2006-04-13 00:50 #0 av: ThomasH

Örjan Kihlström och Order By Fax var Solvallas kungar på onsdagskvällen. Det blev fem segrar till Örjan och fem längders segermarginal för Order By Fax som dessutom vann på den snabbaste segertiden i Sverige i år: 1.11,3. - Nu visade han verkligen att han är på väg att bli en av Sveriges bästa hästar, kanske till och med en av Europas bästa, sa en mycket nöjd tränare och kusk Per Lennartsson.

Order By Fax var förvånansvärt bra med från start från spår sex och hamnade i andra par utvändigt en bit bakom framförvarande häst, Istanbul. Första halvvarvet gick efter visslande 1.08,9. Istanbul pressade sig då till ledningen och Order By Fax hamnade utvändigt ledaren. Där satt Per Lennartsson lugn i det stentuffa tempot. Efter ett varv på 1.11,7 blev sluttiden alltså 1.11,3 över 1640 meter autostart. Nytt rekord för Order By Fax och den hittills snabbaste tiden i år.
- Jag ryckte inte tussarna och vek inte fram spöet. Jag tjoade bara till lite på upploppet då det kändes som att han sprang och väntade in de andra. Han sköter sig så bra själv, jag behöver bara hålla i. Idag klev han också iväg kvickare från start, det är bra. Det är ju viktigt att skaffa sig en fin position direkt i tuffare gäng framöver. Det fanns krafter kvar nu och det behövs till Olympiatravsfinalen, vi har allt fokus på det just nu, sa Per Lennartsson.
Kan Elitloppet vara av intresse?
- Nja, han har ju tidigare haft problem med startsnabbheten och i Elitloppet är det svårt att ta något om man sitter långt ned i fältet. Medeldistans är trots allt hans bästa distans, men visst, Elitloppet kan vara intressant om chansen bjuds, avslutade Per Lennartsson.

 

Femling till Örjan
Efter att ha varit segerlös i 30 starter slog Örjan Kihlström till med fem segrar under kvällen. Inom V64 vann han avdelning två och fyra via ledning från start till mål med Roger Walmann-tränade Urfa Boko och Matrix Reloaded I sista avdelningen var han först med Stig H Johanssons Pampino efter ett lopp utvändigt om ledaren. Utanför V64-spelet vann Örjan Kihlström även med Stefan Hultman-tränade Jaded som årsdebuterade samt Roger Walmanns treåring Officer Ås.

Glen Kronos tillbaka under Elitloppshelgen?
Lutfi Kolgjini och hans hästar gör allt rätt för dagen. Hans treåring Glen Kronos tog nu fjärde segern i det sjunde försöket. Från spår åtta satt Glen Kronos i ledningen redan i första sväng. Första 500 metrarna travades efter tuffa 1.10,7 och varvet efter 1.16,5. Trots det var Glen Kronos aldrig i närheten av förlust, han gick undan på upploppet och segertiden blev mycket fina 1.14,9.
- Som han gick idag! Han tågade undan med bomullen i öronen, sa tränaren och kusken i flytet Lutfi Kolgjini.
Glen Kronos ska göra en start till i Sverige innan han i början av maj tar sig an motståndarna i hemlandet Italien.
- Hittar jag en lucka i tävlingsschemat där så kommer jag gärna hit med honom under Elitloppshelgen, lovade Lutfi Kolgjini.
Glen Kronos är även anmäld till svenska E3 och kommer alltså tävla i två länder under året.

Avdelning fem blev ett struligt lopp. Leif Witasp lotsade Nilas Gene till ledningen mellan galopperande hästar och vann sedan enkelt. Favoriten Fergel felade i ledningen i första sväng och bröt därmed segerraden på fem raka.
Kvällens V64 var lättfunnen, sex rätt gav 1 268 kronor.

Åsa Elmroth, Kanal 75

Bilder publiceradew t o m 2006-04-19.