2006-02-21 18:43 #0 av: ThomasH

I Turin är han en fruktad rysk benknäckarback. På Solvalla - en snäll fyraåring. Kasparaitis är ett hett namn i sportvärlden. - Han blir bara bättre för varje lopp, säger Björn Goop.

Den 33-årige ryske stjärnbacken Darius Kasparaitis är i första hand ökänd för sina låga tacklingar. Om det blir Sverige mot Ryssland i OS-finalen i ishockey på söndag kan det vara läge för "Foppa", "Zäta" och "Sudden" att se upp. Betydligt snällare, och betydligt mer ung och lovande, är hästen med samma namn - Kasparaitis. Fyraåringen kommer till start på onsdag i V64-5 på Solvalla med två raka segrar bakom sig. Båda tagna efter imponerande uppvisningar.
- Han har gått jättebra och det är en fin häst. I fjol hade han stora bekymmer med en hovspricka, men det har rättat till sig bra. Nu har han tyvärr fått ett tråkigt läge samtidigt som flera av de värsta konkurrenterna har fått bra lägen, säger Björn Goop.

 

 Dåligt utgångsläge
Från spår elva bakom bilen har Kasparaitis en tuff uppgift framför sig om han ska lyckas ta sin tredje raka seger. Bland motståndarna finns nämligen så pass bra fyraåringar som Jocose och Athena Sign.
- Anledningen till att vi startar honom här i tt fyraåringslopp är att han står rätt hårt inne i bronsdivisionen för tillfället. Tanken är att det här ska bli ett mellanlopp inför framtida rikstotolopp, säger Björn.
 Är hästen Kasparaitis lika elak som hockeyspelaren Kasparaitis?
- Nej, det är en rätt snäll häst. Ibland kan han vara lite väl pigg innan loppet ska starta, men i övrigt är han väldigt bra att köra.

 Flera toppchanser
Björn Goop kör inte bara Kasparaitis på Solvalla på onsdag. Han har även chans till seger i fyra andra V64-avdelningar.
 Global Glory i V64-1?
- Hon gick ett jobb i dag och kändes fortsatt bra. Jag är nöjd med läget samtidigt som det kan bli svårt att ta en längd på Rebecka som startar invändigt. Hästen har gått upp snabbt i klasserna efter tre raka segrar men jag tror ändå på bra chans.
 Domain Launcher i V64-2?
- Fick gå utvändigt om Vilde Gral hela vägen i sitt senaste lopp och höll starkt. Jag hoppas att han ska gå framåt ytterligare ett snäpp nu och jag tror att han börjar närma sig den form han hade i somras.
 Escudo By Pass i V64-4?
- Senaste loppet var kört direkt när värste konkurrenten fick ledningen och vi hamnade sist från 20 meters tillägg. Han gick intervaller i dag och kändes väldigt pigg och han är snabb ut bakom bilen.
 Campo Roc i V64-6?
- Det var lite synd med spåret för hans del. Annars känns hästen jättebra och senast var han inte slagen med mycket som trea. Jag hoppas kunna vara med en bit där framme.
 Vilken är din bästa chans?
- Svårt att säga. Men jag hoppas mycket på Global Glory och Escudo By Pass.

Pär Andersson

Bilden publicering t o m 2006-02-27.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-02-21