2006-03-02 23:30 #0 av: ThomasH

När Jägersro återigen står som värd för V75 så är det hemmatränarna som står i centrum. När Lufti Kolgjini har tveksam form på sitt stal så är det tvärtom för Hans Adielsson och Thomas Uhrberg. Hans Adielsson tränar ”fotbollshästen” Across The Lines som blir veckans profil och bank. Men det blir en Solvalla tränare som ligger bakom den andra spiken, Stefan Hultman med Joker.

Hans Adielsson tränar Sören Åkebys och Hasse Backes i det närmaste obesegrade fyraåriga hingst Across The Lines. Detta är en häst utöver det vanliga och även om det nu är V75 debut så har Across The Lines mycket större uppgifter i vår och detta blir en promenadseger. Att stall Hultman har sitt stall i fin ordning vet vi och det gäller också den fina fyraåriga avkommen till Zoot Suit, Joker. Han fick aldrig se dagen ljus senast i ryggen på ledaren och från samma läge igen så tror jag att det bär till spets denna gång och loppet är över. I öviga lopp så handlar det mycket om hemmatränare. Hans Adielsson har inte riktigt fått till det på slutet med vare sig Information Center eller Prince Valliant. Men båda visar klart uppåtform igen och i lärlingsloppet så kan Information Centers första välförtjänta V75 seger komma. Prince Valliant fick ett tungt lopp senast i comebacken efter vila då smygkörde Black Canter inte gick att fånga in. En annan Jägersrotränare som har stallet i bra form är Thomas Uhberg och stallet ska ha mycket bra chanser med Brian Ås, som antagligen blir favorit från sitt springspår och Invincible Dust ska vara en av två som gör upp i stoloppet. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Klass II (försök 1) 75.000-250.000       2640 volt
 
4 Across The Lines är en undantagshäst. Den fyråriga hingsten efter Tap In (samma pappa som till Born At Last) har visat en enastående kapacitet och hittills finns det ingen som har kunnat matcha Sören Åkebys och Hasse Backes stjärna. Enda förlusten av i debuten då han tränades av Dan-Åke Olsson. Nu har "mirakel tränaren" Hans Adielsson hand om "fotbollshästen". Han har dock galopperat en gång i volten så det enda hindret är väl hur han klarar 4:e spåret och den långa distansen?
- Han har gått iväg felfritt från ett femtespår så jag tror det är större chans att han klarar av det än att han galopperar. Distansen tror jag inte ska vara något problem,
men eftersom det är första gången på 2 640 meter så vet man inte säkert förrän efter loppet, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
Detta blir en profil att följa på travovalerna och givetvis utser vi honom till veckans bank.

 V75-2  Klass III (försök 1) 75.000-125.000      2140 volt
 
1 Joker tillhör de bästa i årskullen. Även om han nog aldrig kan matcha Acoss The lines. Stall Hultman som håller full form har alltid haft höga tankar om honom och inför förra starten så menade förstemannen hos Hultman i en intervju med Kanal 75:
Joker var en av hästarna som tränade bäst inför treårssäsongen. Vi hade väldigt höga förväntningar på honom men tyvärr har det strulat av olika anledningar. Hästen hade problem både med fräschören och infektioner under förra våren och sommaren, säger Johnny B Karlsson hos Stall Hultman till Kanal 75 och fortsätter:
- Nu har han i alla fall kommit igång och det var skönt att han fick vinna ett lopp senast. Då hade han innerspår precis som nu och spetsade klockrent. Joker gick ett lätt jobb även han i måndags och kändes fin.
Då fastande Joker bakom ledaren ända in i mål och såg ut att han massor med krafter kvar. Nu tror jag att Örjan sänder den fyraåriga Zoot Suit sonen till spets och loppet är över.

