2006-01-25 23:12 #0 av: ThomasH

Inget i loppet att göra - eller stor succé. Malabar Circle Ås är hästen som har smugit till sig en plats i Prix d'Amerique. - För mig är han en perfekt "dark horse". Om alla "om" går in kan han faktiskt vinna loppet, säger tränaren Svante Båth.

I stället för att kriga med de allra bästa franska hästarna i de fyra så kallade b-loppen inför Prix d'Amerique, valde Svante Båth en annorlunda matchning för sin stjärna. En matchning som resulterade i stora framgångar i Holland och Italien - och en plats i världens mest prestigefyllda lopp. På söndag ska numera italienskägde Malabar Circle Ås visa att Svante Båth gjorde rätt.
- Jag var nere på Vincennes i fredags och körde det sista jobbet med honom och då kändes han bara bra, säger Bergsåkerstränaren.
 Hur är formen efter en månads vila från tävlingsbanan?
- Det är alltid oroligt med en häst som man normalt inte kör i jobb. Det känns lite som att man lämnar det åt slumpen. Men Malabar gick bra i nästan varje start i fjol trots vila så jag hoppas att formen ska vara på topp nu också.
Mellan jobben ridtränas Malabar Circle Ås av sin skötare Camilla Björk. Det ska få sjuåringen att finna lugn och ro inför mötet med "kannibalen" - Jag de Bellouet.
- Han var ju ruggig senast. Det är som det brukar vara inför Prix d'Amerique. Först verkar loppet bli sämre än vanligt, men så i efterhand tänker man "helvete" och så har det kommit fram flera nya stjärnor som tagit vid när andra slocknar.
 Vad tror du om chanserna för Malabar Circle Ås?
- Som jag ser det finns det tre "om" som krävs för att han ska vara med där framme. Hästen måste ha en bra dag, loppet måste bli optimalt kört, och ett par av de allra bästa hästarna får inte vara på topp. Det är kanske orealistiskt att allt ska stämma samtidigt, men om alla "om" går in kan Malabar Circle Ås faktiskt vinna loppet, säger Svante Båth.

Pär Andersson

 

Bilden publicerad t o m 2006-02-01.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-25