2006-02-12 23:30 #0 av: ThomasH

Han har inte kört travlopp på över ett år. Men nu är Johnny Takter, 47, på väg tillbaka igen. Stjärnkusken jobbar hos Hans Adielsson fem dagar i veckan. - Jag känner mig stark och det är skoj att vara tillbaka och jobba med travet, säger Takter.

De senaste åren har varit turbulenta för Johnny Takter. Han har varit med om två uppmärksammade misshandelsfall som har lett till rättegång.
I det ena fallet fick gärningsmannen två års fängelse för att ha knivskurit Takter med en machete.
Nu är den framgångsrike travkusken, med drygt 1700 segrar, på väg tillbaka igen.
- Problemen som jag har haft de senaste åren är väldigt personliga. Det är inget jag vill prata om just nu och jag hoppas att det respekteras, säger Johnny Takter.
- Men det känns skönt att vara tillbaka. Jag har alltid älskat det här yrket och känner nu att jag har full kraft att ge mig in i det igen.
Takter har nyligen börjat arbeta hos Hans Adielsson där han träningskör hästar fem dagar i veckan.
- Det känns som en bra bas att börja med. Jag kör jobb åt Hans och det kan förgylla en hel dag att sitta och köra fina hästar.
- Man behöver inte alltid köra dem i lopp. Jag kan få en riktig kick av att kanske köra ett 1.25-jobb med en talangfull häst. Då riktigt känner man hur
roligt det här är, och det är något jag saknat det senaste året.
När kommer du att köra lopp igen?
- Det är inte helt klart ännu. Det kan ta tre veckor eller två månader. Men jag kommer att börja köra igen och tids nog ska jag berätta det också, säger Johnny Takter.

Michael Carlsson

 

Bilden publicerad t o m 2006-02-19.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-02-12