 V75-3  Guldspecialen 400-001-                    2140 volt 

Jag giller guldspeciallopp, det är spelvänliga. Oftast så stirrar sig spelare sig blinda på hur bra guldhästarna är och glömmer bort att dessa lopp nästan alltid vinns av de hungriga silverhästarna, för nu är det Guld mot Silver. Jag täkte ta ställning och spika Inspector Godvia som länge visat full form inte haft den rätta turen. Denna gång så möter Patrik Håkanssons åttaåriga Sugarcane Hanover avkomman inget vasst motstånd och när dessutom Björn Goop äntrar jollen för första gången då är spiken säker. Han har ju mötte sylvasst motstånd den senast tiden så att resultatraden inte ser bättre ut beror på Gift To Europé, Jewish Banker och Maximilian O.C. Han är dock den enda som slagit Jewish Banker i modärn tid. Men, spikar ja då? Nej, jag vill att han först visar att han verkligen har en bra vinnnarskalle och innespåret kan vara en fälla igen för honom. För från springspår kommer startspecialisten Thomas Uhberg brakandes med 7 Brian Ås. Men även han har en tveksam vinnarskalle och behöver numera gå på rulle för att vinna.
- Han har varit bra på slutet utan att vinna. Kommer vi till spets ska det vara en bra chans, men det finns ett par snabba hästar innanför. Brian Ås går även bakifrån men då krävs det lite mer tur, säger Thomas Uhrber till Kanal 75.
Så det är trolig att han släpper spets och då misstänker jag att Joakim Löfgren kommer att få överta med 4 Seldahir S.G. som håller full form. I en intervju med Kanal 75 inför förra starten så menade Joakim Löfgren om sin sexåriga hingst:
- Selldahir S.G. gjorde ett bra lopp sist, men innan dess har han löpt vid sidan av formen hela hösten. Det beror på att hästen haft problem med magen vilket vi nu har kommit tillrätta med. Jag har ingen känsla av att han är i toppform ännu, och därför är han lite svårbedömd. Han har mött tuffare hästar tidigare och i normal form tror jag att det varit segerchans. Nu är jag som sagt lite osäker på vad jag har honom. Nu gjorde han en mycket bra lopp som via 2.a utvändigt tog över spets men blev nerspeedad av Non Stop Silas.

 V75-4  Lärlingslopp 75.000-400.000            2140 auto 

1 Information Center har ju aldrig lyckats på V75, det har häxat varje gång. Nu är det inget fel på formen, även om innerspåret inte är idealiskt så ska hon räknas som favorit i detta lärlingslopp. Men 7 Cementa Palema har formen på topp. Åke Svanstedts sexåring Alf Palema avkomma körs av rutinerade Frank Nilsson. Nu vet ni att jag tycker att den duktigaste lärlingen är Sofi Svedin som nu sitter upp bakom Sven Dyrbergs fina åttaårings 8 Strong Box som är efter starka Gift Box. När det är lärlingar som kör så vet vi att det brukar gå undan och segraren kommer ofta från bakspåren. 11 Wrap håller en mycket fin form och klass, avkomma från Tap in som han är. Fast ännu bättre form har 9 Max Dot som mött betydligt tuffare hästar en de flesta i det här fältet, ja förutom 12 Sean Trott som varit ute mot många tuffa djur på slutet. 2 Mr Meatball har lovat runt men hållit tunt, men nu ska den femåriga Zoogin avkomman ha stor chans att infria sina tidigare löften. Joan Untersteiner sitter ju upp bakom Roger Walmann häst och ni som följt travet de senaste dagarna vet ju att stall Walmann nu har fullt snurr på stallet igen efter en längre svacka. Snacka om att lova runt men hålla tunt, 10 Ron Keeper har verkligen inte visat form, men stall Koljini verkar ha problem just nu. Skulle Ron Keeper löpa upp till lite av sitt kunnande så är det fullt troligt att den femåriga vallacken blir för svår att stå emot på upploppet. Rysaren är 6 Saida Camillo som inte haft tur. Suttit fast och galopperat och om nu Erik Klossi får den sjuåriga vallacken att löpa felfritt så kan det vara skrällen som ger oss en bra utdelning.

