2006-04-19 01:24 #0 av: ThomasH

Förra veckan tog Örjan Kihlström en femling på Solvalla. På onsdag kör han i samtliga sex V64-lopp. - Jag får hoppas på en eller ett par segrar. Att vinna fem lopp igen blir nog för tufft.

Det spelade ingen roll om hästarna hette Jaded, Pampino, Matrix Reloaded, Urfa Boko eller Officer Ås. Örjan Kihlström vann med allt och alla förra onsdagen på Solvalla. En trippel inom V64-spelet kompletterades med ytterligare två triumfer i ramloppen.
- Att vinna fem lopp på Valla hör inte till vanligheterna så det är klart att det var något extra. Självförtroendet påverkades ju också positivt, säger Örjan.
I takt med att stortränarna Roger Walmann och Stefan Hultman börjar starta igång sina hästar efter vintern, stiger segerprocenten för catchdriver Kihlström.
- Visst är det så. Det är viktigt för mig att deras hästar funkar, annars blir det färre framgångar för mig.
 Hur mycket pratar du med Stefan eller Roger inför en tävlingskväll?
- Vi känner varandra så väl, och jag känner till de flesta av deras hästar, så vi behöver inte prata särskilt mycket. De säger mest något om formen och om allt är väl med hästen.

 

 Kör i samtliga V64-lopp
På onsdagens V64 kör Örjan Kihlström fem hästar åt Roger Walmann och en åt Stefan Hultman.
- Det ser väl inte ut som om jag har någon direkt toppchans den här gången. Den av mina hästar som har bäst flyt med positionerna blir nog farligast, säger Örjan.
 Sargasso i V64-1?
- Han kändes fin i comebacken då han mötte tuffa hästar. Senast slutade det med galopp, men det känns att det finns fart i hästen. Bakspår är väl inget vidare.
 Decisive Dust i V64-2?
- Hon gick hyggligt senast på Eskilstuna. Det är en rätt allround häst men det känns inte som någon riktigt klar vinstchans.
 Just About Enough i V64-3?
- Hon har rätt så bra styrka och hygglig kapacitet men är lite osäker. Bakspåret gör inte så mycket eftersom hästen ändå inte är så snabb ut.
 Frosts Showtime i V64-4?
- Gick hyggligt i sin senaste start när hon vann i Örebro. Hon bör ha hyfsad chans här från ett bra läge.
 Aggas Jazzy i V64-5?
- Hon har gått bra den senaste tiden och stämmer det är hon säkert med där framme.
 Mireille Ås i V64-6?
- Har bra form men inget riktigt flyt i loppen. Hon gick riktigt bra senast och jag tycker att hon står på tur för att vinna.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-25.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-18