2006-04-19 19:19 #0 av: ThomasH

Max Flukt har inte startat på åtta månader. Men snart är Kent Knutssons stjärna redo för nya stordåd. - Han kvalar den 11 maj och sedan blir det start direkt i Harper Hanovers, säger Kent Knutsson.

Max Flukt hade i fjol suveräna uppvisningar på travbanan. Undantagshästen tog tio segrar på elva starter men har nu inte tävlat sedan augusti i fjol. Årsdebuten har blivit kraftigt försenad av olika anledningar. Främst beroende på dåliga träningsförhållanden på grund av tjällossning. Men också på grund av att Max Flukt inte har varit helt hundra i träningen. Kent Knutsson har inte varit nöjd med hur hans stjärna har känts.
Nu är det dock positiva tongångar från amatörtränaren utanför Nässjö.
- Nu känns hästen grymt fin i jobben. Han behandlades i ett par ben för några veckor sedan, men vid återbesöket hos veterinären var han helt klockren.
- Nu kommer vi att finslipa det sista i träningen hemma på gården, varvat med några snabbjobb på Kalmartravet. Tar han sedan de här jobben på rätt sätt blir det kval på Åby den 11 maj, berättar Kent Knutsson.

 

Ska blåsas ur i kvalet
Anledningen till kvalloppet är att Max Flukt inte har startat sedan V75 i Örebro den 20 augusti. Och har hästar varit ifrån tävlingsbanan i åtta månader måste de prestera ett godkänt kvalificeringslopp för att få starta igen.
- Jag kommer att ta kvalet som ett riktigt lopp och blåsa ur hästen ordentligt. I fjol årsdebuterade han på 1.13,6, okörd. Jag hoppas och tror att han ska vara i liknande författning i år. I så fall duger han långt.

Årsdebut elitloppshelgen
Och efter kvalet har Kent Knutsson stora planer direkt för sin stjärna. Det blir årsdebut under självaste elitloppshelgen.
- Känns han lysande i kvalet går vi ut direkt i Harper Hanovers lopp. Då ska vi försöka försvara titeln från i fjol. Det finns inga andra passande lopp innan dess, utan jag räknar med att hästen i så fall är så pass bra att han duger direkt.
- Elitloppet däremot är inte aktuellt. Då skulle han behövt två, tre genomkörare i sig och även ett par lopp över sprinterdistans. Så Elitloppet har vi tappat på grund av att hästen har fått stå över och inte kunnat förberedas i tid, säger Knutsson.
Sjuårige Max Flukt har hittills tjänat drygt 1,2 miljoner kronor. Förra året vann han bland annat styrkeprovet Harper Hanovers lopp på Solvalla.

Michael Carlsson

Bilden publicrad t o m 2006-04-26.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-19