 V75-5  Stolopp 75.000-500.000                      2140 volt 

Ett stolopp i två volter, men denna gång är det några som höjer sig klart över mängden. 14 Pulpa överraskade alla med att gå felfritt senast och då visade det femåriga fuxstoet att hon tillhör den bästa. Nu kanske det inte var lika överraskande för tränaren Hans Adielsson.
- Pulpa var fin senast då hon förvånade mig. Hon hade nämligen inte känts riktigt perfekt i sitt sista jobb. Men farsan ändrade lite på skorna så det kan ha varit det som gjorde att hon fungerade så bra. Det är inte lätt att vinna V75 från tillägg men hon tål att göra en del jobb själv och jag känner mig inte borta, säger sonen Erik Adielsson till Kanal 75.
Nu ska Pulpa plocka in ett tillägg på 1 Invincible Dust vilket inte kan bli lätt även om Thomas Uhbergs femåriga Alf Palema avkomma svek som stor favorit senast. Men, då blev hon hängande i 3:e spår i första kurvan och fick sedan vandra i dödens, slog ner ledaren med hade förstårligt nog inte krafter kvar till smygkörda konkurrenter på upploppet.
- På papperet är Invincible Dust min bästa chans. Senast var hon okej, men inte mer. Den här gången är hon mer tränad samtidigt som det är kortare tid mellan starterna vilket bör vara positivt. Hästen är rätt snabb ut och jag hoppas kunna komma till ledningen direk, säger Thomas Uhrberg till Kanal 75
.Nu ska vi också gardera henne med formtoppade pilsnabba 3 Meroxina. Hon var mycket tapper senast efter galopp i starten och avslutade som vanligt pillsnabbt ute i spåren, inte stortslagen av trean Invincible Dust, och då hade hon galopperat på vägen.

 V75-6  Silver (försök 1) 400.001-1.200.000       1640 auto
 
Återigen så rankar jag Hans Adielssons häst först i loppet och det även om 12 Prince Valliant inte har det bästa spåret över sprinterdistans. Men, efter att han varit ovanligt svag i silverloppet näst senast då galoppen kom väntat, nu var det senaste loppet efter vilan ett klart formbesked. Men att vinna från bricka 12 över sprinterdistans är inte enkelt.
- Med Prince Valliant vore det intressant att låta en statistiker kolla hans spår på V75. Allvarligt talat. Det känns osannolikt att han alltid får usla lägen. Men han gör det bra och kändes okej senast. Nu krävs det nog att det körs under 1.14 första varvet om vi ska ha någon chans att hinna fram till seger, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
Bättre läge har formtoppade 3 Freddy Palema som senast visade att sjuåriga hingsten är en mycket bra häst när han får vara frisk och kan träna för fullt. Senast tog han enkelt ledningen och drog undan till en lite överlägsen seger. Favorit blir dock den duktiga danska sprintern 5 Hamble Crown. Detta är en av Danmarks bästa hästar bakom Fräcke Fredrik. 1 Palarmo Mail var grymt bra efter galoppen senast och håller sig den sexåriga vallacken efter Pale Amber på benen denna gång så vinner han välförtjänt nu istället. Nu är dock risken stor att han får lita på turen då han lutar åt att han blir instängd. Instängd blir inte 6 Viktor Poäng för den sjuåriga Smasher avkomman är pilsnabb ut och vi vet att han från den positionen säljer sig mycket dyrt, slog ju både Gift To Europe och Silky Road från spets.

 V75-7  Brons (försök 1) 400.001-700.000        2140 volt 

4 Bon Roc var duktig utan att imponera senast, men den femåriga hingsten var tillbaka efter förkylning senast och jag är övertygad om att Ola Samuelssons Defi D'Aunou avkomma har gått framåt med loppet i kroppen, för formen var verkligen god innan dess. Nu svek 11 Ixas Winner som upphaussad favorit senast genom att omgående galoppera och joggade bara med efter klungan efter det. 7 Global Drop var väl inte jätteimponerande senast när den åttaåriga vallacken fick ett fint lopp i 2:a utvändigt med orkade inte på upploppet. Nu har Lähdekorpis springare springspår och då han är snabb ut så kan det bli spets och då får vi nog se en anan global Drop. 2 Tobina Pazzione visade upp en mycket bra sida barfota senast och det kommer att bli samma balans igen. 10 Peasant Gallant var lite väl mycket spelad i sin debut i brons förra starten. Nu skötte han sig ok, men nu ser motståndet lite bättre ut och ordinarie kusk, Örjan sitter upp igen, säga vad man vill om Jorma Kontio, men Örjan Kihlström sänder inte i väg den fyraåriga hingsten i tredjespår på sista långsidan.

 

gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-03-06.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-02