2006-05-05 01:12 #0 av: ThomasH

Årets första årgångslopp, Konung Gustav V Pokal och Drottnings Silvias Pokal, blir en mycket fin uppgörelse mellan landet kanske bästa fyraåriga hingstar och ston. Förra årets överlägset bästa treåriga sto kommer att vinna drottnings pokal. Den andra spiken hittar vi för en felfri obesegrad fyraårig hingst som inte är med i kungapokalen.

Joy Ås var drottningen bland de treåriga stona och jag räknar kallt med att Björn Goop spetsar och loppet är över. Stig H Johanssons fyraåriga hingst Fergel har gjort allt rätt men överraskade med att galoppera senast. Det misstaget gör han inte om och kommer att återta sitt segerstaplande. Men, häng med, förra veckan hade vi 7 rätt och nu ska vi ta det från början.

 V75-1  Drottning Silvias Pokal                         2140 auto 

2 Joy Ås var drottningen i treårskullen förra året. Nu ska stall Goops fyraåriga märr bli drottning. Jag räknar med att starsnabba Joy Ås sitter i spets och sedan är loppet slut.
I uttagningsloppet på Åby för en vecka sedan gled Joy Ås undan till en lekande lätt seger. Nu väntar en final där mycket talar för en trekamp mellan Lotuschic, Joy Ås och Flicka Kronos.
- På förhand ser det ut att bli en väldig spetskörning. Joy Ås är ju fortfarande bara en unghäst så hennes startsnabbhet kan variera. Men visst kan hon öppna fort och hon har väl spetsat nästan alla gånger från framspår, säger Björn Goop till Kanal 75.

 V75-2  Klass II (försök 3) 75.000-250.000       2640 volt 

2 Fergel har gjort allt rätt i regi Stig H Johansson, nja inte senast då den fyraåriga hingsten överraskade med att galoppera.
- Fergel har var mycket rejäl vid segrarna som jag har tagit med honom. Senast galopperade han men jag vet inte orsaken till galoppen eftersom jag inte körde själv. Hästen har tidigare klarat spår två och jag har förhoppningar att han gör det igen. Den långa distansen har han också visat att han grejar och jag tycker att Fergel ska räknas med bra chans, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
- Han hoppa då han fick ledningen i första sväng och gick bra efter det och hade nog förväntad mig att han skulle ha gått bättre, men det var lite tuffare hästar han möte senast och det är samma sak nu och måste vara bra för att kunna räcke till vinst och distansen klarar han bra, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

 V75-3  Guld (försök 3) 400.001-                      1640 auto 

Detta är kanske det sämsta guldlopp som körs i år. Inga profiler och bara en guldhäst i loppet och han har dunkel form, 4 Papa Qui. Men på grundkapaciteten så ska den åttaåriga hingsten vinna. Men det är 1640 meter och vi har två startraketer som kommer att ladda för spets. 1 Robinson Starlight är mycket snabb ut, men det var Joakim Lövgren som fått ordning på den forna unghäststjärnan. Nu är sexåriga vallacken efter Lindy's Crown tillbaka i stall Lähdekorpi. Minst lika snabb ut eller kanske snabbare är 2 Bean Steep. Jag ger Bean streep en fördel i spetskörningen och frågan är bara om Björn Goop släpper till någon?
- Taktiken är solklar i och med att han är bäst i ledningen. Det kanske blir svårt att ta sig förbi ettan men vi ska göra ett försök. Han gjorde ett bra lopp sist och det är absolut inte den värsta gulddivisionen jag har sett, säger Björn Goop till Kanal 75. Jag tror att om Papa Qui ställer frågan så släpper björn, eller 8 Crown Kemp som kommer från fromstallet Robert Bergh. Crown Kemp var ju med mot hela årgångseliten förra året och räds inte detta motstånd.

 V75-4  Klass III (försök 3) 75.000-125.000      1640 auto 

Ett fullkomligt vidöppet lopp med många vinstmaskiner. Ludde har en mycket duktig 7 Ulster Boko som nu har gjort tre starter för Jägersrotränaren med mycket fint facit. Han ställ nu mot bättre motstånd för första gången och den fösta som utmanar är 1 Alabama. Den femåriga vallacken har en enorm kapacitet och för lite pengar på sig då han hela karriären haft skadeproblem. Nu är han fräsch och kan då få visa upp vilken fin häst han är. 5 Big Sir Price är ingen att lita på då han hoppar lite då och då. Men när den orutinerade fyraåriga hingsten går felfritt så har han en kapacitet som räcker mycket långt i denna klass.
- Är gynnad av kort distans och var bra senast. Det är en valpig och opålitlig häst med rätt så hög kapacitet, säger kusken Björn Goop till Kanal 75.
8 Prestige vann ett lunchlopp senast och är nu ute mot bättre motstånd. Med spåret långt ut på vingen så måste sexåriga vallacken efter Buvieter d'Aunou har mycket tur.
- Prestige vann lätt senast i ett lite enklare gäng men gjorde det bra. Åttondespår bakom bilen över sprinterdistans är det alltid svårt att vinna ifrån. Vi har statistiken emot oss men jag tycker ändå att Prestige ska med på kupongen. Det känns nämligen som en bra häst, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
6 Venus Käll är stall Lähdekorpis bidrag till loppet. Den välstammade fyraåringen (efter Muscles Yankee och Krama Käll med Spotlite Lobell som morfar) är mycket snabb ut, men blir det inte spets, vilket kanske är svårt även för startspecialisten Thoma Uhberg, så är nog vinstchanserna små, även om formen är på topp. 2 Ted Sandyman är ute på sin favoritdistans och man överväger att rycka skorna till denna start. 3 Majestetic Nugget var mycket bra senast och har formen på topp. Den fyraåriga hingsten är startsnabb men går även bra bakifrån. 4 Hambo Llyod har också formen på topp och nu rycker Mikael Mårtensson skorna på den femåriga vallacken. 12 Elvira har vunnit de två senast loppen på ett mycket övertygande vis. Nu är inte läget så roligt men blir det lite körning där framme så kommer det välstammade fyraåriga stoet efter S.J Photo att bli tung att stå emot på upploppet. 9 Säby Jäntan har mött mycket tuffare hästar än dessa på slutet  och hon kommer att lättas lite till denna start.

