2006-02-21 01:10 #0 av: ThomasH

V75 på Gävletravet var inget undantag, det har inte varit lönsamt att spela på V75 denna vinter. Däremot så har vi fått sett mycket bra trav och njutigt av nytända travstjärnor, Hot Shot Knick, Jewish Banker, Lukas Lupin, Hot Tub och nu senast så imponerade Acclaim och honom kommer det att bli intressant att följa i den högsta divisionen. Nu hoppas vi att Kalmartravet bjuder på några överraskningar och lika fina travlopp. Jag tror att det blir dags för Hot Tub att visa att han duger bra i Guld.

Insikten att V65 är hetare än V75 kvarstår. Emedan V75 bara ger oss spelar kaffepengar tillbaka så försätter miljonregnet på V65, som i Umeå under fredagskvällen. Det lönar sig att analysera vardagstravet lite mera, även om det är på V75 som vi får se den bästa travsporten.

 

Spikmästaren
Jag är imponerad av Tommy som sätter den ena högpoängen efter den andra och nu får ledande hafor se upp! Men, vi tippar ju mest som en service åt alla medlemmar, att ge lite olika bra spikförslag. Ni som följer spikmästaren utan att tippa, börja nu vi spelar ju om äran varje vecka även om slutsegraren kommer att få ett pris från Trav ifokus.

Veckoschema

Måndag: Har ju redan gått, jag är som vanligt lite sen med min betraktelse.

Tisdag J: V65-1: Ett sprinterlopp med ett litet fält och även om Ribston fått ett spår långt ut på vingen så är den nioåriga vallacken pilsnabb bakom den vinklade vingen. Men Prince Valliant är bästa hästen och nog bör ha vinna detta? Nja, har var inte till sin fördel senast och båda stall Lähdekorpis hästar ska räknas, mest tror jag på Black Canter som till och från gör mycket bra lopp men Kariya är den som är den av de två som är en utpräglad sprinter. I V65-2 så får vi se Luddes fyraåriga fransman som inte har tagit ett steg rätt i sitt liv, men Ludde måste ha sett något hos honom eftersom han har plockade hem honom förra året. Då han inte hittills travat ett steg så garderar vi Odin Du Goutier med en annan galoppör, Joakim Lövgrens Cabaret Kemp och formstallet Mats Svanhalls Baron Rols. I V65-3 ser vi ett synnerligen litet fält, trist att bara 6 fyraåringar är anmälda till detta lopp. Nu blir det spel mot ett mål för Erika Adielsson och Across The Lines som aldrig förlorat i sitt liv och har inte bra alltid vunnit utan fullkomligt mosat sitt motstånd. Är detta Hans Adielssons stjärna i årskullsloppen i år? I V65-4 ser vi ett lopp i två volter och jag har mycket svårt att se Ron Keeper att förlora trots tillägget, visst ska Ludde vinna minst ett lopp på sin hemmabana. I V65-5 (DD1) är det ston som ska göra upp från två volter och får Erik Adielsson iväg Pulpa utan galopper denna gång så vinner hon, men den chansen är numera liten, så vi garderar med Stall Lähdekorpis Clinique Of All. Den som har råd streckar så långt veckopengen räcker. Så avslutar vi V65:an med ett Stayerlopp och som vanligt så bör vi hitta vinnaren i de två bakre volterna, nja Joakim Lövgren har en mycket stark häst i Special Yoly, det blev vi varje senast på Kalmar. Men, det är tveksamt om han kan stå emot Breezw Brodde och Luddes tuffa fransman Joel James, om han får för sig att trava för första gången på länge.

Onsdag V64 Solvalla: Det startar med ett stolopp, men denna gå så ska bara Global Glory vinna? Jag normalt så leder Björn Goop detta hela vägen runt. Men, jag har varnat för henne för, loppet bästa häst har nu hittat formen, Petra Girl. I V64-2 fick ju Super Qui ge sig mot Kasparaits senast på V75, nu så vinner Thomas Francks femåriga hingst. Vi spikar. I V64-3 så ser vi ett långlopp med två startvolter och vi plockar med en från varje volt. Jag tror mest på Christer Nyströms Frasse Filokus som var mycket duktig senast, men jag vet inte så mycket om Stig H Johanssons fyraåriga hingst Thuder Flight men det ser ut som det är mycket utvecklingen i honom och om han är anmäld till Breeder's Crowns så tror nog Stig H också på honom. I V64-4 så kommer vi att få se en match mellan två Italienska importer. Stall Goops mycket lovande Muscles Yankee avkomma Escudo By Pass som har imponerat. Men, i den form som Daniel Rydén befinner sig i med Tarzans hästar så kan han nästa inte förlora. Han har fått bra fart på tröga Estragone. I V64-5 (DD1) så ser vi ett fint fyraårslopp där formstallet Hultmans Jocose måste ses med stor vinstchans. Spåret är inte roligt så vi spikar inte utan garderar med det andra formstallet Timo Nurmos Jenkas Tuffing som har varit ute och visat framfötterna på V75. V65-6 (DD2) är ett mycket öppet lopp och har ni som jag sparat streck så är det dags att använda dem nu. Fördel är det dock för stall Goop och Campo Roc som inte var borta senast på V75, men spåret över sprinterdistans är inte roligt. Bättre läge har Stall Lähdekorpis Malcon Ås som får startspecialisten Thomas Uhrberg i sulkyn. Men, strecka på ni och skäms inte om ni streckar alla.

