbo Thrust på sista långsidan som två i tredje spår. Snar så visade det sig att ryggen han gick inte var pigg och Per styrde ut Canpanj i fjärde spår i sista kurvan Nu sköt han till riktigt piggt och hade inte det blivit så dryga spår så vet inte jag om Hunted Man hade kunnat hålla undan. Nu är läget betydligt bättre och han kommer att slippa de dryga spåren runt hela fältet denna gång Nu ska vi även notera att även Leif Witasp och 8 Nillas Gene också avslutade sylvasst på upploppet senast, men det var efter en betydligt behagligare resa. Nu blir inte 7 Nicolas Cake lätt att tas med. Den fyraåriga vallacken efter Beseiged har imponerat i de alla tre starter som han gjort hos Stefan Person. Näst senast så minns vi att Björn lotsade honom enkelt till spets och trotts att han fick elakt tryck hela loppet så vann han tämligen enkelt och det över lång distans. Senast så körde Stefan Persson själv och han visade samma form då han fick tåga runt hela fältet i dryga spår och höll strålande. Nu sätter Stefan upp Björn igen. Imponerat har också Stall Goops fyraåriga hingst, 6 Campo Rock. Nu sitter Pappa Goop upp, men det är nog ingen större nackdel. Nu ska vi inte nonchalera 12 Hunted Man trotts spåret. Senast fick den fyraåriga startkanonen enklet spets och inge kunde nå honom. Nu vet vi att Jörgen Westholm har mycket bra form på sitt stall och Hunted Man lär kunna gå bra bakifrån också.

 V75-5 Klass II, Final                                            2140 auto 

1 D.J Seabrook var mycket bra näst senast när han enkelt höll spets och fyraåringen vann smått överlägset. Senast så blev det en hård öppning och han visade fortsatt form men visade att han är en typisk spetshäst. Det var ju just från spets som han gav Acoss The Lines en match för några starter sedan. Nu laddar vikarierande Åke Svanstedt för spets och når han han dit så kan loppet vara över. Men, jag garderar för minst lika snabb ut är 2 On Way Laday som också imponerade för sina nya tränare, Stefan Hultman senast. Då hade han ett 6:e spår bakom bilen och blåste till spets efter 200 meter, så starta snabbt kan han. 
 - Gick bra senast vid segern men möter tuffare hästar nu. Dessutom är jag osäker på om vi kan komma till ledningen och tränaren säger att han ska vara bäst från den positionen. Jag tycker att han kan vara en liten outsider men inte mer, säger Örjan Kihlström till Kanal 75.
Opec tog enkelt spets senast på Solvalla men vek ju ner sig alldeles för enkelt på upploppet. Nu tror jag att han blir betydligt bättre med det loppet i kroppen och Per Lennartssons femåring är nog vassare bakifrån när han får gå på rulle. 7 Victor Cavallo svek ju senast som stor favorit. Men den fyraåriga vallacken föll med flaggan i topp. Då han fick dödens i ett mycket uppskruvat tempo. Jag trodde mycket på 10 Rite On Dirt och även om delägaren och kusken Jorma Kontio tro att detta kan bli en stjärna så var han inte så optimistisk senast då läget inte var skoj. Nu är inte läget roligare, men med det senast loppet på nästhinnan så kan jag inte lämna den fyraåriga vallacken utanför kupongen.
- Svarade för en bra insats senast som trea. Han fick gå själv i tredjespår sista 600m och höll farten bra hela vägen. Tyvärr fick även han ett bakspår då han är mycket startsnabb och trivs bra då han får springa i tätposition. Allt kändes bra med honom i måndagens snabbbjobb på rakbanan, skriver Timo Nurmos på sin hemsida. 3 Inkasso gör hela tiden bar lopp, även om det inte har räckt till vinst för henne. Formen är dock mycket god och nu har femåringen fått ett bättre läge än på länge. 11 Special Cat är ju ett styrkefenomen som nog gärna sett att loppet var minst ett varv längre. Vi vet ju att Mikael Selin har sina hästar i bra form och Special Cat är inget undantag. Den fyråriga vallacken var ju enastående bra senas utan att få vinna. Då körde vikarierande kusk Åke Svanstedt från sista plats via 3:e spår redan på första långsidan fram till dödens utanpå ledande On Way Laday och där manglade han hela loppet. Nu behöver Björn Goop överpase för att han någon chans.

