2006-03-28 17:40 #0 av: ThomasH

Som tvååring hann Vanessa Boko sätta världsrekord och imponera på den svenska travpubliken. På tre starter är hon fortfarande obesegrad och på onsdag gör hon en högintressant årsdebut.

Som tvååring segrade Vanessa Boko på 1.14,8 över 1660 meter voltstart - i sitt livs tredje start. Detta innebar också nytt världsrekord med dessa förutsättningar.
-Helt otroligt att hon kunde gå en sådan tid. Inför sitt kval hade hon som snabbast gått 1.24 full väg, säger tränaren Timo Nurmos.

 

Fått tagit det lugnt i loppen
Tre starter hittills i karriären har givit lika många segrar och i samtliga starter har Vanessa Boko vunnit med krafter kvar.
-Hon har bara fått tagit det lugnt i loppen hittills. Vi hade faktiskt inte tänkt starta henne som tvååring men när hon var så fin i kvalet så ändrade vi oss. Efter den fina insatsen i debutloppet lät vi henne springa på i två starter till och det har ju gått bra, säger Nurmos och skrattar.

Oaks - ett mål
Att Nurmos siktar högt med Vanessa Boko i år är ingen svår gissning, men när storloppen kommer på tal så ligger finländaren aningen lågt.
-Jag har varit med så länge att jag inte tar ut något i förskott. Däremot kan jag säga att hon är anmäld till de stora loppen och fortsätter hon bara att utvecklas som vi hoppas så kan det bli roligt. Svenskt Travoaks är ett lopp som är intressant, säger Nurmos.

På onsdag gör Vanessa Boko årsdebut i Coccinelles lopp på Solvalla. 100 000 kronor väntar vinnaren och uppgiften ser passande ut för Defi d´Aunou-dottern.
-Allt har gått enligt planerna och hon har som snabbast gått 1.19 över full väg. Det här loppet är inte det viktigaste i hennes karriär, men det ser utan tvekan bra ut på förhand, säger Nurmos.

Är hon den bästa häst du har tränat?
-Det är egentligen för tidigt att svara på den frågan då hon bara gjort tre starter i karriären och bara är tre år gammal. Däremot är hon den häst som haft störst talang för sin ålder, säger Nurmos.

Flera med chans på V64
Timo Nurmos selar förutom Vanessa Boko ut ytterligare sju hästar på V64-spelet.
-Det känns som att Ivy (V64-2) kanske är den som är mest på tårna för dagen. Hon hade massor av krafter kvar i sin senaste start och bakspåret behöver inte vara helt fel. Trots att det är flera bra hästar med i loppet så tror jag en del på henne, varnar Nurmos.

Något annat att tänka på för V64-spelarna?
-Maximillan O.C (V64-1) har inte den rätta formen utan återkommer efter en tids vila. Han har som snabbast gått 1.35 så jag tror att det blir svårt för honom att vinna.
-Rebecka (V64-4) har ett bra läge och bra form. Vi får se om kusken tänker ladda från start. Hon kan vinna med klaff.
-Rite On Dirt (V64-6) ska vi försöka köra barfota igen. Tyvärr har han fått ett bakspår vilket är lite synd då han är snabb från start. Löser det sig med tempo så är han med där framme ändå, säger Timo Nurmos.

Patric Skoglund

Bilden publicrad t o m 2006-04-03.

Av: Patric Skoglund, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-03-28