2006-03-17 18:20 #0 av: ThomasH

Hästen har hyllats gång på gång. Kusken, däremot, blir ofta kritiserad. På lördag sätter åter många V75-spelare sitt hopp till Gift to Europe och Torbjörn Näslund. - Jag är offensiv och det tänker jag inte ändra på, säger han.

Gift to Europe har sakta men säkert klättrat hela vägen upp genom klasserna på V75. Nu står sjuåringen snart inför det sista steget - steget upp i gulddivisionen. På lördag i Halmstad är Gift to Europe storfavorit i silverdivisionen, V75-7. Merparten av spelarna sätter nog ett utropstecken efter hästen - och ett frågetecken efter kusken.
- Visst gör jag fel ibland, men det brukar den här hästen rätta till på egen hand. Jag tycker ändå att jag har utvecklats som kusk den senaste tiden i och med att jag har fått köra bättre hästar, säger 46-årige Torbjörn Näslund, som faktiskt har lysande 44 i segerprocent i år.
 Hur menar du då?
- Jag känner större trygghet och med en bra häst har man större möjlighet att ta det kallt när man kör. Med en dålig häst måste man chansa oftare, och det går inte att chansa hela livet.

 

 "Ingen skam att förlora"
I sin senaste start, på V75 i lördags på Mantorp, slutade Gift to Europe tvåa efter Lassiter.
- Jag tycker att han gjorde ett bra lopp. Det gick lite för sakta första varvet för att vi skulle hinna fram till vinst, men det är ingen skam att förlora mot Lassiter.
 Gör Gift to Europe någonsin ett dåligt lopp?
- Nej, inte om han inte är sjuk eller halt. Det enda problemet är att han inte gillar långa transporter, men så länge som det är kort resväg så går han nästan alltid bra, säger Torbjörn Näslund, som kör hästen åt amatörtränaren Arne Nilsson.

 Respekt för Mack November
Varken resvägen eller motståndarna skrämmer kretsen kring Gift to Europe på lördag. Mycket talar för att V75-seger nummer fyra tas i Halmstad.
- Jag kör till från start och sedan tror jag att det kvittar om vi hamnar i ledning eller i dödens. Största hotet tycker jag är Mack November som är fruktansvärt bra,  men självklart tror jag på vinst. Jag har aldrig trott på dålig chans med den här hästen, säger Torbjörn Näslund.
 Ni har pratat om att åka till Frankrike med Gift to Europé i sommar - är det fortfarande aktuellt?
- Planerna finns där i alla fall. Särskilt om hästen går upp i guld så kanske vi väljer något lopp i Frankrike i stället för att stöta på de bästa här hemma.

Pär Andersson

Bilden publicerrad t o m 2006-03-24.

 

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-17