 V75-6 Silverfinal                                                 2140 auto 

7 Acclaim är ju redan en guldhäst efter den formidabla uppvisningen senast. Håkan "hockey" Eriksson visade upp nya oanade sidor hos femåriga vallacken då han via dödens enkelt vann mot ett bra motstånd. Han har nog utvecklats till något stort. Jag väljer ändå att gardera för något stort blir det också av 10 Gift To Europe. Torbjörn Näslund som alltid kör mötte ju Jewish Banker näst senast och gjorde sin vana trogen omgående bort sig på Solvalla. Efter att Torbjörn Näslund placerat honom sist utvändigt så attackerade han i sista kurvan via 6:e spår och Gift To Europe såg dunderfin ut. Givetvis kan man inte runda korvkiosken i sista kurvan och tro att man ska hinna upp Jewish Banker, men utan galoppen så är inte jag säker på att marginalen hade blivit så övertygande för Jewish Banker. Senast så vet vi ju att han lekte hem segern. Dessa två på kupongen är en helgardering för övriga är statister.

 V75-7 Klass I, Final                                              2140 auto 

En bra final där de bästa hästarna har fått besvärliga spår, eller tveksamma kuskar. 12 Sixten Palema har utvecklats mycket sedan han kunnat tränas för fullt och även som spåret inte är skoj så kör ju Åke Svanstedt just nu med stort självförtroende och den sexåriga vallacken van ju senast från just 12:e spår. 5 Non Stop Silas var att känna igen senast efter den något tveksamma starten näst senast på Solvalla. Men, nu kör tränaren själv, Catrin Fajersson och jag är inte övertygad om att hon kan få samma fart på den sexåriga fuxen som Åke fick senast. Nu tror tränarparet Catrin och Börje BS Johansson att Non Stop Silas har bättre chans än Swift Hornline.
- Non Stop Silas såg bländande ut i det jobb som han gick i dag, så jag håller honom lite före Swift Hornline. Men det krävs mycket för att lyckas vinna en V75-final och det är tio andra hästar med i loppet, säger Börje BS Johansson till Kanal 75.
Det var givetvis meningen att Åke skulle styra även denna gång, men han har ju Sixten Palema i loppet. Vi ska dock vara medvetna om att Catrin Fajersson aldrig har vunnit ett V75 lopp. Det har däremot Börje BS Johansson som styr 4 Swift Hornline. Att han sätter sig bakom den femåriga vallacken och inte bakom den mera betrodda Non Stop Silas beror på att Swifty Hornline är en krångligare häst som har nära till galopp. Båda imponerade ju stort med Åke Svanstedt i sulkyn senast på deras hemmabana, Kalmar. Nu ska vi varna för formstallet Hultman igen. Om 11 Inlines får sina smyglopp så vet vi att femåriga vallacken har en mycket vass spurt. Men, så senast så överraska han på mig genom att från sitt sjundespår enkelt ta spets efter 200 meter och väl där så blev segern ovanligt enkel. Det är möjligt att han har utvecklats, eller så är Inlines bara i dunderform.
- Har jättefin form men dåligt läge och jag tror att det blir tufft att räcka till vinst därifrån, säger Örjan Kihlström till Kanal 75
10 Rapkin var stor favorit näst senast när Björn Goop körde den Lähdekorpis femåriga vallack. Men, man måste erkänna att han hade lite tur efter att fått ett lopp invändigt och fick en behändig lucka på upploppet. Men, man ska också erkänna att han då spurtade syvasst. Nu var han inte lika bar senast när Thomas Uhrberg körde honom på Solvalla. Då fick han ett perfekt 2:a par utvändigt. Blev tvinga uti3:e spår på sista långsidan när tåget kom bakifrån, men tröttnade markant på upploppet när han hade kommit ner i 2:a spår. Nej, det var inget formbesked. Formbesked visade dock 1 Hamras Gavott senast på Solvalla när han störtdök över upploppet från kön för att nästan hinna upp Inlines som ju vann via spets hela loppet. Intressant nu med Erik Adielsson för första gången i sulkyn.

 

gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-03-13.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-09