Nyhter från Kanal 75

Hans-Owe - Den siste tränarkusken

2006-09-26 01:13 #0 av: ThomasH

Catchdrivers blir allt vanligare i Sverige, men höstens hetaste kusk är av den gamla skolan och Hans-Owe Sundberg tänker inte sluta träna hästar. - Jag kommer aldrig att bli catchdriver, det är så kul att träna hästar, säger Sundberg.

På lördag är det V75-finaler på Solvalla. Det är två månader sen senast, och då tog Hans-Owe Sundberg två segrar genom Scarlets Aino och Laritz Supergoal. Den här gången har Sundberg tre hästar till start, och han tror på segerchans med alla tre.
- Jag tycker att alla tre är så bra att de kan vinna om de får bra lopp. Men ska jag välja någon av dem så är det nog ändå Laritz Supergoal (V75-7) som har den bästa chansen. Men att hoppas på att ta två finalsegrar den här gången också är nog att gapa efter för mycket.

 

Förste V65-segraren
Hans-Owe Sundberg är med sin röda dress ett välkänt inslag för alla som har tittat på trav de senaste 30 åren. Han har varit framgångsrik länge och han vann faktiskt tidernas första V65-lopp som kördes 1974. Nu är han ändå hetare än på länge men han har ingen riktig förklaring till varför det går så bra just nu.
- Det är svårt att säga, jag har inte ändrat på något. Det är väl så att hästarna har fått vara friska och då går allt så mycket lättare.

Catchdriving är inget för Sundberg
Hans-Owe Sundberg är i full gång med att köra snabbjobb med sina hästar, som han gör varje måndag och han är bara inne och tar en snabb lunch. De tidiga morgnarna med tränandet och de sena kvällarna med loppen har fått många att välja antingen tränarbiten eller kuskbiten. Men Sundberg tycker inte att det är något alternativ.
- Jag tycker det är så kul att träna hästarna. Det dagliga arbetet med dem ger så mycket och att köra lopp är jättekul också, jag tröttnar aldrig på det.

Vad gör du på fritiden då?
- Haha, jag har väl ingen fritid egentligen. Så jag vet inte riktigt vad jag skulle göra om jag fick mer tid. Det skulle väl vara att ta hand om trädgården och huset och sådär. Det är väl lite eftersatt som det är just nu, säger han och skrattar.

Vad tror du om lördagens chanser?
- Mr New Dawn (V75-2) har ett fint läge och bör kunna vara med därframme. Han kommer att gå barfota nu igen eftersom hans hovar verkar vara bra för tillfället. Han ska streckas i alla fall tycker jag.

- Made For Victory (V75-5) är väldigt väldigt startsnabb och jag måste nog ladda en bit med honom från start. Distansen ska han klara och tränaren säger att han funkar lika bra bakifrån som i ledningen så han ska ha lite chans.

- Laritz Supergoal (V75-7) är jag jättenöjd med. Jag strök honom i Halmstad förra söndagen men det var mest av säkerhet. Han är inte sämre nu och det är en riktigt bra häst. Han har gjort fyra starter i Silverdivisionen och aldrig varit sämre än tvåa. Jag tycker att det är min bästa chans på lördag.


Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-10-02.

 

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-25
Anmäl
2006-09-26 17:15 #1 av: Rickard007

Bra ThomasH

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.