2006-04-19 01:48 #0 av: ThomasH

Amerikanske topptravaren Justice Hall slutade fyra i lördagens storlopp på Meadowlands. På torsdag flygs hästen till Norden för Finlandia-Ajo, Oslo Grand Prix, och eventuellt - Elitloppet.

På torsdag flygs hästen till Norden för Finlandia-Ajo, Oslo Grand Prix, och eventuellt - Elitloppet.
Efter nästan två månaders tävlingsuppehåll räckte inte Justice Hall till seger i sin comeback. Loppet vanns i stället av Lhasa Muscles, och femårige Justice Hall kom i mål som fyra på tiden 1.11,1. Nu väntar en resa över Atlanten för hästen som kan komma att bli USA:s bidrag till årets elitlopp på Solvalla.
- På torsdag flyger Justice Hall till Göteborg där han ska stå uppstallad på Åby och även gå ett jobb där på lördag. Sedan väntar en start i Finlandia-Ajo den 29 april, säger Steve Katz, som finns med i kretsen runt Justice Hall, till Meadowlands hemsida.

 

 Sågar Europas stjärnor
Efter ett förväntat möte med Passionate Kemp på Vermo, och med Steinlager i Oslo Grand Prix på Bjerke, kan det bli Solvalla den sista söndagen i maj. Där tror Steve Katz att Justice Hall har goda möjligheter att lyckas.
- Även om jag inte har full koll på europeiskt trav så verkar det som om konkurrensen inte är den tuffaste i år. Det finns några lovande hästar som är på väg upp, men undantaget Steinlager har ingen ännu klivit fram ordentligt. Det ser ut som om motståndet blir lättare i European Grand Circuit än i storloppen för äldre hästar på amerikansk mark, säger han.
Även Hellava Hush finns fortfarande med i diskussionerna inför Elitloppet. Tränaren Bill Gallagher säger till Meadowlands hemsida att han inte har uteslutit en start.
- Dörren är fortfarande öppen. Om hästen fortsätter att prestera bra så finns möjligheten att vi åker till Sverige enbart för att starta i Elitloppet
.
Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-24.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-18