2006-09-26 01:24 #0 av: ThomasH

Petter Lundberg har en bit mellan sina träningsanläggningar, närmare bestämt 113 mil. Sedan i somras har Bodentränaren en filial på Skaraslätten. - Det har fungerat bra. Hästarna går riktigt bra och jag är nöjd, säger Lundberg.

30-årige Lundberg har haft sin tränarlicens i två år och det har gått snabbt uppåt för honom. Han har 43 hästar träning just nu och 16 av dem har han stallat upp i Skara. Framgångarna har kommit snabbt och han ser ljust på framtiden.
- Det är ju fler banor och tävlingstillfällen här nere, säger Lundberg samtidigt som han lastar på Jettison som ska starta på Färjestad. Sedan är det lite andra förutsättningar att träna hästar också.

 

Har du några planer på att flytta ned hela verksamheten?
- Inte som det ser ut just nu.

Bellini en bra chans
Resultatet av filialöppningen har varit lyckosamt, han har redan besökt många vinnarcirklar i mellansverige. På onsdag lastar han på ett par av sina hästar för att åka till Stockholm och V64. Bellini (V64-6) hade ett riktigt starkt fjolår och travade in flera hundratusen kronor. I år fick han vänta ända tills slutet av juli tills han fick första segern. Men efter det har han vunnit igen och formen är fortfarande bra.
- Han har varit väldigt bra på slutet och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp nu på onsdag.

Obesegrad hos Lundberg
Cherry Lips (V64-2) har nyligen kommit in i Petter Lundbergs stall och har bara gjort två starter för honom. Det har gått bra, båda starterna har slutat med seger. På onsdag kan det bli dags för tredje segern i den nya regin.
- Jag tror att hon ska ha en chans på seger. Hon har gått bra för mig hittills och jag räknar med att hon ska vara lika bra nu som hon har varit i starterna för mig, säger Lundberg samtidigt som han lastar klart bilen som ska åka mot Karlstad.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-10-02.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-25