 V75-5  Klass I (försök 4) 75.000-400.000         2140 volt 

4 Urano Boko var mycket bra senast som tvåa bakom Across The Lines efter en resa från kön. Nu var även 9 Prince Of The Sea mycket bra i samma final när den femåriga vallacken fick en resa i tredje spår.
- Gjorde ett bra lopp senast när han mötte Across the Lines. Kan vara krånglig i volt och är långsam ut. Är mer stark än speedig och får därmed ofta tunga lopp. Dessutom går han upp en klass så vi får nog ligga lite lågt, säger Björn Goop till Kanal 75.
1 Rod D'Inverne är en klasshäst (som ägs av Peter Forsberg och Tommy Salo) som mötte hela årskullstoppen förra året. Nu har han fått ett lopp i kroppen och var bra utvändigt om Cromwell. Löper han nu upp till sitt kunnande så vinner Robert Bergh detta lopp enkelt. 3 Victor Cavallo är kanske loppet bästa häst men körs nu av av tränaren själv. Den fyraåriga vallacken har mött hela kulltoppen i år och har gjort det bra. En amatör mot elva fullblodsproffs, men en amatör som sitter bakom den bästa hästen. 8 Paul November blandar sin framträdanden lite väl mycket för att helt lita på honom. Han var inte som bäst senast men det kanske fanns någon förklaring till att Ina Scotts son inte var på topp. Är han som näst senast så kommer Ludde att svepa fältet på upploppet. 10 Gentle Seat R.L var mycket duktig senast efter ett smyglopp. Får den femåriga vallacken efter Gentle Star sina smyglopp så är han mycket speedig och ska passas. 7 Kahula Knick finns numera hos amatören Ola Karlsson. Vi vet sedan loppen hon gjorde hos Lähdekorpi att hon är mycket snabb ut så springspåret kan vara mycket passande. 12 Västerbo Zoofine håller sin fina form även om den femåriga dottern till Zoogin inte kunde vara med bakom Across The Lines senast. Hon har återigen fått ett trist spår, men vi vet att om någon kan lösa ett sådant läge så är det Örjan Kihlström. 5 Delfi Edge fick ett omöjligt upplägg senast på valla när hon mötte Nouveau Riche. Åke fick backa sist och den femåriga damen avslutade riktigt vasst över upploppet.

 V75-6  Konung Gustav V:s Pokal                       2140 auto 

Många kommer att spika kanske årgångens bästa hingst, 1 Jocose. Men, jag rankar Express Ride-sonen som tvåa i loppet. För den nya Jänkaren 3 Smooth Moves såg otroligt fin ut i försöket. Han fick visserligen loppet gratis, men så som han såg ut med alla krafet obrukade i mål så tror jag att Erik Adielsson sitter bakom vinnaren.
- Smooth Moves var en trevlig bekantskap i kvalen. En typisk amerikansk häst med en väldigt fin teknik. Vi kom enkelt till ledningen och hästen joggade 1.13 sista varvet på ett bra sätt. Han vann med lite krafter kvar och kändes fin. Jag tycker att Smooth Moves är en av de som räknas i finalen, säger Erik Adielsson till Kanal 75. Dessa två gör upp om segern, de övriga är bara rundningsmärken.

 V75-7  Silver (försök 3) 400.001-1.200.000       2140 auto 

5 Mack November var mycket duktig senast då Ludde övertog ledningen trotts en hård körning. På Uploppet var segern klar då den sjuåriga hingsten efter Sugercane Hanover galopperade strax före mål. Nu tar snabba 2 Crowns Diamond spets. Han har nu årsdebuten bakom sig, men nog kommer Björn Gopp att släppa till Ludde för att sedan lifta med i rygg på Mack Novemnber.
- Han blir allt bättre även om inte toppformen finns där ännu. Jag vet inte om han är tillräckligt snabb ut för att ta ledningen men han är helt klart på gång, säger Björn Goop till Kanal 75.
Nu tänker inte jag räkna bort högkapabla 11 Run For Vuggt som kan allt de dagar det stämmer.
- Run For Vuggt (V75-7) är en grundkapabel häst som jag inte har kört sedan i januari. Men jag såg honom senast på Åby och då gjorde han ett jättebra lopp som trea. Bakspår i silverdivisionen är ingen enkel uppgift men jag tycker ändå inte att Run For Vuggt är helt borta, säger Erik Adielsson till Kanal 75.

 

gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-05-09.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-05-04