2006-01-24 21:21 #0 av: ThomasH

Han är lärlingen som har 40 i segerprocent. Daniel Redén har öppnat det nya året starkt. På onsdag tänker han förbättra sin statistik ytterligare. - Maximus Sautonne har vunnit okörd två gånger i rad, säger Redén.

Daniel Redén, 26, jobbar som lärling hos Stefan "Tarzan" Melander. Han har inlett det nya året strålande och vunnit fyra lopp på tio starter. Sådant ger förstås bra självförtroende, även om Redén tidigare har visat att han är en duktig kusk.
- Det är positivt att "Tarzan" låter mig köra och det uppskattar jag verkligen. Våra hästar går bra just nu och då kör man också bättre. Man lär sig mer och mer och även om jag inte tycker jag är någon speciellt bra kusk känner jag ändå att jag utvecklas, säger Daniel Redén.
Men du har ändå fina siffror att peka på. I fjol vann du 14 lopp och körde in drygt 700.000 kronor. Och så har ju som sagt det nya året börjat lovande.
- Jo, men det krävs en bra häst mellan skalmarna för att det ska bli bra resultat. Bra hästar kan de flesta kuskar köra, menar han.

 

Fick Stig H-stipendie
Daniel Redén har jobbat hos paret Stefan Melander och Catarina Lundström i elva år. Han utsågs i fjol till en av Stig H Johansson-stipendiaterna, och erhöll 40.000 kronor. Dessa ska användas till förkovran och vidareutveckling inom travsporten.
- Det var stort att få det stipendiet. Jag tänkte använda dem framåt våren och sommaren. Meningen är att besöka och lära mig mer av våra svenska topptränare. Jag tycker att vi har de bästa tränarna i världen och finner därför ingen anledning att åka utomlands. Men vilka det blir har jag inte bestämt i dagsläget.
När blir du egen tränare?
- Självklart har jag planer på det, men när det blir har jag inte bestämt. Målet har ju hela tiden varit att bli proffs, men då ska jag känna mig riktigt redo. 
På onsdag sitter Daniel Redén upp bakom två hästar inom V64-spelet. En av dem tror Daniel har riktigt bra segerchans. Det är Maximus Sautonne som kommer med två raka segrar.
- Maximus Sautonne (V64-2) har vunnit helt okörd två gånger i rad. Det är en stark fransk-stammad häst som passar utmärkt över 3100 meter. Jag har kört hästen en hel del och kommer bra överens med honom. Vi har tagit fyra segrar tillsammans, säger Daniel Redén.
Vad säger du om uppgiften på onsdag?
- Han möter några bra hästar som står 20 meter bakom. Men han kändes jättefin i måndagens jobb och det borde vara en bra chans. Hästen har börjat lära sig vad det hela går ut på och blir bara bättre och bättre.
- Tidigare var han lat och hajade inte riktigt vad det hela gick ut på. Sedan vi satte på en ryckhuva har det blivit klart bättre. Det händer verkligen saker när man rycker den.
Vad tror du om Hermit Lady i V64-4?
- Hon möter alldeles för bra hästar och vi får vara nöjda med pengar. Jag är glad att hon överhuvudtaget kom med i loppet, eftersom hon har dåligt med startpoäng. Här gäller det att smyga så länge som möjligt.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-01-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-24