Torsdag Å: Så i V65-1 tar Stall Goop ut sin kanon Thai Tanic och givetvis spikar vi, även om nog Gatsby bli skyhög favorit. V65-2 är ett fyraårslopp och Stall Svanstedt plockar nu ut Opportunity Nox som är en av de bättre i stallet. Nu sätter han dock upp Glen H Persson i sulkyn och han själv kör Udon Håleryd som antagligen har högre kapacitet men sämre läge. Detta blir en intern Svanstedt uppgörelse. Nu blir det värre, i V65- 3 är det treåringarna som gör upp och så här tidigt på säsongen så är det svårt att veta vila som är fågel och fisk. Om man bara går efter blåblodigheten så vinner Stall Svanstedt detta lopp också med Pine Chip avkomman Chipman, men jag skulle nog strecka upp hela veckopengen. V65-4 är ett stolopp och det ser som vanligt väldigt vanskligt ut och jag har inte lösningen. Jag har väntat klar snart på att Scretrary Of The State ska lyckas, men jag ger henne en chans till, men gör som jag strecka alla. I V65-5 (DD1) Så har Nasdaq Boy spel mot ett mål, han möter ju ett synnerligen mediokert gäng och är skyldig att vinna med upploppet tillgodo. I V65-6 (DD2) så får vi se den enastående starka och formtoppade Valeroso igen, Sedan han kom till Stall Goop så ha han verkligen visat att den femåriga vallacken visat att han är något extra.

Fredag Ax: V65-1 är ett mycket svårlöst lopp men jag gissar Stall Svanstedt kommer att visa framfötterna på sin hemmabana. Själv väljer han att köra More Time som var visat bra form. Men, i det lågklassiga V65-2 ger jag mig inte in och tippar just nu, måste läsa på mycket mera. V65-3 är ett långlopp i två volter, men det är bara sju startande så givetvis hittar vi vinnaren i volt två. Och, vinner gör Comeback Victory som trivs över distansen och har ett litet och trist gäng att runda. I V65-4 så ser vi ston i två volter. När alla dessa ston ser ut som ingen av dem vill vinna så kliver Kung Åke fram och vinner med Birgit Palema som är ett fyraårigt sto som kommer att ta sig han mycket större uppgifter ett detta lågklassiga lopp. I V65-5 (DD1) så bör Claes Svenssons Jane Hyppinge vinna, även om formen är ett frågetecken så ser motståndet inte oöverkomligt ut. Nja, det skulle vara Håkan Perssons Coss Country Will som har formen på topp . I V65-6 (DD2) så kommer Stall Svanstedt att avsluta en mycket lyckad kväll med att vina med Sixten Palema. Nja, distansen är inte hans bästa vilket han visade med bestämdhet senast. Claes Svensson har verkligen fått snurr på sitt stall efter olyckan Nu ska han ses med mycket stor chans med Rydens Wesper som utan tvekan är loppets bästa häst, men formen är ett frågetecken. Björn Goop kör en Dansk import Hey Joe, som stallet fått i träning och just senast på Axevalla så var han mycket duktig, med det var över 1640 meter och han ledde hela vägen. I Don't Know är en bra häst som varit med i kullens topp. Han har även tampats mot Torweald Palema och de andra kanonerna så detta motstånd skrämmer inte, även om han bara har två lopp i kroppen efter mycket lång vila.

Lördag V75 Kalmar: Jag lämnar analysen av V75 till min betraktelse senare under veckan. Den diskuterar ju också flitigt i forumet redan. 

Artiklar
Som vanligt kommer en väl genomtänkt analys av V75 sent under torsdagskvällen, men innan dess publicerar vi ett referat från Kanal 75 om hr och varför V64 slutade som det gjorde.

Forumet
Var inte rädd att delta i debatten i forumet. Det finns inga tips, betraktelser eller frågor som är för dumma för att skriva ner. Ju flera vi är som aktivt deltar i debatten ju bättre tips får vi alla till vårt spel. Nu har väl upptäck de mycket duktiga Dagens Dubbel tippare som publicerar varje dag, ge oss dina tips också. Lazze har förslaget en ny tävling om det bästa laget på att tippa V64. jag gillar alla tävlingar, det ger en extra krydda till spelandet. Anmäl er intresse, det kan bli skoj. Ni som bara läser våra tips och inte har registrerat er som medlemmar, gör det, det är ju gratis. I framtiden hat vi tänk att göra speciella aktiviteter för bara medlemmar, så registrera dig nu

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus.

 


Bilder publicerade t o m 2006-02-25

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-20